Ağustos 31, 2018

La Liga 3. hafta Cuma

Getafe - Valladolid

Getafe geçen hafta kendi sahasında Eibar'ı geçerken öne geçtikten sonra tempoyu düşük tuttu. Fazla pozisyona girmediler ve maçı zorlamadılar. Eibar'ın son 10 dakikalık baskısı sayesinde kontradan uzatmalarda bir gol daha bularak maçı 2-0 tamamladılar. Hücum hattında Angel ve Jaime Mata'nın goldeki uyumu önemliydi. Fakat maçın devamında aynı uyumu koşu yollarına atılan paslarda yakalayamadılar.

Valladolid tarafına bakarsak iki maçta bir puanları var. Henüz gol ile tanışmadılar ve kalelerinde bir gol gördüler. Savunma anlamında sert bir takım olacaklar. Barcelona maçında bahsettiğim gibi kaleci Masip beni yanıltmadı. Valladolid'i taşıyabilecek ve maç tutan bir kaleci olduğunu gösterdi. Bugün de aynı performansı görebiliriz. Diğer yandan Enes'li forvet hattı yeni yeni oturacak.

Genel anlamda az gollü bir maç bekliyorum. Ancak iddaa'da 1.35 orandan 2.5 altı bahsini oynamanızı tavsiye etmem. Valladolid savunma yaparak bu maçtan puan çıkarabilir. Sürpriz bir sonuç görebiliriz. Dikkatli olunmalı. 0-0, 0-1 skorlarına yakınım. 'KG yok' 6/10 denenebilir. 

Eibar - Real Sociedad

Eibar'da stoper Ramis, sağ açık Pedro Leon ve forvet Kike sakat. Sol açık Bebe kadro dışında. Orellana iyileşti 11'de yer alacak. Real Sociedad'ta stoper Llorente ve kanat forvet Januzaj sakat.

Bask bölgesinden iki ekip karşılaşıyorlar. Eibar iki maçta da iyi oynayamadı. Organize olmakta zorlandılar. Gücünü kanatlarından alan takım kanatlara top taşıyamadı. Dolayısıyla forvetlerin de etkisiz kaldığını izledik. Bugün derbiye çıkmanın da iştahıyla sahada olacaklardır. En azından skor bulmalarını beklerim. Fakat maçın genelinde oyuna hakim olabileceklerini düşünmüyorum.

Diğer yandan Real Sociedad Garitano ile birlikte artık farklı bir takım. İlk iki maçı deplasmanda oynadılar. Gol attılar ve gol yediler ama maçların ilk bölümlerini çok iyi oynadılar. Ancak maçın geneline bu oyunlarını yayamadılar. 2. yarılarda oyundan düşüyorlar. Garitano bunun çözümünü bulmak zorunda. Şu ana kadar iyi oynadıkları bölümlerde skoru kolay bulduklarını söyleyebilirim. Zaten Zurutuza, Oyarzabal, Juanmi ve Willian Jose aynı anda sahada oldukça Sociedad'ın gol atamayacağı takım yok gibi. Bugün de ilk 30 dakikada öne geçmelerini bekliyorum. İlk yarıda Sociedad galibiyeti yüksek oranıyla mutlaka denenmeli. İlk yarı için skor bahsim 0-1 ya da 0-2 olur. İlk yarı Real Sociedad kazanır 7/10 denenebilir. 

Villarreal - Girona

Gazetede yazıyımı hazırlarken zorlandığım bir müsabaka oldu. Villarreal henüz oturmadı. İlk 11'de 5 yeni oyuncuyla ( Pedraza, Cazorla, Gerard, Ekambi, Caceres) sahaya çıkıyorlar. Dolayısıyla hücumda karışıklıklar yaşanabiliyor. Stoper Bonera, orta saha Javi Fuego ve Bruno Soriano sakatlığı süren isimler. Girona'da sağ forvet Portu önemli eksik. Sol bek Mojica'nın da sakatlığı sürüyor.

İki taraf adına da baskın bir oyun beklemiyorum. Bölüm bölüm ikisi de iyi oynayabilir. Pozisyonlu bir maç görsek skor bulmak konusunda iki takım da zorlanır. Bu anlamda net bir tahminim yok. Maçı pas geçmeyi seçtim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder