Kasım 01, 2017

Şampiyonlar Ligi 1 Kasım 2017

Real Madrid - Tottenham

Real Madrid'te Navas, Kovacic, Bale ve Carvajal sakattı. Yeni eklenen isim ise Varane oldu. Tottenham'da Dele Alli'nin cezası tamamlandı. Kane de dönüyor.

İlk maçta bana göre ortaya çıkan skor adaletliydi. Fakat iki ekibin maç içinde girdiği pozisyonlara bakarsak skorun 1-1'de kalması pek adaletli olmadı. En az 3-4 gol izlemeliydik o akşam. Lloris'in 4 net kurtarışı, Navas'ın 3 kurtarışı skorun 1-1'de kalmasını sağladı bir bakıma. Neredeyse 6-7 dakikada bir pozisyonun olduğu keyifli bir maç vardı o gece.

Bugün Real Madrid'te Navas'ın olmamasının yanı sıra Varane'nın da yokluğu önemli. Real Madrid'in kalesini kapatması şu durumda zor gözüküyor. Kane ve Dele Alli ikilisinin yanında Llorente'nin de forvette yer alması Real savunmasını bir hayli zorlayacaktır. Llorente seçimi sürprizdi ama bütün atakların olgunlaşmasında birinci oyuncu görevini üstlendi. Bugün de kendisinden vazgeçileceğini pek düşünmüyorum.

Real tarafına gelirsek Isco ve Ronaldo'nun bitiricilikleri Madrid ekibinin puan kısmında etken olacak. İlk maçta Lloris'i bir türlü geçemeyen bu ikili bugün şanssızlıklarını bence kırarlar.

Artık 2.5 üstü skorunu görebiliriz. 3.5 üstü için de bence riske girilebilir. Puan durumunda iki ekip de rahat. Bu bir liderlik sınavı olacak bir bakıma. 1-2 ya da 2-2 skorlarına yakınım. 1.80'den 3.5 üstü bahsini tavsiye ederim. 7/10

Sevilla-Spartak Moskova

Sevilla'da stoper Pareja ve Carriço'nun sakatlığı sürüyor. Başka önemli bir eksikleri yok. Spartak Moskova'da ilk maçta sağ açık oynayan Samedov sakat.

Spartak Moskova'ya bu maçta 1 puan fazlasıyla yeter. İlk maçta orta alanda 2 oyuncu kullanmışlardı. Bugün bir diğer orta saha oyuncusu Pasalic'i de orta sahaya ekleyebilirler.

Sevilla ilk mücadelede N'zonzi'den yoksundu. N'zonzi iyileşti ve sahada yer alacak.

5-1 biten ilk maçı izlerken Sevilla'nın bu kadar dağılmasına bir anlam verememiştim. Oyun olarak Spartak'ın büyük bir üstünlüğü yoktu. Hatta durum 1-1 giderken 44. dakikada Krohn Dehli ile 50'de Ben Yedder ile net pozisyonlar buldular. Spartak kalecisi kurtarışlarıyla oyunu tuttu. 2. golü bulmadan 4 dakika önce yine Ben Yedder'in boş kaleye atamadığı yüzde yüz bir pozisyonları olmuştu.

Sevilla bugün Spartak'ı mağlup edebilir. Ama bu oranlardan onlara güvenmem. Ruslar hızlı hücuma çıkabiliyorlar ve ilk maçta attıkları 5 golün özgüveni ile sahada olacaklar. Biraz Başakşehir maçına benzeyen bir mücadele görebiliriz. Önceliğim ikisinin de gol bulması. 1.40   8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder