Ağustos 24, 2018

La Liga 2. hafta Cuma

Getafe - Eibar

Getafe, Real Madrid karşısında biraz hayal kırıklığı yarattı. Tabi ki karşılarında puan almaları zor bir takım vardı yine de onları hücumda daha fazla zorlamalarını beklerdim. Baştan kaybetmiş bir havaları vardı. Bordalas geçen sezon oynattığı 4-4-2'yi değiştirecek gibi duruyor. En iyi maçlarını bu sistemle oynadılar oysa ki. Şimdilik 4-2-3-1'i izleyecek gibiyiz. Forvette Jorge Molina yer alırken diğer forvet Angel'i muhtemel 11'lerde sol açıkta görüyoruz. Getafe iyi bir takım ama sistemde bu şekilde çıkarlarsa sistemde bazı tıkanmalar yaşayabilirler. Angel'i geçen sezon olduğu gibi Molina ile çift forvet oynatarak iyi bir verim alıyorlardı. Bu da çalışmazsa forvet arkasında Shibasaki mutlaka sahada olmalı.

Diğer yandan Eibar iyi başlayamadı. Kendi sahalarında Huesca'ya basit pozisyonlar verdiler. Defansını öne çıkaran Eibar, farklı da mağlup olabilirdi. Bugün için defansta bazı değişiklikler olacak. Stoperde yer alan Arbilla asıl mevki beke geçerken, yeni transfer Bigas'ı Oliveira ile tandemde izleyeceğiz. 4-2-3-1 ile tek forvetli bir düzende de sahaya çıkarlarsa şaşırmayacağım.

Getafe'nin daha baskın olacağı ve pozisyonlar bulacağı bir maç görürüz. Eibar ise ilk maçtaki defans hatalarını en aza indirgeyecektir. Özellikle kalecisi Dimitrovic ile oyunu gol yemeden götürmeyi başarabilirler. 0-0, 0-1 skorlarına yakınım. 2.5 altı tek tercihim olur. 7/10

Leganes-Real Sociedad 

Gecenin maçı oyun ve goller bakımından tatmin edici geçebilir.

Real Sociedad Villarreal karşısında kazandı ama ortaya birşey koymadı. Defans hatalarından faydalanarak 2 gol bulup maç boyu oyun kurmayı düşünmediler.

Leganes ise Bilbao deplasmanında kazanabileceği pozisyonları da elde etti. Evet Bilbao daha baskılı taraftı ama Pellegrino'nun takımı onlara karşılık vermeyi başardı. En azından bir puanı hak etmişlerdi.

İki takım da birbirine benzer bir futbol oynayacak. Topla oynamayı sevmiyorlar ve topu kazanan direkt paslarla hızlı atağa gidecektir. Dengeli bir maç izleriz. İki takımın da skor bulmasını bekliyorum. 1-1 ya da 2-2 skorlarına yakınım. Riske girmek istemeyenler için öncelikle 7/10 KG var bahsini tavsiye ederim. 5/10 beraberlik seçimi de yapılabilir. 

Leganes'te önemli bir eksik yok. Real Sociedad'ta Januzaj sakat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder