Eylül 01, 2018

La Liga 3. hafta Cumartesi

Celta Vigo - Atletico Madrid

Celta Vigo'yu iki maçta da beğendim. Aslında kalite olarak orta alanda geçen sezonun gerisindeler. Ancak bunu çok koşarak ve rakibi rahatsız eden bir oyunla kapatmaya çalışıyorlar. Topu kaptırdıklarında rakibe bire bir baskı yaptıklarını görebiliyorum. Bugün de Atletico karşısında sahanın her alanında pres yapmaya özen göstereceklerdir.

Diğer yandan Atletico iyi oynamasa da bu tür deplasman maçlarında attığı bir golün avantajını maç sonuna kadar taşıyabiliyor. Çekişmeli, agresif ve kıran kırana bir maç izleyeceğiz. Büyük ihtimalle Celta'nın presli futbolu Atletico'lu bazı isimleri sinirlendirecektir.

Atletico'nun öne geçeceği, Celta'nın ise beraberlik sayısını arayacağı bir maç göreceğiz. 0-1 skoruna yakınım. Atletico Madrid kazanır 7/10

Real Madrid - Leganes

İki takımda da önemli bir eksik yok.

Leganes beklediğim gibi başladı. Hem Bilbao hem de Sociedad maçlarında skora gitmeyi başardılar. Oynadıkları oyun da umut vericiydi. Carillo, El zhar ve Santos'lu hücum hattı her sahada pozisyon bulmayı başarır. La Liga'ya bu sezon katılan sol bek Jonathan Silva da önemli işler yapacağını gösteriyor.

Real Madrid'te Lopetegui iç sahada 4-3-3'ü tercih edecek gibi. Casemiro yerine içerde Modric ya da Cabellos'u 11'de göreceğiz. Leganes orta sahası, Real Madrid'in kaptıracağı topları değerlendirmekte zorlanmayacaktır. Kaleye dikine giden ve organize hücumlar yapan bir takım göreceğiz. Bölüm bölüm Real Madrid'ten daha iyi olacaklar anlar beni şaşırtmayacaktır.

Madrid bölgesinden iki takımın maçı derbi niteliğinde. Leganes'in de skor bulacağı bir maç göreceğiz. Real adına kolay bir maç beklemiyorum. Puan kaybı da olası olur. Bugün Real pas geçilmeli. 2-1 ya da 2-2 skorlarına yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder