Ağustos 19, 2018

La Liga 1. Hafta Pazar

Eibar - Huesca

Eibar'da stoper Ramis ve sağ kanat Pedro Leon sakat. Huesca'da bek Akapo cezalı.

Eibar aynı teknik direktör ve kadrosuyla sezona başlıyor. Orta sahada Sergio Alvarez ve sağ açıkta Hervias dışında yeni bir oyuncu ilk 11'de gözükmüyor. Kike, Sergi Enrich forveti solda Orellana sağda Hervias ile desteklenecek. Hücumcu bekler Pena ve Cote de ortalarıyla Eibar'ın oyun kurmasını desteklerler.

Huesca tarafına bakarsak Galatasaray'dan hatırlayabileceğimiz eski Arjantinli kaleci Leo Franco tarafından yönetiliyorlar. Huesca'yı La Liga'ya çıkaran Rubi Espanyol'a geçti. Leo Franco'nun yardımcılık dışında tecrübesi bulunmuyor. Kontratak futbolu oynarlar. Cucho ve Longo forvetini topla buluşturmaya çalışacaklar. Solda Moi Gomez ve forvet Longo takımın yenileri olacak. Hücumda Eibar'a göre daha fazla pas hatasıyla oynayabilirler.

Eibar birbirini tanıyan oyunculardan kurulu. Oyun planları ve kurguları belli. Üstelik güçlü iki forvetleri sezona sağlıklı ve formda girecek. Eibar'ı bir adım önde görüyorum. Kendi sahalarında kazanabilirler. 1-0, 2-0 skoruna yakınım. Eibar kazanır 7/10

Rayo Vallecano - Sevilla

Sevilla bu sezonun en keyifle izleyeceğimiz takımı olacak. Sezon analizini yazarken Machin'in tek yapması gereken şeyin rotasyonlu kadroya da istikrar sağlatabilmek olduğunun altını çizmiştim. 3 günde bir maç yapacaklar. Sevilla bu tempoya alışkın ama Emery'den sonra rotasyonlar konusunda 2 yıldır zorlanıyorlar. Kadro değişince ligde puan kayıpları kaçınılmaz oluyordu.

Süper Kupa ve Zalgris deplasmanında izlediğim Sevilla bana güven verdi. Hep daha fazla isteyen ve oyunu kontrol eden tavırlarını beğendim. Bugün öne geçmelerini ve 2. golü de bulmalarını beklerim. Süper Kupa maçına başlayan 11 ile sahada olacaklar. Franco Vazquez, Sarabia kenarlarda Muriel forvet hattında. Navas, Banega, Roque Mesa ve Escudero da orta sahada olacak. Ben Yedder, Nolito, Aleix ve Andre Silva'da yedekte şans bekleyecek.

Vallecano'da 10 numara Comesana cezalı. Başka bir eksikleri yok. 4-3-3 ile oynayacaklar ama savunma yönü ağırlıkta olan bir takım göreceğiz. Forvetsiz bir düzende 4-6-0 ile başlayabilirler. Vallecano'nun Kakuta ve Embarba gibi kaleye kolay inebilen iki kenar oyuncusu var. Fakat forvet pozisyonunda skor bulmakta zorlanabilirler. Zaman zaman Sevilla'yı terletecekleri bölümleri görebiliriz.

0-1 ya da 1-2 skorlarıyla Sevilla'nın kazanmasını bekliyorum. Sevilla kazanır 7/10

Real Madrid - Getafe

Real Madrid'te önemli bir eksik yok. Getafe'de orta saha Bergera sakat. 

Real Madrid bu sezon biraz tehlikeli bir futbol oynayacak. Lopetegui orta sahanın defansif dengesini uzun bir süre oturtamayabilir. Rakip orta saha oyuncuları Real ceza sahasına elini kolunu sallayarak girişler yapmayı sürdürecekler. Bugün Modric'in ilk 11'de başlaması bekleniyor. Casemiro'nun yerine 11'de başlayabilir. Asensio, Isco, Benzema ve Bale dörtlüsü aynen korunacak. 

Getafe'de de Molino, Angel Lopez, Amath ve Portillo dörtlüsünü hücumda göreceğiz. Getafe'nin mutlaka skora gideceği bir maç göreceğiz. 3-1, 3-2 gibi skorlara yakınım. TGS 4-6 seçimini öne koydum.  8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder