Ağustos 22, 2016

La Liga İlk Hafta Pazartesi

* Celta Vigo-Leganes*

İlk yarı Celta Vigo kazanır

Leganes 5-4-1 ile sahaya dizilecek. Celta Vigo, dikine oynayabilen ve adam eksiltebilen oyunculara sahip. Kırılması zor bir defans blogu karşılarında olacak gibi dursa da Nolito'nun yerine alınan yeni transfer Pione Sisto, oyunu ilk bölümde açabilir diye düşünüyorum. Ligin yeni takımlarına karşı Malaga ve Atletico Madrid puanlar kaybetti. İki mücadelede de ev sahipleri rakiplerini ilk yarıdan açmayı başaramazken, ikinci yarılarda gol bulmalarına rağmen maçlar1-1 ile bitti.

Leganes'in de yapabileceği direnmek olacaktır. 1-0 ya da 2-0 skorlarına yakınım. Celta ilk bölümde gol atamazsa bu mücadele de beraberlikle son bulabilir.

* Valencia-Las Palmas *

Palmas yenilmez

Valencia'da ofansif isimler Rodrigo ve Nani cezalı durumdalar. Las Palmas'ta önemli stoper Lemos cezalı. Orta saha Hernan ve ofansif isim Tana sakat.

Valencia takımı küçüldü. Önemli isimler kaybettiler. Finansal Fair Play için hala paraya ihtiyaçları var. Bu yüzden maliyetli transferler de yapamıyorlar. Elde kalan tek forvet Paco Alcacer'in de Barcelona'ya satışı gündemde. Paco, hayatında bir kez karşısına çıkabilecek bu teklifi kaçırmak istemiyor. 30 milyon gibi bir rakam konuşuluyor. Paco bugün ilk 11'de başlayacak. Tüm transfer durumlarından etkilenmeden maça konsantre olabilir mi ciddi şüphelerim var.

Las Palmas'ta kadro fazla değişmedi. Forvetleri Willian Jose'yi kaybettiler. 22 yaşında Hırvat forvet Marko Livaja'yı aldılar. Livaja potansiyeli olan bir isim, İspanya'ya çok genç geldi ve uzun bir kariyeri olabilir. Kevin Boateng transferi de yaptılar. Bu iki isim de 11'de bekleniyor.

Geçen sezon Las Palmas Kral Kupası'nda 2 kez olmak üzere rakibiyle 4 kez karşılaştı ve bir kez yenildi. Las Palmas tarafını değerli görüyorum ve onların tarafındayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder