Kasım 19, 2022

İspanya 2. Lig 16. Hafta Genel Bakış

PONFERRADİNA-OVİEDO(1h)

2
Ekim ayının ortasında Alvaro Cervera’yı takımın başına getiren Oviedo çıkış arayan takımlardan. Ponferradina ise lige iyi başladı ama devamını getiremedi. Ev sahibi takımın bence yeni bir kana ihtiyacı var. Madrid ekibi çıkışını sürdürür, yenilmeden döner.


S.GİJON-LEGANES

0
Orta sıralarda yer alan ve Play Off’lara doğru bir hamle yapmak isteyen iki ekip karşılaşıyorlar. S.Gijon Abelardo yönetiminde istikrar sağlayamadı. Son haftalarda formsuzlar. Leganes ise defansif oyunuyla daha istikrarlı gidiyor. Dengeli bir maç bekliyorum.


TENERİFE-HUESCA

YOK
Ziganda Huesca ile birlikte hedefe yönelik bir takım oldu. Az atıp az yiyen Huesca için Play Off yarışında geriye düşmemek tek önemli nokta. Tenerife orta sıralarda. Düşme hattına yaklaşmamak için dikkatli olmalılar. Defanslar öne çıkar. ‘KG yok’ denenir.


ZARAGOZA-MALAGA

TGS 2-3
Son sıraya demir atan Malaga’ya Eylül’de gelen Pepe Mel de çare olamadı. Üretkenlikte ve gol bulmakta zorlanan Malaga son şansını kullanacak. Zaragoza yeni menajeri Escriba ile kupada ilk sınavına çıktı elendi. Birkaç gol görebiliriz. ‘TGS 2-3’ ideal.


VİLLARREAL B-I.EİVİSSA

1
Segunda’ya bu sezon yükselen Villarreal B oldukça genç bir kadroyla güzel işler yapıyor. Kolej havasında birbirini iyi tanıyan bu takım iç sahada yenilmez bir tablo çizdi. I.Eivissa’da yeni menajer Anquela henüz fark yaratamadı. Ev sahibi ekip bir adım önde.


ANDORRA-LUGO

Ev 1.5 üstü
Eder Sarabia yönetiminde Segunda’da başa oynayan takımlardan olmak isteyen Andorra düşük bütçeyle iyi bir takım kurdu. Hedefleri ilk 6’ya girerek Play Off’lara kalmak. Lugo bu maçta cezalı iki stoperinin yerini doldurmakta zorlanır. Ev sahibi en az 2 gol bulur.


EİBAR-ALAVES

İY 0
30 puanla liderliğini sürdüren ve sadece bir kez mağlup olan Alaves, 5. sıradaki Eibar’a konuk oluyor. Garitano yönetiminde bir kez daha La Liga’ya çıkma mücadelesi veren Eibar kazanarak üst sıraları karıştırabilir. Alaves direnir. İlk devrede beraberlik ideal.


R.SANTANDER-BURGOS

İY 0.5 Altı
0-0 skorlarının aranan ismi Burgos bir başka 0-0 takımı R.Santander ile karşılaşıyor. Ev sahibi istikrarlı bir şekilde haddini bilerek oynayan sert bir takım. Keza Burgos kaliteli kadrosunu iyi motive ederek sonuç alabilen bir ekip. İlk yarıda gol beklemiyorum.
 

LEVANTE-LAS PALMAS

VAR
Eibar-Alaves maçının bitimiyle başlayacak olan bu kapışma liderin bile değiştirabilir. La Liga’dan düşen Levante önemli oyuncularını elinde tutarak tecrübeli bir kadro kurdu. Las Palmas da Pimienta ile boyundan büyük işler yapıyor. ‘KG var’ oynanmalı.


MİRANDES-CARTAGENA

2.5 ÜSTÜ
Haftanın son maçında Şampiyonluk umudunu koruyan Cartagena son sıralardaki Mirandes’e konuk oluyor. Ligde 4 maçtır kazanamayan Mirandes’in kaybedeceği birşey kalmadı. Cartagena üzerine gelen takımları cezalandırmakta hiç zorlanmıyor. En az 3 gol izleriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder