Kasım 28, 2017

La Liga 13. hafta

 Celta Vigo -Leganes

Celta Vigo'da önemli bir eksik yok. Leganes'te Celta'dan kiralık gelen forvet Beauvue kadroda yok. Orta saha Ruben Perez hastalık nedeniyle yok.

Leganes 3 haftadır zorlu rakiplerle karşılaştı ve puan alamadı. Bu maçta puan adına daha agresif olacaklarına eminim. Ancak kadroda bazı değişiklikler olabilir. Hafta içi salı günü kupada Valladolid karşısına çıkacaklar. Sanırım bunun için rotasyon yapılacak. Orta sahada as oyuncu Ruben Perez'in yerine Gumbau şans bulabilir. Hücuma dönük diğer orta sahalar Gabriel ve Eraso ile sağ açık El Zhar da maça yedek başlayabilir. Forvette Amrabat ve uzun zamandır kadroya giremeyen Guerrero'nun 11'de olması bekleniyor.

Celta'nın ne oynayacağı ve ne vereceği her zaman belli, burada Leganes'in karşılık verip veremeyeceğini düşünmek gerekiyor. Amrabat ve Guerrero forvetini uyumlu görmediğim gibi orta sahanın da Celta orta alanına göre zayıf kalabileceğini düşünüyorum. Tabi Celta her zaman gol yemeye müsait bir takım. Burada yediğinden daha fazlasını atabileceğini düşündüğümden orta güvenle galibiyetleri yanındayım. Skor tahminim 2-1 ya da 2-0.

Alaves-Eibar

Her iki takımda da eksik yok.

Alaves istikrarsız. 5-3-2 ile oynuyorlar ama ne hücumda ne de savunmada güvenilir bir performansları yok. Zor pozisyona girip zor gol atıyorlar.

Eibar, içeride 5-0'lık bir galibiyetin ardından bu maça çıkıyor. Hakları ile aldıkları bir galibiyet izledim. Sakatlığı geçen sağ açık Ivi Alejo kaldığı yerden devam etti. Takashi'nin de oyun kurmadaki katkısı sayesinde forvetler rahat pozisyon buldular. Skor yönünden Eibar'ın devam edeceği bir maç bekliyorum. Gol atabilen takımın puanının da yanındayım. 0-2 ya da 1-2 skorlarına yakınım.

Betis-Girona
 
Betis 3 haftadır galibiyete hasret. Girona'nın ise çıkışı sürüyor. Taraf bahsi açısından zorlu bir maç dengede gidebileceğini düşünüyorum.

Betis'te stoper Feddal sakattı. Yerine oynayan Mandi de cezalı. Kadro geniş bugün tandemde Tosca ve Amat oynuyor. Campell'ın sakatlığı sürüyor. Girona'da stoper Bernardo cezalı. Orta saha Pere Pons sakat.

Betis'in galibiyeti daha fazla isteyeceği bir maç göreceğiz. Ancak Girona'nın takım savunmasını son haftalarda beğeniyorum. Özellikle kaleci Bono maçlara damga vuran bir oyun oynuyor. Beraberlik ihtimalinin yüksek olduğu bir maç, kazanırsa da Betis tek farkla kazanabilir. 1-1 ya da 2-1 skorlarına yakınım. 

Deportivo-A.Bilbao

Deportivo’da sol bek Luisinho ve orta saha Guillermo cezalı. Stoper Sidnei sakat. Sağ bek Juanfran ve forvet Adrian iyileşti. 11’de bekleniyorlar. Bilbao’da yeni bir eksik yok. Benat ve Muniain sakat.

Deportivo iç sahada kötü görüntüsüne karşın sadece Atletico ve Real Madrid maçlarında skor üretememişti. Puan durumu itibariyle önemli bir rakiple oynuyorlar. Bu maçı kazanan takım diğerinin üzerine çıkarak, birkaç basamakta yükselebilecek.

Bilbao’yu bu sezon beğenmediğimi belirtiyorum. Hücumda geçen sezonlardaki oyun planlarından yoksunlar. Bu da tatsız maçlarını izlememizi sağlıyor. Geride bıraktıkları haftalarda deplasmandan puan çıkarmakta zorlandılar. Bu maç için şansları Deportivo’nun istikrarsız savunması. İki takıma da savunma anlamında güvenmediğimden KG var bahsi yanındayım.

Real Sociedad-Las Palmas

Las Palmas’ta yeni bir eksik yok. Real Sociedad tam kadro.

Las Palmas teknik direktör Ayestaran ile devam ettiği sürece ezilmeye devam edecek. Geçen hafta Levante maçı öncesi bu cümleyi kurmuştum. Kendi evlerinde 2-0 yenildiler.

Real Sociedad karşısında defansta hatalar yapan ve ofansif oynayan takımlar bulduğu zaman cezalandırmakta pek zorlanmıyor. En az 2 farkla kazanmalarını bekliyorum. 3-1 ya da 3-0 skorlarına yakınım. 

Villarreal - Sevilla

Villarreal’de Cheryshev ve Samu sakat kanat oyuncuları. Başka önemli bir eksikleri yok. Sevilla’da stoperler Pareja ve Carriço sakattı. Kjaer de sakatlandı. Orta saha N’zonzi ve sol bek Escudero da dinlendiriliyorlar. Kadroda yoklar.

Sevilla’nın savunmasının bu sezon başa bela olduğunu belirtiyorum. Bugün de hatalar yapabilecek bir dörtlü ile sahada olacaklar. Mercado, Geis, Lenglet, Carole dörtlüsü defans derinliğini sağlamakta zorlanacaktır. Hücum bölümünde ise Banega, Yedder, Correa ve Sarabia 11’de bekleniyor. Nolito, Navas ve Krohn Dehli de yedekten gelip oyunu değiştirebilecek oyuncular.


Valencia-Barcelona maçından daha zevkli ve pozisyonlu bir maç görebiliriz. Villarreal maçın her bölümünde dikine oynamayı ve hücuma çıkmayı gayet iyi başarıyor. Ev sahibinin tek şanssızlığı yedek kulübesinin Sevilla adına daha güçlü olması olacak. Eğer iyi oynadıkları bölümde maçı koparmayı başaramazlarsa Sevilla yedekten gelen oyuncuları ile skor üretmeyi başarır. 2-1 ya da 2-2 skorlarına yakınım.

Valencia-Barcelona

Son yılların en ilginç maçlarından birini izleyeceğiz. Öncelikle iki takımın da iyi oynayacağını söyleyebilirim. Valencia iç saha avantajıyla biraz daha iyi görünebilir. Ama sezon genelinde Barcelona deplasmanlarının hiç birinde ezilmedi ve büyük baskılar yemedi. Valencia’nın da bunu başaracağını sanmıyorum. Üstelik iki haftadır ilk yarıları iyi oynayamayan ve sadece maç sonunu iyi oynayarak kazanan bir Valencia izliyorum. Barcelona’ya karşı koskoca bir 45 dakikayı kötü oynamak maçı kaybetmeleri anlamına gelir.

Barcelona’da maçı etkileyebilecek eksik Pique’nin yokluğu. Yerine oynayabilecek Mascherano da sakat. Şu durumda stoperde Vermaelen görev yapacak gibi. Neredeyse bin yıldır forma giymeyen bir oyuncuya bu maçta mahkum olmak bence büyük bir sorun. İlla ki yaptığı hatalardan gelecek pozisyonlar göreceğiz. Valvarde 4-4-2 ile sahada olacak. Valencia’nın 4’lü orta sahasına aynı şekilde karşılık vermek istiyor. Paulinho, Iniesta, Rakitic ve Busquets’i yan yana izleyeceğiz. Gol konusunda bu maça lütfen dikkat edin. Çünkü dörtlü orta sahaların birbirlerini sıkıştıracağını net bir şekilde söyleyebilirim.

1-1 skoruna yakınım. İki formda kalecinin olağanüstü kurtarışlarına hazır olun. Testiler kırılmaz. Yenilmezlik devam eder. 

Espanyol-Getafe

Espanyol'da forvet Leo sakatlandı. Başka bir eksikleri yok. Getafe'de yeni bir eksik yok.

Espanyol'da Leo'nun eksikliği hissedilecektir. Yerine oynayan Sergio Garcia hala tam formunu bulabilmiş değil. Takımın diğer hücum elemanları ile aynı dili henüz konuşmuyor gibiler. Leo'nun eksikliği bu anlamda hissedilecektir.

Getafe ise Espanyol'a göre hücumda bir tık daha ötede. Son haftalarda Angel ve Portillo'nun 11'e monte olması ve yükselen oyunları ile keyifli maçlar oynuyorlar. Angel formda ve durdurulması zor bir tablo çiziyor. Espanyol'un katı defansına karşı önemli bir sınav verecek. Ancak yine başarılı olacağını düşünüyorum.

Espanyol içeride baskılı oynayabilen bir takım. Getafe ise deplasmanlarda teslim olmuyor. Ortada ve dengede bir maç görürüz. Skor yönünden tahmin yapmak güç, çünkü 0-0 skora da takılabilecek bir maç olabilir. Ben Getafe'nin puanından yanayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder