Ağustos 27, 2018

La Liga 2. hafta Pazartesi

Levante - Celta Vigo

Levante'de iyi haber forvet Boateng iyileşti. Kadroda yer alıyor. Celta Vigo'da sol bek Junca ve Jensen'in sakatlığı sürüyor. Önemli bir eksik yok.

Levante ilk maçında etkileyici bir performans sergiledi. Boateng'in yokluğunda forvette yer alan Morales ve Roger Marti'nin hazırlık maçlarından sezona formda gireceğinden bahsetmiştim. Beni yanıltmadılar. Atılan 3 golde de bu iki oyuncunun imzası vardı. Bugün de formlarını sürdüreceklerini düşünüyorum. Ayrıca yedekten şans bulacak Boateng ve Dwamena da her an oyunu değiştirecek isimler.

Celta Vigo'ya gelirsek ilk 11'deki 3 yeni oyuncusu ve Arjantinli teknik adamın yeni sistemi 4-4-2 ile farklı bir Celta izleyeceğiz. İlk maçta hırslı ve arzuluydular ama henüz sistemin oturmadığını ve bazı kopukluklar olduğunu söyleyebiliriz. Maxi ve Aspas çoğu zaman geriye gelerek kendileri oyun kurmaya çalıştılar. Orta sahası zayıf bir Celta izliyoruz.

Bugün Levante galibiyete yakın gibi dursa da ilk maçlardan sonra kesin yargılara varabilmek kolay değil. Celta bu sahadan genelde puanla dönebilen bir takım. Bugün de ev sahibi iyi oynarken skor bulmayı başarabilirler. Gollü bir maça yakınım. 2-2, 3-2 skorlarını görebiliriz. 2.5 üstü tek tercihim olur. 7/10

Athletic Bilbao - Huesca

Berizzo henüz Bilbao kadrosunu açıklamadı. Leganes karşısında sakatlanan Aduriz'in oynaması zor gözüküyor. Bek Lekue ve kaleci Herrerin'in sakatlığı sürüyor. Huesca'da yeni bir eksik yok. 

Huesca ilk maçında etkileyici bir performans sergiledi. Gallar, Cucho ve Longo'lu forvet hattı çok canlar yakacağa benziyor. Özellikle deplasmanlarda üzerine gelen iç saha ekiplerini savunmada eksik yakalamak konusunda zorlanmayacaklar gibi.

Athletic Bilbao ise tempolu oyununu aynı oranda net pozisyonlara çeviremedi ilk maçta. Biraz Aduriz ve Willams'ın suskunluğu da bunda etkendi. Muniain, Susaeta ve De Marcos gibi isimler ise maça damga vurdu diyebiliriz. Son dakikaya kadar galibiyeti kovalamaları ise Bilbao'nun beğendiğim yönü oldu. Ancak Berizzo ile orta alanı yumuşak bir takım olacak. Rakiplere de oynama şansı ve net pozisyonlar verecekler. Bugün her iki takımın da skor bulmasını bekliyorum. Tempolu ve pozisyonlu bir maç izleriz. 1-1, 2-1 skorlarına yakınım. Huesca puan almaya yakın olur. KG var öncelikli tercihim. 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder