Mayıs 14, 2015

La Liga'da Son İki hafta


Villarreal-Malaga: Villarreal geçen hafta 3 puan alarak Avrupa Ligine kalmayı garantiledi. 6. sıradaki yeri sabit. Bir amacı yok. Malaga ise bu deplasmandan sonra evinde Sevilla'yı ağırlayacak. 7. sıradaki yerini kaybetmemek için bu deplasmandan mutlaka puan almalı.

Elche-Athletic Bilbao: Elche'nin ligde kalması garanti, amacı yok. Athletic 7. sıra için savaşan takımlardan. Tabi ki Kral Kupasını alırsa Avrupa Ligi bileti onun, ligde 7. sırada yer almalarına da gerek yok. Ancak bu zor olduğu için mantıklı olan 7. sırayı kovalamak. Bir sonraki maçlarında içerde Villarreal'i ağırlayacaklar. Bu maçtan puan ya da puanlar almalılar.

Atletico-Barcelona: Atletico bir sonraki maçında Granada deplasmanında olacak. Barcelona ise içerde Deportivo'yu ağırlayacak. Bir tarafta kazanıp şampiyonluğunu ilan etmek isteyen Barcelona, diğer tarafta 3. sıra yarışında alttan gelen Valencia'nın zorladığı bir Atletico. İkisinin de amacı var.

Real Sociedad-Granada: Real Sociedad'ın ligden düşme gibi bir durumu söz konusu değil. Avrupa Ligi için ise bir hedefi yok. Granada ligde kalmak için savaşıyor. Son maçında Atletico deplasmanına gidecek. Bu maçtan ne yapıp edip puan almalı, hatta 3 puanı hedeflemeli.

Cordoba-Rayo Vallecano: Cordoba ligden düştü. Rayo'nun hedefi 7. sıra. Rayo bu maçından sonra deplasmanda diğer hedefsiz takım Sociedad'ı ağırlayacak. Bu maç ile birlikte diğer maçından da 3 puan alıp 6 puanla 7. sıra hedeflerini net bir şekilde ortaya koyabilirler.

Getafe-Eibar: Getafe de Eibar da düşme potasındalar. Getafe bir sonraki maçında Real Madrid deplasmanında olacak. Eibar ise içerde Cordoba'yı ağırlayacak. İkisinin de puana ihtiyacı var hatta yenilmemek de işlerine gelebilir.

Espanyol-Real Madrid: Espanyol 7. sıra için savaşıyor. Real Madrid ise Barcelona'nın puan kaybını bekliyor. İkisinin de hedefi var. Yine de Real Madrid için konsantrasyon kaybı yaşanabilir dikkat.

Valencia-Celta Vigo: Valencia hem 3. sıraya yükselip şampiyonlar ligine direkt katılmak istiyor. Hem de alttan tehdit eden Sevilla'ya elindeki 4. sırayı da kaptırmamaya çalışıyor. Celta Vigo ise 7. sıradan Avrupa Ligine gitmek için savaş halinde. İki takımın da hedefi var.

Sevilla-Almeria: Sevilla durumu en karışık takımlardan biri. Şu an 5. sıradalar ve ligi böyle bitirirlerse Avrupa Ligine gidecekler. Eğer Avrupa Ligi kupasını alırlarsa Şampiyonlar Ligine direkt katılacaklar. Ancak kupayı kazanacakları tabi ki garanti değil, bu yüzden 4. sırayı ligde kovalıyorlar. Hedefleri var. Almeria ise ligde kalmak için uğraşıyor. İkisi de hedefli takım.

Deportivo-Levante: Deportivo da Levante de ligde kalmak için savaşıyorlar. Levante puan olarak Deportivo'dan iyi durumda. Bir sonraki maçında içerde hedefsiz Elche'yi konuk edecek. 3 puan duruma göre bir puan da Levante'yi ligde tutacaktır. Depor için ise işler biraz karışık. Son maçlarında Barcelona deplasmanında olacaklar. Bu maçtan ne yapıp edip 3 puan almak zorundalar. İkisi de hedefli takım ve zor maç dikkat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder