Ağustos 12, 2018

Süper Kupa İspanya

BARCELONA-SEVİLLA

İki maç üzerinden oynanmasına alıştığımız İspanya Süper Kupası bu sezon tek maç olacak. İspanya dışında bir ülkede Fas'ın Tanca şehrinde oynanıyor.

Sevilla sezona erken başladı. UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön elemeden dahil oldukları için erken form tuttular. Girona teknik direktörü Machin'i takımın başına getirdiler. Geçen sezon Girona'nın oynadığı 3-4-3'ü Sevilla'ya entegre etmeye çalışıyor. Avrupa Ligi'nde 3 resmi maç oynadılar. İlk turda rakipleri zayıftı farklı geçtiler. 3. ön elemede perşembe günü Zalgris'i 1-0 geçtiler. Rotasyonlu bir kadro sahadaydı. Bu maç düşünülerek as oyuncular dinlendirildi. Sevilla açısından N'zonzi'nin olmaması bir handikap. Her ne kadar kadroda olsa da henüz hazır olmadığı için 11'e girmesi zor.

Barcelona tarafına bakarsak Gerard Pique, Jordi Alba, Sergio Busquets, Leo Messi, Luis Suarez ve Coutinho hazırlık maçlarında oynamadılar. Suarez ve Coutinho bu hafta çalışmalara katıldı. Valvarde bu sezon kendi takımını kurdu. Geçen sezon savunma yapmayı öğrenen bir Barça izlemiştik. Bu sezon bu savunmayı daha da geliştireceklerdir. Artur, Vidal ve Lenglet hamleleri bunu gösteriyor. Sağ bek Sergi Roberto bu maçta cezalı. Başka bir eksikleri yok. 

Geçen sezon Barcelona, Süper Kupa'da Real Madrid'e karşı her iki maçta da kötü oynamış ve yenilmişti. Bu sezon da henüz hazır olmayan oyuncular ile 90 dakikaya iyi bir oyun yayamayabilirler. Barça adına biraz kopuk kopuk bir maç izleyebiliriz. Sevilla tarafında ise 3'lü defansı bir tehlike olarak görüyorum. Kolay maçlarda bu sırıtmasa da Barcelona'ya karşı oynarken savunma arkasına atılan toplarda Kjaer ve Sergi Gomez gibi oyuncularla ne kadar başarılı olacaklar çok emin değilim. 

4-5 gollü yüksek skorlu bir maç göremeyebiliriz. 2-0, 2-1 gibi skorlara yakınım. Barcelona'nın ilk yarıdan golü bulmasını bekliyorum. Sevilla adına Aleix Vidal ve Nolito'nun 2. yarıda oyuna girmesini bekleyebiliriz. 6/10 Barcelona ilk yarı kazanır bahsi 1.60'dan denenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder