Haziran 22, 2016

İspanya-Çek Cumhuriyeti


Maç günü  /http://tahminekip.com/ sitesinde yayımlanmıştır. 

İspanya’da De Gea’nın durumuyla başlamak gerek. Gelen haberlerin aksine kadrodan çıkartılmadı. Bugün de 11’de başlaması bekleniyor. Zaten eleme maçlarında takımın as kalecisiydi.

İspanya: De Gea – Juanfran, Ramos, Pique, Alba– Fabregas, Busquets, Iniesta – Silva, Morata, Nolito

İspanyollar için grupta iki belirleyici oyuncunun rol alacağını söylemiştim D grubu analizinde. Nolito ve Lucas Vazquez’in performansı kaderlerini belirleyecektir. Lucas 2. yarıda mutlaka oyuna girer. İyi bir sezon geçirmeyen Iniesta ve Fabregas ile kurulan bir orta alanı kırılgan görüyorum. Çekler fizik olarak bu orta alana karşı üstünlük kurabilirler. Burda devreye girecek olan Çek takımının skor bulmadaki bitiriciliği olacak. İspanyollar çoğu zaman bekleri de öne çıkardıkları için 3. bölgede kaptırdıkları toplar, hızlı oynamayı becerebilen takımlar karşılarında olunca kaleci ile karşı karşıya pozisyon olarak kendilerini dönüyor. Bence Çekler de bu gibi net bir iki pozisyona girecektir. Necid’in bu pozisyonlardaki kalitesi Çekler adına belirleyici olacak.

Çek Cumhuriyeti: Cech – Kaderabek, Kadlec, Sivok, Limbersky – Plasil, Darida – Kolar, Rosicky, Krejci – Necid

Çek Cumhuriyeti’nde Suchý cezalı. Orta saha Dockal’ın durumu net değil. Daha çok bekleyen ve oyun bozan yapıda Çekler olacak. Defansta Sivok ve Kadlec gibi tanıdığımız isimler var. Gruplarda da eleme maçlarında da çok pozisyon veren bir savunmaları vardı. İspanyolları da savunma yaparak durdurmaları zor bana göre.

İspanya son 3 şampiyonaya’da ilk maçlarda kazanarak başlayamadı. 2010 Dünya kupası İsviçre 0-1, Euro 2012 İtalya 1-1, 2014 Dünya Kupası Hollanda 1-5. Çeklerin kazanması çok sürpriz olur. Fakat beraberlik maçın gidişatına göre ihtimal dahilindedir. 2-1 ya da 1-1 skorlarını olası görüyorum. Düşük oranlardan İspanya tarafında yer almam.

TGS 2-3

Oran: 1.75

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder