Haziran 22, 2016

Türkiye-Hırvatistan


Maç günü  /http://tahminekip.com/ sitesinde yayımlanmıştır.

Hırvatlara karşı şansımız tutmuyor. Üstelik şampiyonlara iyi başlamayı beceremiyoruz.

İyi durumdayız ve umutlu bir şekilde şampiyonaya geldik. Ülkemizde yaşanan terör olayları bir yana, milli takımımız üzerindeki olumlu enerji bir hayli fazla. D grubu analizini yazarken de belirttiğim gibi, biz olumlu havalarda pek başarılı olamıyoruz. Daha çok negatiflik işimize yarıyor. Geçmişimizde 4 büyük turnuvada boy gösterdik. ‘96, 2000, 2002 ve 2008’de şampiyonalardaydık. Açılış maçlarında Euro 96’da Hırvatistan’a 1-0, Euro 2000’de İtalya’ya 2-1, 2002’de Dünya Kupasında Brezilya’ya 2-1 ve Euro 2008’de de Portekiz’e 2-0 kaybetmiştik. Bu dört maçın 3’ünün ilk yarıları 0-0 ile geçilmişti. Sadece Brezilya maçında 45+2’de Hasan Şaş’ın müthiş golüyle sevinip ilk yarıyı önde kapatmıştık. 2000, 2002 ve 2008’de aldığımız ilk maçtaki yenilgilerden sonra gruplardan çıkmayı başardık. Benim için bu maçın en iyi senaryosu beraberlik olacaktır. Ancak alabileceğimiz tek farklı bir yenilginin diğer iki maç üzerinde bize olumlu yansıyacağını da düşünüyorum.

Gruplarda 3.’lerin çıkma şansının da epey fazla olması, maçları ister istemez dengede götürecektir. Hırvatlar daha baskın ve istekli olacaktır maçta. Fakat onlarda sürekli hücumda kalarak bir maç oynayamazlar. Maç 0-0 gittiği sürece risklerin ikinci yarıda alınabileceğini düşünüyorum. İki takımda da kenardan gelip maçın seyrini değiştirebilecek silahlar olacak. Emre, Cenk, Volkan, Kalinic, Kramaric gibi.

Hırvatlarla 6 kez karşılaştık. 4 beraberliğimiz iki mağlubiyetimiz var. 0-1, 1-1 gibi bir skora yakınım. İlk yarının dengeli geçebileceğini düşünüyorum.

Türkiye: Volkan, Gökhan, Hakan, Mehmet, Caner; Ozan, Selçuk, Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu, Arda, Burak

Hırvatistan: Subasic, Srna, Corluka, Vida, Vrsaljko, Badelj, Modric, Rakitic, Kovacic, Perisic, Mandzukic

Tahmin: İlk yarı beraberlik

Oran: 1.80

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder