Ağustos 20, 2016

La Liga İlk Hafta Cumartesi


Barcelona-Betis

Barcelona'da Ter Stegen, Mascherano, Mathieu, Iniesta sakat. Neymar milli takımda. Andre Gomes cezalı. Real Betis'te yedek beklerden Alex Martinez sakat. Yeni transferlerden forvet Zozulya kadroya alınmadı. Bek Vargas, orta saha Digard, kanat Portillo ve Kadir kadro dışındalar.

Barcelona lig başlangıcında iki Sevilla mücadelesinde izleme şansı bulduk. Sevilla her ne kadar gol atamamış olsa da Barcelona'nın sorunsuz bir defansı olduğunu söylemek zor. İlerisi için en olumlu taraf sol beke monte olan Digne ve stoper Umtuti'nin sanki uzun yıllardır Barcelona'da oynuyormuş gibi yerlerini yadırgamamış olmaları. Özellikle daha fazla izleme şansı bulduğum Digne'nin, etkili müdahalelerini savunma anlamında olumlu bulduğumu söylemeliyim. Ön alan için fazla birşey söylemeye gerek yok. Suarez ve Rakitic çarşamba gecesi oynanan maçta dinlendiler. Arda formda ve takımın bir parçası olarak bu sezona başladı. Bence bu şekilde de devam edecektir. Şu an için Neymar'ın yokluğunda birinci tercih olmuş durumda. Maç oynaya oynaya Messi ve Suarez ile uyumunu arttığı da görülebiliyor. Bugün de skora katkısını bekliyorum.

Barça son 7 sezonda yaptığı açılış maçlarının 6'sında 3 ve daha fazla farkı yakaladı.
Barça-Gijon 3-0
Racing-Barça 0-3
Barça-Villarreal 5-0
Barça-Sociedad 5-1
Barça-Levante 7-0
Barça-Elche 3-0
Athletic-Barça 0-1

Betis tarafında ise 5-3-2 ile sahaya dizilecek gibi görülüyorlar. Ruben Castro ve yeni forvetleri Sanabria ilk 11'de bekleniyor. Geçen sezonun flash ismi, benim çok beğendiğim genç isim Musonda JR. muhtemel 11'lerde yedek kulübesinde görülüyor. Betis açılış maçında ön alanı formda bir Barça'ya savunma yapmaya çalışarak işin içinden çıkamaz. Tek topla, hızlı oynayarak ciddi gol şansları zaten elde edebilirler ama Musonda'nın yedekte olmasında hoşlandığımı söyleyemem. İddaa için açılan 3 farklı Barça galibiyeti oranı 1.55 ile değerli bir oran değil. 1.70 civarında olmasını beklerdim. Yine de handikaba karşı gelmem, sürpriz de beklemem. 4-1 ya da 3-0 gibi skorlar görebiliriz.

Granada-Villarreal

Açıkcası Villarreal sorunlu. Monaco karşısında, herkes anlamsız bir şekilde Villarreal tarafındaydı. Ortaya birşey koyamadılar ve yenildiler. Kalbürüstü ve kaliteli kadrolarına rağmen kenardaki teknik direktörler daha fazlasını zaten yapamazlar.

Granada yeni teknik direktörü Paco ile tamamen yeni bir takım oldu. Bugün 3. bölgede sahaya çıkacak olan Jon Toral, Ponce, Boga gibi genç oyuncularını hiç tanımıyorum. Neler vereceklerini de kestiremiyorum. Kalede Ochoa olacak. Performansından tek emin olduğum isim o.

Villarreal tarafında stoper Bonera, sol bek Jaume, sol açık Cheryshev, sağ kanat Dos Santos, forvetler Bakambu ve Soldado sakat. Monaco maçına çıktıkları 11'de birkaç değişiklik olacak. Stoper Victor Ruiz cezalıydı, yerine N'diaye stoper oynamak zorunda kalmıştı, bu sefer orta alanda Bruno'nun yerine şans bulabilir. Victor tandeme geçecek. Forvette 5 gün önce takıma katılan Borre ayağının tozuyla 11'de başlamıştı. Bugün yedekte olacak. Monaco maçında sahaya çıkamayan Sansone Pato ile birlikte forvette yer alacak. Eksiklerine rağmen Villarreal'in hücum bölgesi Granada karşısında öne geçebilecek oyunculara sahip. Pozisyon bulacaklarını düşünüyorum. Ancak Granada tarafını çözemediğimden maça dokunmuyorum.

Sevilla-Espanyol

Sevilla'da stoper Rami, sol bek Escudero, Krohn Dehli, sol bek Tremoulinas sakat. Stoperler Carriço ve Kolo cezalı.

Espanyol'da stoper Demichelis, kanat Victor Alvarez ve Jurado kadroya alınmadılar.

Sevilla'nın daha ne oynadığını ben çözemedim. Ancak anladığım birşey var ki, böyle oynamaya devam ederlerse her takımdan basit goller yemeye devam edecekler. Şimdilik eksikler de kaynaklı defansta 3'lü dizilmeye devam edecekler. Pareja iki Barça maçında sakatlığı nedeniyle yoktu, stopere dönüyor. Marcedo ve Mariano ile defansı oluşturacaklar. Kranevitter, N'zonzi ve Kyotake orta alanda, ileride Vitolo, Iborra, Franco Vazquez ve forvette Vietto 11'i bekleniyor.

Espanyol tarafında Quique Sanchez dönemi başladı. Sanchez'in futbolundan hiç hoşlanmam. Genelde topun gerisinde kalmayı seçerler. Sevilla'nın oynamaya çalışacağı futbol bugün onlar için bulunmaz nimet. Orta alanda kapacakları topları uzun toplar ve ara paslarla iyi değerlendirip, maçta öne geçerler. Fakat maçın geri kalan kısmı için bir anda kendi yarı alanlarına çekilebilirler.

Sevilla yoğun baskı ve presle oynuyor. Barça savunması bu presten kurtulmuş olabilir ama Real Madrid kurtulamamıştı. Bence Espanyol'un da hata yapmadan defanstan oyunu başlatması çok zor.

Karşılıklı goller bekliyorum. Taraf bahsi açısından maça dokunmam. Sevilla tek farkla da kazanabilir, gollü beraberlik de görebiliriz. Emin değilim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder