Ağustos 15, 2018

2018 UEFA Süper Kupa Final Maçı

Real Madrid - Atletico Madrid

Estonya Tallin'de Süper Kupa karşılaşması oynanacak.

Atletico ve Real kapışmalarında, Zidane ve Simeone arasında genelde 1-1 skorunu görmüşüzdür. Atletico yenilmez tercihlerini bu maçlarda birçok kez yaptım. Artık Zidane yok ve sezon başında iki ekip ilk kez karşılaşacaklar.

Lopetegui ile hazırlık dönemi olumlu geçti. Hücumda istekli bir Real Madrid izledik. Modric dışında önemli bir eksikleri olmayacak. Modric kadroda ama henüz hazır olmadığı için ilk 11'de değil. Ronaldo'nun gidişinden sonra Bale bu tür maçlarda kendini göstermek için ekstra çabalayacaktır. Genelde onun hızını kullanmak için defanstan uzun topların savunma arkasına atıldığı oyun planlarını hazırlık maçlarında uyguladılar. Bugün de bu tür uzun topları zaman zaman göreceğiz. Her ne kadar önceki yıllardaki Atletico savunması bu tür adam kaçırma hatalarını yapmıyor olsa da Juanfran ve Felipe'nin yaş haddi artık buna müsait. Simeone Lemar ve Koke ile savunmayı kademeli olarak kontrol etmeye çalışacaktır. Real adına tek tehlikeli durum Lopetegui'nin 4-2-3-1'li sistemi. Evet Zidane ile de her maçta kalesinde gol gören bir Real Madrid vardı, ancak Zidane Isco'nun forvet arkasında oynadığı bir sistemi çok tercih etmedi. Üstelik Atletico'nun 4 orta sahasına karşı Real Madrid orta sahada eksik kalabilir.

Orta sahada daha defansif ve enerjik bir Atletico göreceğiz. Fakat hücum kısmında Diego Costa ile Grizmann'ın formda olmadığının da altını çizmek gerek. Lemar'ın da henüz forvet hattıyla uyumlu bir tablo çizebileceğini düşünmüyorum. Atletico savunmayı boş alanlarda yakalayabilir. Ancak son pas tercihlerinde onlar da zorlanacaktır. Diğer yandan Real Madrid'in hücum dörtlüsü maçın belirleyicisi olacak. Özellikle Bale ve Asensio'nun formu, Atletico savunması için durdurulması zor bir tablo çizer.

Bu sefer gollü bir Atletico-Real kapışması bekliyorum. 3-2, 2-2 skorlarına yakınım. 2.5 üstü tercihini 1.80'den 7/10 öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder