Mayıs 22, 2015

La Liga'da Son hafta

Barcelona-Deportivo: Barcelona şampiyon oldu. 3 gün izin yaptılar. Çalışmalara perşembe günü başladılar. Önlerinde hedef 2 maçları ve 2 kupaları kaldı. Biri 30 Mayıs Cumartesi Kral Kupası finali, diğeri 6 Haziran Şampiyonlar ligi finali. Deportivo'nun durumu karışık. 3 Puan aldıkları an ligde kalırlar. Diğer maçların durumuna bakmazlar. Elbette 3 puan biraz zor, hedefleyecekleri puan daha çok bir puan olacaktır.

Eibar, Almeria ve Deportivo 35 puanla ligi bitirirlerse, aralarındaki 3'lü mini ligde kaybeden Deportivo oluyor. Almeria ligde kalıyor.

Granada, Deportivo, Eibar ve Almeria 4 takım da ligi 35 puan ile bitirirse, aralarındaki 4'lü mini ligde kaybeden Granada ve Eibar oluyor.

Deportivo ve Eibar 35 puanla ligi bitirirlerse h2h'de üstün olan Deportivo oluyor. 

Deportivo bu maçta mutlaka bir puanı hedeflemek zorunda, en azından diğer maçların sonucuna göre umudunu korur. Özellikle Cordoba'nın Eibar karşısında kolay teslim olmamasını isteyeceklerdir.

Eibar-Cordoba: Cordoba ligden düştü. Eibar bu maçı kazanmak zorunda. Sadece kazanmak da yetmez, Deportivo'nun Barça deplasmanından puansız dönmesini umacaklar. Ayrıca Almeria'da Valencia karşısında kazanmamalı. İşleri zor ve akılları diğer maçlarda olacak.

Almeria-Valencia: Barcelona-Deportivo maçından bile daha zor geçebilecek bir maç Almeria açısından. Çünkü Valencia geçen hafta evinde yaptığı puan kaybıyla elindeki 4.'lük yani CL potasını da bir anda kaybedebilir. Bu maçta hedefleri 3 puan olmak zorunda. Diğer yandan Almeria da ligde kalmak için kazanmalı. Beraberliğe memnun olmayacak iki takımın karşılaşması olacak.

Granada-Atletico: Atletico Madrid son haftaları kafa olarak tatile çıkmış gibi oynuyor. Bu biraz tehlikeli. Çünkü 3. sırada ligi bitirmeleri hala garanti değil. Bu maçta mutlaka bir puan almalılar. Çünkü arkadan gelen Valencia ile ligi aynı puanda bitirirlerse h2h'de üstün olan Valencia 3. sıraya yükselecektir. Diğer yandan Granada bu maçı kazandığı takdirde diğer maçların sonucuna bakmaksızın ligde kalıyor. Ancak yenilmeleri halinde işleri zora girer. İki takım da temkinli olacaktır.

Levante-Elche: İkisi de amaçsız, hedefleri yok. Ligde kaldılar.

Real Madrid-Getafe: Real ligi ikinci sırada bitiriyor. Getafe ligde kaldı. Amaçsız iki takım.

Celta Vigo-Espanyol: Espanyol'un 7. sıra için bir amacı kalmadı. Bilbao ile aynı puanda ligi bitirirse h2h'de kaybediyorlar Athletic'e. Celta'ya gelirsek onların da bir amacı kalmadı. Muhtemel alacakları 3 puan sıralamadaki yerlerini değiştirir sadece.

Malaga-Sevilla: Malaga 7. sıra için Athletic ile çekişme halinde. Hem kazanmalılar, hem de Athletic'in 3 puan almamasını umacaklar. İkisi de 53 puan ile ligi bitirirse Malaga h2h'de Athletic'e üstün olduğu için 7. sırayı kapıyor. Sevilla'ya gelirsek, 5. sırada ligi bitirmeleri garanti, arkadan tehdit eden yok. İstekleri ve amaçları Valencia'nın tökezlemesi halinde 4. sırayı kapmak. Bunun için tek bir şansları var 3 puan alıp beklemek. Bir puan Sevilla'ya yetmez. Valencia ile aynı puanda 74 ile ligi bititirlerse Valencia rakibine h2h'de üstün. Diğer yandan Sevilla çarşamba günü Dnipro ile Avrupa Ligi finaline çıkacak. Kupayı aldığı takdirde ligdeki konumu ne olursa olsun Şampiyonlar Ligine katılıyor. Bu yüzden Malaga-Sevilla maçı Sevilla'nın son şansı değil, dikkat!

Rayo Valecano-Real Sociedad: Rayo'nun 7. sıra için bir hedefi kalmadı. Bilbao h2h'de Rayo'ya üstün durumda. Real Sociedad zaten amaçsız. İki hedefsiz takımın maçı.

Athletic-Villarreal: Villarreal'in ligdeki konumu garanti. Bir hedefleri yok. Athletic ise kazandığı takdirde Malaga maçına bakmaksızın ligi 7. sırada bitiriyor ve Avrupa Ligi biletini kapıyor. Malaga maçının durumuna göre beraberlik de işlerine gelebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder