Eylül 18, 2018

Şampiyonlar Ligi İlk Hafta Salı

Barcelona - PSV

İki tarafta da önemli bir eksik yok.

Barcelona'da Busquets ve Coutinho, Cumartesi günü Sociedad karşısında 2. yarıda oyuna dahil oldular. 45 dakika dinlendirildiklerini söyleyebiliriz. Takım defansif olarak geçen sezonki durumda değil bana göre. Bugün PSV tehlikeli pozisyonlara girecektir. Çok fazla gömülen ve kaderine razı olan bir Hollanda ekibi beklemiyorum. Aksine Barça'nın açıklarını değerlendirmeye çalışacaklar. Sağ bekte Sergi Roberto ve Lozano'nun çekişmesini ilgiyle izleyebiliriz. Valvarde muhtelem 11'lere göre Semedo'yu kenara çekiyor ki Semedo'nun pek Barça seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. Oynadığı her maçta kendi bölgesinde çok rahat adam geçiriyor. Bu anlamda Roberto ondan iyi.

Gollü bir maç izlememiz olası. Barça iç sahada Şampiyonlar Ligi'nde vitesi yükseltmekte zorlanmıyor. Geçen sezon ilk maçlarında Juve'yi 3-0 ile geçmişlerdi. Bugün de minimum 3 gol beklerim onlardan. İddaa'da 2 handikaba göre Barça'ya karşı gelmem. 4-1, 3-0 skorlarına yakınım. 7/10

Monaco - Atletico Madrid

Atletico'da stoper Savic, sol açık Vitolo ve forvet Kalinic sakat. Monaco'da kaleci Subasic, defans Barreca, Toure, Pierre-Gabriel, orta saha Rony Lopes, oyun kurucu Golovin, forvetler Jovetic, Pellegri yok.

Atletico ligde bir puan kaybı daha yaşadı. Bu sefer kazanmayı hak ettiklerini söyleyebilirim. Üstün bir kaleci performansıyla beraberlik yaşadılar. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi kötü geçmişti. Bu sezona daha ciddi başlayabilirler.

Monaco her sezon önemli isimlerini kaybediyor. Yine de tecrübeli Jardim sayesinde ŞL seviyesinde kalıyorlar. Fakat geçen sezon gruplarda Porto, Leipzig ve Beşiktaş karşısında dağılan bir görüntü çizmişlerdi. Her maç kalelerinde 3-4 gol gördüler. Atletico defansif olarak her zaman sert bir takım oldu. Bu tarz ŞL maçlarında gol yemeden oyunu dengede tutuyorlar. Alt/üst bahsine pek girmeyi tercih etmiyorum. Monaco'nun kötü gidişatını öne koyarak Atletico kazanır seçimine yöneldim.  6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder