Ağustos 17, 2018

La Liga 1. hafta Cuma maçları

Girona - Valladolid

Girona geçen sezonkine benzer bir 11 ile sahada olacak. Sağ bekleri Maffeo artık yok. O bölgeye etkili bir transfer yapamadılar. Sol bekte de Aday Benitez cezalı. Hücumcu sol kanat Mojica da sakat. Diğer bölgelerde sorunları yok. Sadece bek pozisyonunda 2. ve 3. tercihlerle sahada olacaklar. Stuani Dünya Kupası nedeniyle geç takıma katıldı. Hazırlık maçlarında fazla oynayamadı. Eusebio ile 4-3-3 oynayan bir Girona izleyeceğiz.

Valladolid de teknik direktör Sergio devam ediyor. Geniş bir kadro kuramadılar. Forvet bölgesinde genç bir isimle sahada olacaklar. Girona'da fazla şans bulamayan orta saha oyuncusu Ruben Alcaraz 11'de başlayabilir. Sergio 4-5-1 ile orta sahası kalabalık bir sistemi tercih edecek.

Valladolid'in kapalı oyununu Girona açmakta zorlanabilir. Genel anlamda duran toplara bakan bir oyun göreceğiz. Girona geçen sezon bu tür topları iyi kullanıyordu. Stuani'yi kenar ortalarında topla buluşturmaya çalışacaklardır. Onun indirdiği topları Portu ve Borja ile gole çevirmeye çalışacaklar. İki takımın da kolay skora gidebileceğini düşünmüyorum. Kopuk kopuk oynayacak, temposu fazla hızlanmayan bir maç görebiliriz. 2.5 altı skoruna yakınım. 1-0 ya da 0-0 skorları görülebilir. 7/10

Real Betis-Levante

Gecenin güzel maçı olacaktır. Real Betis, Avrupa Ligi için geniş bir kadro kurdu. Levante de geçen sezonu güzel bitirmişti aynı şekilde başlamak isteyecekler.

Real Betis favori de olsa kolay kazanabilecekleri bir maç olmayacak. Betis'te Joaquin, Tello ve Javi Garcia yok. Levante'de forvet Boateng, yedek forvet Saduki ve yeni transfer kanat oyuncusu Moses Simon sakat. Defans Cabaco cezalı.

Levante 4-4-2 ile Morales ile Roger Marti'nin forvette yer alacağı Bardhi ve Rochina'nın destekleyeceği hücuma dönük bir kadro ile sahada olacak. Yedekte Jason ve Dwamena gibi isimler de şans bulacaktır. Real Betis ise 5'li savunmasının önünde orta alanda Carvalho ve Guardado'yu kullanacak kenarlarda Boudebouz ve Canales'i izleyeceğiz, tek forvet Loren olacak. Betis açısından da 2. yarıda Sanabria ve Takashi gibi hücum oyuncularını sahada görebiliriz.

İlk yarısı belki biraz sakin ama 2. yarısı daha gollü ve çekişmeli bir maç bekliyorum. Levante'nin oyun tarzı ve bulacağı gol maçı hareketlendirir. 2-1 ve 2-2 gibi skorlara yakınım. 2.5 üstü ve KG var bahisleri denenebilir. 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder