Eylül 16, 2018

La Liga 4. hafta Pazar

Leganes - Villarreal

Her iki takım da henüz galibiyet alamadı. Bu yüzden bu maç iki taraf adına da önemli. Özellikle Villarreal adına bir kırılma maçı olabilir.

Villarreal'de geçen sezonu sakat geçiren defansif orta saha Bruno hala sakat. Yedeği Javi Fuego sakat. Yeni transfer lig başından beri orta sahada yer alan Caceres sakatlandı. Bu pozisyonda ciddi bir handikapları doğdu. Transferin son günü Malaga'dan hatırlayabileceğimiz defansif orta saha Iturra'yı aldılar. Iturra orta sahaya hemen yerleşecek gibi gözüküyor. 4-4-2 ile sahaya çıkacaklar. Ama kenarlarda bek özellikli Layun ve oyun kurucu 8 numara Fornals yer alacak.

Leganes de 3 maçta 8 gol yiyince bir orta saha oyuncusunu takıma kattı. Malaga'dan hatırlayabileceğimiz Recio kadroya dahil oldu. Bugün 11'de başlaması bekleniyor. Pellegrino bir hücum oyuncusundan feragat ederek orta sahayı Recio, Gambua ve Ruben Perez ile oluşturacak. Forvette Rolan, Carillo ve El Zhar'ı izleyeceğiz. Athletic Bilbao'dan sol açık Sabin Merino'yu da aldılar. Yedekte başlaması bekleniyor.

İki tarafın da galibiyete ihtiyacı var. Değişen sistemleri ve diğer 3 maça göre farklı bir iki oyuncuyla sahada olacaklar. Beraberlik yerine iki taraftan birinin kazanacağı bir maç görebiliriz. Maç sert geçebilir. Orta sahada birebir mücadeleleri fazlasıyla göreceğiz. Özellikle Iturra, Ruben Perez ve Recio gibi oyuncular karta yatkın isimler. Leganes'in kazanmasına yakınım. Düşük miktar denenebilir. 

Espanyol - Levante

İki tarafta da önemli bir eksik yok. 

Levante bu sezonun en keyifli takımı olacak. Geçen sezon kaldıkları yerden başlayacaklarını söylemiştim. Beni yanıltmadılar. Hücum konusunda kaliteli bir kadroları var. Paco Lopez 4-4-2 ile çift forvetten ve kenarlarda ofansif oyunculardan vazgeçmiyor. Gol atıp gol yiyerek her maçlarında 2.5 üstünün değerli olacağı maçlar oynayacaklar. 

Espanyol için orta saha ve hücumda üst düzey bir kadroları olduğunu belirtiyorum. Son Alaves deplasmanında 1-0'dan 2 gol yiyerek maçı vermeleri defansta bazı sorunlar olabileceğini gösterdi. Konsantrasyon eksikliği ve koordinasyonsuzluktan basit goller yediler. 

Espanyol iç sahada gole yakın oynuyor. Levante'de içeride ya da dışarda her zaman golü düşünüyor. Önceliğim KG var bahsi. Taraf seçiminde her iki tarafa da oyun gidip gelebilir. Taraf seçmek zor. 7/10

Sevilla - Getafe

Sevilla'da sol bek Escudero ve stoper/bek Mercado, orta saha Gonalons sakat. Getafe'de orta saha Bergara ve Arambarri sakat.

Sevilla adına zorlu bir maç olacak. Yeni transfer Promes sol açıkta görev yapabilir. Andre Silva ve Sarabia ile hücum hattının oluşması bekleniyor.

Getafe'de Arambarri'nin yokluğu sonrası Maksimovic ve Gaku Shibasaki ile orta saha oluşacak. Ofansif yönü fazla olan bir orta saha ile sahaya çıkacaklar. Buna karşın Getafe'nin oyun yapısı kendi sahasını kalabalık tutarak rakibe boş alan bırakmamak üzerine kurulu. Teknik oyuncularla da defansif futbollarını sürdüreceklerdir. Eski Sevilla kalecisi Soria Madrid ekibinin kalesinde. Yan toplarda bazı zaaflar gösterse de kurtarışlarıyla maçı tutabilecek bir kaleci. Keza Sevilla'da Vaclik'in formu sezon başından beri sürüyor. Pozisyonlu ama kalecilerin öne çıkacağı bir maç görürüz. 1-0 ya da 1-1 skorlarına yakınım. 2.5 altı 6/10 denenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder