Ağustos 26, 2018

La Liga 2. hafta Pazar

Espanyol - Valencia

Espanyol'da önemli bir eksik yok. Valencia'da Garay sakatlandı. Kadroda yok.

Valencia Batshuayi ve Gameiro gibi önemli takviyeler yaptı. Henüz bu iki oyuncu 11 için hazır değil gibi gözüküyor. Bugün de Marcelino 2. yarıda bu oyuncuları değerlendirecektir.

Espanyol'da ise forvet Borja ilk maçında biraz şaşkındı. Eski takımı Celta'ya karşı oynamanın verdiği heyecan da olabilir. Yine de takımın geri kalanına uyum sağlamış gibi gözükmüyordu.

Taraf bahsi açısından şu olur demek kolay değil. İç sahada Valencia'yı şaşırtabilecek bir Espanyol bekliyorum. Zor da olsa skor bulabilirler. 1-1, 1-2 skorlarına yakınım. KG var bahsini önermem ama mutlaka 2. golü göreceğimizi düşündüğümden TGS 2-3 bahsi denenebilir. 5/10

 Sevilla - Villarreal

 Sevilla tam kadro. Villarreal'de orta saha Javi Fuego, stoper Bonera sakat. Önemli bir eksik yok.

Günün en iyi maçı olacaktır. Sevilla hızlı bir şekilde takım olmayı başardı. Etkili bir başlangıç yaptılar. Perşembe günü Avrupa Ligi maçından çıktılar. Fakat kadro geniş. Perşembe günü 90 dakika sahada kalan Banega, Sarabia ve kaleci Vaclik dışında bugün 11'de olması beklenen başka kimse yok. Machin kadrosunu etkili kullanıyor. Hızlı atağa kalkan ve pozisyon bulmakta zorlanmayan bir Sevilla izliyoruz. Villarreal kendi sahasındaki maçta defansta basit hatalar yaptı. Defansta ve orta alanda yeni oyuncular olunca takımın birbirine alışması için süreye ihtiyaçları olduğu görülüyordu. 

Sevilla önde ve favori. Ancak yine de taraf bahsi sakıncalı. Villarreal'de hücumda Gerard ve Bacca gibi her an skor değiştirebilecek özel forvetler var. Bu sahadan genelde puan koparmayı da başarıyorlar. Sevilla-Villarreal maçlarının çekişmeli geçtiğini söyleyebilirim. İkisinin de skor bulmasını beklerim. Ancak İddaa'da KG var bahsinin bir değeri yok. Sevilla'nın Machin ile oynadığı resmi maçlarda net bir takım olduğunu izliyorum. İlk yarıdan skor bulabiliyorlar ve fazla gol kaçıran bir yapıları yok. Ataklarından gol çıkarma yüzdeleri yüksek. Keza Villarreal de ilk maçında ilk yarıda kalesinde iki gol gördü. Bugün etkili bir 45 izleriz. İki taraf da ilk yarıda bence skora gidebilir. İlk yarı 1.5 üstü 7/10 denenebilir. 

Girona - Real Madrid

Girona'da sol bek Mojica sakat. Başka bir eksik yok. Real Madrid de tam kadro. 

Real'de Modric ve Courtois'in ilk 11'de başlaması bekleniyor. Getafe karşısında gerektiği kadar oynayan bir Real Madrid vardı. Maçın son bölümlerinde oyunu rölantiye aldılar. Büyük ihtimalle bu maçta da aynısını yapabilirler. Girona'nın oyun tarzı ise Real Madrid'e kolay pozisyonlar verebilir. Genel anlamda Sacristan eski takımı Sociedad'ı çalıştırırken, büyük takımlara karşı da kendi oyunundan taviz vermezdi. Hep öne oynayan ve savunmayı öne çıkaran yapısı Real ve Barça gibi takımların skora kolay gitmesini sağlıyordu. Girona ile de farklı bir oyun benimseyeceğini düşünmüyorum. Girona rakip ceza sahası içinde gol kaçırmışken, Real Madrid'in 2-3 pasla onların ceza sahasına gittiğini maç içinde görebiliriz. 1-2 ya da 0-3 skorlarına yakınım. İlk yarıyı Real'in önde kapatmasını bekliyorum. 6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder