Ağustos 18, 2018

La Liga 1. hafta Cumartesi

Celta Vigo - Espanyol

Celta Vigo'da iyi haber golcü Maxi Gomez iyileşti, 11'de başlaması bekleniyor. Bu hafta içi çalışmalara katılmaya başlamıştı. Hazırlık maçlarında oynamadı. Sol bek yeni transfer Junca orta saha Jensen ve stoper Roncaglia sakat. Orta saha Jozabed ve forvet Beauvue kadroya alınmadılar. Okay ve Emre kadroda yedekte başlamaları bekleniyor.

Espanyol'da Granero kadroda yok. Sakat oyuncuları bulunmuyor.

Espanyol yeni teknik direktörü Rubi il 4-3-3 oynayacak. Geçen sezona göre 11'deki tek değişiklik; forvet hattından ayrılan Gerard'ın yerine Borja Iglesias'ın monte edilmesi. Borja, Celta B altyapısından geçen sezon Zaragoza'ya transfer olmuştu. Celta B'de 2015/2016 sezonunda tüm rekorları kırmıştı. 37 maçta 32 gollük bir performansı vardı ki geçen sezon Zaragoza ile de bu golcülüğünü sürdürdü. 22 gol 6 asist ile oynadı. Celta'da kalıp A takımda Aspas ve Maxi ile rekabet etmek istemedi, Espanyol'a geçerek as forvet olmayı tercih etti. Bugün de isabetli bir karar verdiğini gösterecektir.

Celta Vigo da yeni teknik direktörü ve yeni sistemi ile sezona başlıyor. Hazırlık maçlarında 3'lü savunmayı genelde denemişlerdi. Bugün 4-4-2 oynayacak gibi gözüküyorlar. Stoper Araujo ve stoper orijinli Junior Alonso sol bekte yeni transferler olarak defansta ilk kez görev alacaklar. Orta sahada Lobotka ve yanında yeni transfer 19 yaşındaki Beltran'ı göreceğiz. Pione Sisto ve Brais Mendez kenarlarda yer alacak. Forvette Maxi ve Aspas yer alıyor. Hücum hattı güven veren ama orta saha ve defansı sorunlu bir Celta izleyeceğimizden hiç şüphem yok. Espanyol ise defansı ve orta alanı ile savunmayı ve hücumu dengeli yapar. İlk golü bulmalarını ve maçtan puan almalarını bekliyorum. 1-2, 2-2 gibi skorlara yakınım. Espanyol yenilmez. 8/10

Villarreal - Real Sociedad

Güzel bir maç izleyeceğimize eminim ancak gol anlamında beklentileri karşılayamayacak bir skor ortaya çıkabilir. Bu anlamda hem taraf bahsi olarak hem de goller konusunda temkinli yaklaştığım bir karşılaşma. İki takım da 4-4-2 ile oynayacak gibi gözüküyor. Kadro tercihlerini, Villarreal'in orta sahasını, Real Sociedad'ın da hücum kısmını merak ediyorum. Maça dokunmuyorum. 

Barcelona-Alaves

Barcelona'da önemli bir eksik yok. Coutinho, Dembele, Suarez ve Messi'nin aynı anda sahada olması bekleniyor. Sergi Roberto ve Umtuti de defanstaki yerlerini alacaklar. 

Alaves'de forvet Guidetti kadroda yok. 

Barcelona Süper Kupa maçında savunma anlamında bana pek güven vermedi. Bugün de Alaves'in ciddi ataklarını izleyeceğimizi düşünüyorum. Forvette Guidetti'nin olmaması bir handikap. Borja Baston ve Ruben Sobrino hücum ikilisi ile oynayacaklar.  Borja geçen sezonu iyi geçirmedi, toparlaması kolay olmaz. Sobrino ise her zaman tehlikeli bir oyuncu. Yedekte bekleyen Burgui ve Twumasi de maçı hareketlendirecek isimler. 

Barcelona bugün 3 fark yaparsa kazanmış sayılıyor. Sezon başı için 3 farkı biraz lüks görüyorum. Abelardo'nun ekibi de organize ataklarla rakibini zorlayabilir. 2-0, 3-1 gibi skorlara yakınım.  Alaves 3 fark yemez. 6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder