Eylül 29, 2018

La Liga 7. hafta Cumartesi

Real Sociedad - Valencia

Real Sociedad'ta forvet Juanmi ve sol bek Theo'nun cezası sürüyor. Valencia'da sol bek Gaya sağ bek Piccini ve stoper Garay kadroya alınmadı.

Sociedad'ı sezon başından beri ilk golü atan ama oyunu tutup kazanacak hamleleri yapamayan bir takım olarak tarif ediyorum. Garitano, Sociedad'ı bir küçük takım havasında idare etmeye çalışıyor. Kendi koyduğu kalıpların dışına çıkartamıyor. Sezon başlamadan önce de Garitano ve Sociedad'ın olamayacağını net bir şekilde belirtmiştim.

Valencia'ya bakarsak önce Villarreal maçında 10 kişi kaldıktan sonra son 30 dakikadaki istekleri ardıından Celta Vigo sınavında ilk yarıdaki oyunların yavaş yavaş takımın çıkışa geçtiğini gösteriyor. Guedes'in tekrar 11'e girmesi hücumda çehrelerini değiştirdi. Bugün defansta eksikleri var. Gaya'nın yedeği Lato yeteri kadar tecrübeli bir oyuncu, geçen sezon da takımın bir parçasıydı. Sağ bekte ise stoper Vezo oynayacak. Vezo bek olarak kısıtlı bir isim fakat karşısında zaten bir orta saha oyuncusu olan Zurutuza beklendiğinden savunmakta zorluk çekmeyecektir.

Teknik yönetimine ve oyun okumasına güvendiğim Marcelino'nun Valencia'sı puan alacaktır. 3 puana da yaklaşırlar. 1-2, 1-1 skorlarına yakınım. Valencia yenilmez. 8/10

Barcelona - A.Bilbao

Barcelona'da Umtuti kadro dışında. Bilbao'da önemli bir eksik yok.

Bilbao'nun, Villarreal karşısındaki görüntüsü beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Raul Garcia, Inai ve Muniain yorgun gözüküyorlardı. Bu üçlüden sadece Raul Garcia 70'de oyundan çıkarak dinlendi. Dani Garcia ve Susaeta hafta içi süre almayan ve bugüne dinlenmiş çıkacak oyuncular.

Barcelona ise 1-0 öne geçtiği bir deplasman maçında daha kalesini gole kapayamadı. Savunma hataları ile rakiplerine 2 dakikada 2 gol hediye ettiler. İlk yenilgilerini aldılar.

Bilbao hücumda tehlikeli bir takım fakat yoğun programlarda forvette Aduriz'i kenarda unutmak ne kadar doğru emin değilim. Berizzo daha iyi bir rotasyon yaparak oyuncularını hazır tutabilirdi.

Barcelona artık orta sahaya Vidal'ı monte etmeli. Şampiyonlar Ligi'nde önemli maçlar başlarken Vidal'ın enerjisine ve savaşçılığına ihtiyaçları var. Düşük güvenle 3.5 altı bahsini tavsiye ederim. 2-0 ya da 3-0 skorlarını görebiliriz.

Eibar - Sevilla

Sevilla'da sol bek Escudero, yedeği Aleix Vidal, stoper Mercado ve Amadou ile defansif orta saha Gonalons sakat. Eibar'da orta saha Escalante dinlendiriliyor. Pedro Leon sakat.

Eibar kendi sahasında tempolu futbolu seviyor. Özellikle iki beki Jose Angel Cote ve Ruben Pena'yı sık sık çizgiye indirerek savunulması zor ortalarla goller buluyorlar. Sevilla, Levante ve Vallecano gibi deplasmanda iki rakiple oynarken kanatlardan yapılan bindirmelere çareler üretememişti.

Sevilla tarafına bakarsak Machin, Real Madrid karşısında kazanan kadroyu yeniden sahaya sürecek gibi gözüküyor. Bu kadro Levante karşısında da oyuna başlamıştı. Sadece küçük bir sol kanat değişimi (Aleix yerine Arana Real karşısında 11'deydi) yaşamışlardı. Ofansif olarak çok güçlü bir takımla sahada olacaklar.

İki taraf adına da maç tutabilen iki kaleci sahada olmasaydı 4-5 gole de çıkabilecek bir maç izlerdik derdim. Ancak maç içinde kaleci kurtarışlarını fazlasıyla görebiliriz. Özellikle Sevilla'nın hücum kısmı Real Madrid maçı temposundan dolayı biraz yorgun olacaklardır. Karşılıklı gol bahsini öne koydum. 8/10 1-2 ya da 1-3 skoruna yakınım.

Real Madrid - Atletico Madrid

Real Madrid'te sol bek Marcelo ve Isco sakat. Atletico Madrid'te Savic sakat. 

Çarşamba gecesi gazete yazısını değerlendirirken karşılıklı golleri öne koymuştum. Kg var ve çifte şans Atletico arasında kaldığım bir yazı olmuştu. Isco ve Marcelo'nun yokluğu önemli ve maçı etkileyecektir. Beraberlik ağırlıklı bir mücadele bekliyorum. Sevilla karşısında 2. yarıda en azından gol için çabalayan bir Real Madrid vardı. Maçın kırılma anlarında Vaclik karşılarına çıktı. Modric son 20 dakika sahadan çıktıktan sonra organize olmakta zorluk çektiler. Isco'nun yokluğu sonrası bütün oyun kurma görevi Modric'in üzerine kalmış durumda. Sevilla'ya karşı sadece Modric de yetmedi. Isco'nun bu maçlardaki varlığı önemli ve bugün de kazanmak adına onu arayacaklarını düşünüyorum. Tabi ki Marcelo'nun bindirmeleri de bu maçta aranır. 

Atletico Madrid son iki maçta toparlandı. Hücumda daha hareketliler. Costa, Griezmann ve Lemar üçlüsü alan paylaşımlarını becermeye başladılar. Bugün ilk golü bulacak bir Atletico bekliyorum. Real Madrid geriden gelmeye çalışacak. Ama skor yönünde zorlanacaklar. 0-1 ya da 1-1 skorlarına yakınım. Atletico Madrid yenilmez bahsini öne koydum. 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder