Ağustos 11, 2015

Süper Kupa Tiflis

 * 3.5 gol altı *

 Barcelona'da Jordi Alba ve Neymar sakat.

Sevilla'da stoperler Pareja ve Carriço ve N´Zonzi sakat. 

Ligin başlamasına 10 günlük bir süre var ve iki takım da henüz hazır değil. Barcelona bu 10 günlük süre içerisinde Athletic ile İspanya süper kupasında da iki maç yapacak. İlk maçları cuma günü deplasmanda. Bugün Barcelona kadrosunu biraz daha efektif kullanmak zorunda kalacak. Neymar ve Jordi Alba'nın sakatlığı düşünülünce daha dar bir kadro ellerinde ve bugünkü maçın son 20-30 dakikalık bölümlerinde Iniesta, Suarez, Rakitic yerine genç isimleri sahada görmemiz olası.

Sevilla'ya gelirsek bugün en önemli eksikleri stoperleri Carriço ve Pareja olacak. Buna karşın hazırlık maçlarının hiç birinde Pareja zaten oynayamadı. Carriço, Adil Rami ve Kolo ve Krychowiak stoper mevkinde forma giydiler. Bugün de büyük ihtimalle Rami ve Krychowiak'ı birlikte izleyebiliriz tandemde. Orta alanda Krychowiak'tan boşalan yerde de Krohn Dehli'yi göreceğiz. Diğer yandan Sevilla'nın ofansif yeni transferleri Konoplyanka, Kakuta ve forvet Immobile henüz ilk 11'e adapte olamadılar, onların da sonradan oyuna girmeleri olası maçta. Bir diğer yeni transfer N'zonzi ise forma giyemeyecek.

Sıcak ve nemli bir havada Tiflis'te oynanacak süper kupa finalinde Barcelona ağır bassa da daha değerli bulduğum oran 3.5 gol altı. Öne geçecek olan takım tempoyu düşürmek isteyecektir. Zaman zaman hızlı bir maç izlesek de genel olarak iki takım da maçın son bölümlerini getirmekte zorlanabilir. Sevilla açısından da gol noktasında bitirme sorunları ortaya çıkabilir. Normalde Barcelona'nın gol yemesi değerlidir ve sezon sonuna doğru da her maçta kazandırmıştı bize. Bugün ise Sevilla tarafına güvenmediğim için alt skor tarafında olacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder