Ağustos 21, 2016

La Liga İlk Hafta Pazar

* Real Sociedad-Real Madrid *

3.5 ALTI

Real Sociedad'ta stoper Inigo Martinez'in durumu net değil. Forvet Agirretxe ve Canales sakat.

Real Madrid'te kaleci Navas, stoper Pepe, forvetler Benzema, Ronaldo ve orta saha Modric sakat.

Real Madrid genelde sezon açılışlarına biraz sorunlu girer. Bugün için de as isimlerin eksikliğinde çok gollü, farklı kazanabilecekleri bir maç beklemiyorum. Eğer Real Sociedad lehine 2 handikap açılmış olsaydı, düşünmeden tavsiye ederdim. 1-2, 1-1, 0-0 skorları bana olası görünüyor.

Sociedad açısından aynı kadro ve aynı teknik direktör ile yola devam ediyorlar. İki forvet Juanmi ve Willian Jose'yi kadrolarına eklediler. Jose yedekte başlayacak. Forvet bölgesinde Juanmi olacak. Sağda Vela, solda Oyarzabal'ın onu desteklemesini bekliyorum. Real Madrid'ten daha fazla topla oynayan ve oyunu kontrol eden bir Sociedad görebiliriz. Erken tahminim gol vardı. Ama 3.5 altını biraz daha risksiz bulduğumu söylemeliyim.

* S.Gijon-A.Bilbao *

A.Bilbao Kazanır

S.Gijon önemli isimlerini kaybetti. En büyük şansları Abelardo'nun hala takımın başında olması. Bence yeni transferlerini oturttuğunda ilerleyen zamanlarda geçen sezonunki Gijon'un çizgisini yine tutturur. Şimdilik hem defansta hem de ofansta çok yeni bir takımla sahaya çıkacaklar. Karşılarında A.Bilbao yerine kadrosu yenilenmiş bir takım olsaydı, onları şanslı görebilirdim. Fakat Bilbao oturmuş bir takım, eksikleri yok.

S.Gijon, 3 hücum transferini Duje Cop, Burgui ve Victor ile bugün sahaya çıkacak. Bu 3 isim her ne kadar dikine kaleye gidebilen başarılı isimler olsa da maç içinde devamlılık sağlayamayan ve bitirici vuruşları çok kötü olan oyuncular. Belki Gijon bugün pozisyonlar bulur, Bilbao'dan bölüm bölüm daha bile iyi oynayabilir ancak golleri bulan taraf Bask ekibi olacaktır.

* Atletico Madrid-Alaves *

2.5 altı

Atletico Madrid'te Griezmann,  Alaves'de forvet Deyverson cezalı.

Atletico'da yeni transfer Gamiero ilk kez Vicente Calderon'a çıkıyor. Sahada tek forvet yer alacak gibi duruyor. Yanlarda Carrasco ve Saul destek verecek. Arkada Koke, Gabi ve Tiago 3'lüsü bekleniyor. Böyle bir düzende ligin yeni ekibi Alaves'in rakip kaleye Atletico'nun orta sahasını geçip de gitmesi zaten çok zor. Atletico'nun hücumu ve Alaves'in defansı arasında bir maç izleyeceğiz.

Atletico gol yemeden 1-0 ya da 2-0 ile maçı kazanacaktır. KG yok tercihi de değerlendirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder