Mayıs 11, 2015

LA LİGA'DA 7. SIRA AVRUPA LİGİNE GİDİYOR, PEKİ 8. SIRANIN DURUMU NEDİR?


Şampiyonlar Ligi için La Liga'nın 4 bileti mevcut. Avrupa Ligi için ise 3 bilet. Ligi ilk 4'te bitirenler Şampiyonlar Ligine gidiyorlar. 5 ve 6. sıra Avrupa Ligine gidiyor. Kral Kupasını kazanan da 3. bilet hakkı olarak Avrupa Ligini elde ediyor. Kral Kupasını kazanan takım şampiyonlar ligi bileti de almış takım olursa şu zamana kadar finale çıkmış 2. takım Avrupa Ligi için 3. bileti kapıyordu.

Ancak bu sene Uefa herşeyi değiştirdi, sil baştan yaptı. Barcelona ve Bilbao finaldeler. Eğer Barcelona kupayı kazanırsa Şampiyonlar Ligine gideceği için Avrupa Ligine gidecek 3. bilet hakkı boş kalacak. Şu durumda ligde 7. sırayı kazanan takım Avrupa Ligine 3. turdan katılacak.

Diğer bir kafa karıştırıcı durum da Sevilla'nın Avrupa Ligini kazanabilecek pozisyonda olması. Eğer bu sezon Sevilla, Avrupa Ligini kazanırsa direkt 5. bilet olarak Şampiyonlar Ligine gidecek.(Uefa'nın verdiği Avrupa Ligini kazanan takımın bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılma hakkı olarak) Şu durumda Sevilla 5. sırada olduğu için otomatikman 6 ve 7. sıradaki takımlar Avrupa Liginde gruplara kalacaklar ve 8. sıra ise 3. turdan Avrupa Ligine gidecek gibi gözükse de aslında durum böyle değil. Infantino buna bir açıklık getirdi;

Sevilla, Avrupa Ligini kazandığı zaman Şampiyonlar Ligi hakkını kazanmış oluyor, ligi de 5. sırada bitirirse eğer, La Liga'daki 5. sırayı alıp Avrupa Ligine katılma hakkı otomatikman yanmış oluyor. Bu hak alt sıraya devrolmuyor. Avrupa Ligi için İspanyanın ligden bir hakkı, kupadan da bir hakkı kalıyor.

Durum budur. Özetle Kral Kupasını Barça alırsa 7. sıra Avrupa Ligine gidiyor. Hem Kral Kupasını Barça alırsa, hem de Sevilla ligi  5. sırada bitirir ve de Avrupa Ligini kazanırsa 5. sıradan Avrupa Ligine kalma hakkı otomatikman düşüyor. Sadece 6 ve 7. sıra Avrupa Ligi bileti kazanıyor.

Ligdeki tabloya göre Celta Vigo, Athletic Bilbao, Espanyol ve Malaga'nın Avrupa Ligi için şansı ve savaşı var. Sevilla, Avrupa Ligini kazansa da kazanmasa da Barcelona'nın kral kupasını kazanacağı büyük olasalık olduğundan 7. sıra her şekilde önemli ve Avrupa Ligine gidecek olan son sıra.

 Yazıyı hazırlarken, yararlandığım makale aşağıdadır;

http://as.com/m/diarioas/2015/03/25/english/1427316942_462157.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder