Eylül 22, 2018

La Liga 5. hafta Cumartesi

Celta Vigo - Valladolid

Celta Vigo'da stoper Cabral cezalı, sağ bek Hugo Mallo sakat. Valladolid'te eksik yok.

Ev sahibi ekip defans eksikleri nedeniyle 4'lü savunmaya dönebilir. Stopere Costas gelirken sağ beke de Junca yerleşecek. Junca'nın önünde Brais Mendes'in oynaması bekleniyor.

Valladolid tarafına bakarsak iyi defans yapabilen ama hücumda başarısız bir ekip var karşımızda, Sergio bir iki değişiklikle sahada olabilir. Aslında Duje Cop ve Ivi gibi hücumda yaratıcı oyuncuları da en kısa zamanda 11'e monte etmeli. Aksi takdirde sadece Enes'e bağlı bir oyun düzeniyle ilerlemeleri zor gözüküyor.

Celta'da sağ bek tarafı birbirine alışkın olmayan iki oyuncuyla kurulacak. Junca ve Brais yetenekli oyuncular olsa da maç içinde anlaşmazlıklarını görebiliriz. Çünkü ilk kez birlikte oynayacaklar. Diğer yandan güçlü forvet hattıyla sabırlı oynayarak maçı çözmeye çalışacaklar. İlk yarı için 0-0 skoruna yakınım. Maç sonunda 1-0 ya da 0-0 skorlarını görebiliriz. İlk yarı beraberlik 6/10

Eibar - Leganes

Eibar'da Pedro Leon dışında eksik yok. Leganes'te de yeni bir sakatlık ya da eksik yok. 

Eibar hem Real Sociedad ile oynadığı Bask derbisinde hem de Atletico Madrid'e karşı şanslı maçlar çıkardı. Her zaman şans yanlarında olmayacaktır. Ortaya daha hücumcu bir takım koymalılar. 

Leganes ise oynadığı oyunun hakkını ilk maçtan bu yana alamadı. Ligin ilk maçında Bilbao karşısında son dakika yenilmeleri ve geçen hafta tek bir pozisyon vermedikleri Villarreal'e karşı 1-0'lık yenilgileri. 

Leganes'in kadrosu daha alternatifli, oyun olarak da ev sahibinden üstünler. Tek sıkıntıları skor noktasında zorlanıyor olmaları. Bugün puanlarından yanayım. Beraberlik ağırlıklı bir maç görebiliriz. 1-1, 0-0 skorlarına yakınım. Çifte şans Leganes 6/10

Getafe - Atletico Madrid 

Atletico Madrid'te Savic ve Vitolo sakat. Getafe'de eksik yok. 

İki takım arasında oynanan maçlarda Atletico'nun büyük üstünlüğü var. Genelde gol yemeden kazandığı maçları görebiliyoruz. Bu sefer ise Atletico Madrid'e çok güvenemiyorum. Nedeni ise üst üste her maçta kalesinde gol görmüş olması. Celta'dan 2 gol, Eibar'dan 1 gol, Monaco'dan 1 gol yiyen bir takım var karşımızda, neredeyse Rayo Vallecano'dan da gol yiyeceklerdi. 

Getafe tehlikli hücum hattıyla Atletico'ya zorluk çıkarır. 1-2 ya da 1-1 skorlarına yakınım. TGS 2-3 bahsini öne koydum 6/10  

Real Madrid - Espanyol

Real Madrid'te Carvajal sakat. Espanyol'da stoper David Lopez sakat.

Real Madrid'te bazı oyuncular dinlenebilir. Ramos, Kross kenarda olacak oyuncular. Bale ya da Benzema'dan biri de yedekte bekleniyor. Sağ bek Odriozola ilk kez sahada olacak. Lucas ve Asensio'nun kanatlarda yer alması beklenirken, Isco'yu da orta sahada görebiliriz. Real tarafında uzun bir zamandır beklediğim bir 11 sahada olacak.

Espanyol'da ise stoper Lopez'in sakatlığı sonrası yerine Oscar Duarte görev yapacak. Duarte de tecrübeli ve takıma alışkın bir oyuncu sıkıntı yaşanmayacaktır. Her iki takım arasında bağlar kuvvetlidir. Bugün Real'de sahaya çıkacak olan Asensio ve Lucas'a tecrübe kazandıran kulüp Espanyol'dur. Keza Espanyol kalecisi Diego Lopez ve orta saha Granero Real altyapısından yetişmiştir ve takımda görev yaptıkları sezonlar da oldu. Birbirlerinden futbolcu alışverişe önem veren bu iki kulübün bu anlamda bağı güçlüdür.

Real'de Isco, Asensio ve Lucas 3'lüsünü aynı anda sahada gördüğümde izlemesi keyifli bir takım ortaya çıkıyor. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde takımı finale taşıyan Asensio ve Lucas'tı. Bugün de handikaplı kazanmakta zorlanmayacaklardır. Erken tahminimde 3.5 altı bahsini öne koymuştum. Muhtemel 11'lerden sonra bu bahisten çekinirim. Yine de 11'lere bakılıp karar verilmeli. İddaa açısından handikabın bir değeri yok. 1.25'ten 2 farka oynayın diyemem. Pas geçebilirsiniz. 3-0 ya da 3-1 skorlarına yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder