Eylül 26, 2018

La Liga 6. hafta Çarşamba

Athletic Bilbao - Villarreal

Bilbao'da kanat oyuncusu Susaeta cezalı. Villarreal'de defansif orta sahalar Bruno, Caceres ve Javi Fuego'nun sakatlığı sürüyor. Yeni bir eksik yok.

Bilbao keyifli bir takım oldu. İçeride dışarıda üretkenlikte ve skor bulmakta zorlanmıyorlar. Berizzo 4-3-3'ü tercih ediyor. Aduriz artık yedek. Kanat oyuncusu Susaeta'nın yerine Cordoba'yı göreceğiz. Defanstan De Marcos ve Yeray dinlenebilir. Yerlerine Capa ve Nunez'in görev alması bekleniyor. Orta sahada hafta sonu dinlendirilen Muniain görev yapacak. Bilbao, ilk 11'i ve sistemiyle oturmuş bir takım oldu. Belki her maçta pozisyon verip gol yiyorlar fakat hücumda onları izlemek zevkli.

Villarreal, Valencia derbisinde de bir atak yapamadı. 30 dakika 10 kişi oynayan rakibine karşı yine pozisyon üretemediler. Hatta bu bölümde rakibe iki net pozisyon verdiler. Ekim ayındaki milli araya doğru ilerlerken büyük bir ihtimalle teknik değişikliğe gidecekler. Çünkü Calleja yeni bir fikir ortaya koyamıyor. Bugün belki Bilbao'nun defansif zaaflarından gol üretebilirler ama puan alabilecek duruma yaklaşacaklarını düşünmüyorum. 2-0 ya da 2-1 skorları ile ev sahibi galibiyetini yakınım. 8/10

Leganes - Barcelona

Barcelona'da stoper Lenglet cezalı. Jordi Alba'nın bir sakatlığı var, ilk 11'de beklenmiyor. Sergi Roberto sol beke çekilebilir. Stoperde Vermaelen'i görebiliriz. Dembele yerine Coutinho, orta sahada ise Artur, Busquets ve Rakitic üçlüsü görev yapabilir. 

Leganes tarafında Santos ve Carillo gibi as iki forvet yedekte olacaklar. Rolan, El Zhar ve El Nesyri ile ileri üçlünün tamamlanması bekleniyor. Önemli bir eksikleri yok. 

Leganes ideal 11'ini ve oyununu tam olarak oturtamadı. İstenen puanlar gelmeyince Pellegrini 11'de bazı arayışlara girebiliyor. Bugün Barça karşısında savunma yönü ağırlıkta bir takım göreceğiz. Etkili kontralar yapıp rakibi eksik yakalamaya çalışacaklardır. El Zhar, El Nesyri gibi bu işi iyi yapan oyuncular sahada olacak. Fakat gol noktasında her zamanki gibi zorlanabilirler. Barcelona çok iyi oynamasa da bir ya da iki golle maçı kazanabilir. 3.5 altı ilk tercihim olur. 0-1 ya da 0-2 skorlarına yakınım. 3.5 altı  6/10

Sevilla - Real Madrid

Real Madrid'te Isco ve Carvajal yoklar. Sevilla'da stoper Mercado, sol bek Escudero, orta saha Gonalons ve stoper Amadou sakat. Yeni bir eksikleri yok. 

Real Madrid hafta sonu Bale, Kross ve Marcelo'yu dinlendirdi. Sevilla'da pazar günü skoru kolay elde ettiği bir maç oynadı. 

Gecenin yüksek skora ve gollere açık en iyi mücadelesi olacaktır. Sevilla iç sahada son yıllarda Real Madrid'e yenilmiyor. Bu seriyi sürdüremeyi isteyecekler. Hücum konusunda pek sıkıntıları olduğunu söyleyemem ancak Machin defansif orta saha ve stoper bölümünde eksikler kaynaklı pek rotasyon yapamıyor. Sol kanatta defansif yönü olmayan Aleix Vidal yerine bugün Arana'nın o bölgede olmasını bekliyorum. Defansta Kjaer, Sergio Gomez ve Carriço üçlüsünü ilk 11'de göreceğiz. Asensio ve Marcelo'yu savunmak adına hem Jesus Navas hem de Carriço zayıf kalacaktır. Özellikle Carriço çalım özelliği kuvvetli oyunculara karşı penaltı yapma kapasitesi yüksek bir isim. Bugün de penaltı düdüğü çalmasını beklerim. Diğer yandan Real Madrid'in zayıf karnı iki bekleri. Marcelo hücumdan geriye dönmekte zorlanırken, sağ bekte Odriozola ya da oynarsa Nacho, Arana karşısında çaresiz kalabilirler. İki tarafın skor üreteceği bir maç olur. 3-3, 2-3 skorlarına yakınım. 3.5 üstü ilk tercihim olur. 8/10

Valencia - Celta Vigo 

Valencia'da orta saha Parejo cezalı. Stoper Diakhaby ve Vezo kadro dışı. Forvet Santa Mina ve stoper Garay sakat. İyi haber Kondogbia iyileşti ve 11'e dönüyor. 

Celta Vigo'da yedek sol açık Boufal sakat. Başka önemli bir eksikleri yok. 

Valencia hala galibiyet alamadı. Villarreal karşısında son 30 dakikayı 10 kişi oynamalarına rağmen karakter gösterdiklerini ve etkili oyuncu değişiklikleri ile Marcelino'nun oyunu kazandığını düşünüyorum. Evet maç yine de 0-0 bitti fakat oyun olarak o ışığı gösterdiler. Bugün Kondogbia'nın iyileşerek 11'e dönmesi önemli. Aynı şekilde Parejo'nun yokluğunda iyileşen Wass da ilk 11'e dönecek. Soler, Guedes, Basthuayi ve Rodrigo ile ideal bir 11 sahada olacak. 

Celta Vigo tarafına bakarsak Girona karşısında 3'lü savunma ile 3 gol yediler. Valladolid'e karşı 4'lü savunma ile 3-1'den 3-3'lük beraberliğe razı oldular. Teknik direktör Mohamed iki maçta yenen 6 golden sonra orta sahaya bir Okay hamlesi yapabilir. Biraz daha oyunu tutmaya çalışan bir Celta göreceğiz. 

Uzun bir gece olacak. İki taraf da galibiyete yaklaşabilir. Celta da yedekten gelip oyuna hareket katabilen Boufal'ın eksikliği önemli. Diğer yandan Valencia açısından Gameiro ve Chersyhev gibi iki etkili yedek kulübede olacak. 1-1 ya da 2-1 skorlarına yakınım. Oyunun son bölümleri skoru tayin eder. KG var bahsini öne koyuyorum. 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder