Eylül 02, 2018

La Liga 3. hafta Pazar

Levante - Valencia

Levante'de önemli bir eksik yok. Valencia'da stoper Garay ve orta saha Kondogbia kadroda yoklar.

İki takım da geçen hafta olumlu tablolar çizemedi. Levante, Celta Vigo karşısında organize olmakta güçlük çekti. Maçın son bölümlerine doğru etkili ataklar geliştirebildiler. Keza Valencia, Espanyol deplasmanında ilk yarıyı dengede götürse de ikinci yarıda rakibinin oyununa cevap veremedi. Yenilgiyi hak etti.

Bugün öğle saatlerinde Valencia'da yüzde 60'ları bulan bir nemde bu maç oynanacak. İki takımın maçı derbi niteliğinde. Keyifli bir maç izleyeceğimizi düşünmüyorum. Su molaları ile sık sık durarak kopuk kopuk geçecektir. Erken tahminimde 2.5 alt tahminini vermiştim. Taraf bahsine bulaşmam 3 sonuca da açık. Maçı pas geçiyorum. 

Barcelona - Huesca

Huesca farklı bir takım. İlk iki haftada bu farkını gösterdi. Sürpriz sonuçlar aldılar. Barcelona'ya karşı bu özgüvenle sahada olacaklaar. Barcelona iç sahada kazanmakta zorlanmıyor. Ancak hala iyi oynadıklarını düşünmüyorum. İddaa'da 2 handikap açılmış durumda. Huesca'nın gol bulamayacağı düşünülürse handikaba oynanabilir. İki haftada izlediğim Huesca'nın mutlaka maçın bir bölümünde üstünlüğü ele alabileceğini düşünüyorum. O bölümde skor bulmalarından çok emin değilim. Yine de 3 farklı Barcelona handikabının karşısında yer aldım. Barcelona 3 farklı kazanamaz 5/10

Alaves - Espanyol 

Alaves ilk iki haftada hayal kırıklığı yarattı. Hücumda bir türlü geçen sezonki takımı göremedim. İki haftadır sayıkladığım Guidetti'nin yokluğu da bunda önemliydi. Bugün ilk 11'de görünüyor ama yine de emin olamayız. 

Diğer yandan Espanyol zaten birbirini tanıyan bir takımdı. Rubi ile sistemini ve oyun anlayışını değiştirdiler. Hem Celta hem de içeride Valencia maçlarında oyundan keyif alan oyuncular vardı sahada. Rubi'nin elinde Villarreal, Valencia gibi takımların orta alanından bile daha iyi bir orta saha var. Bu orta saha Leo gibi, Sergio Garcia gibi hatta kenardan gelen Piatti gibi tecrübeli ve herşeyini ortaya koyan hücumcularla desteklenince Espanyol'un çok zor yenileceğini söylebilirim. Espanyol yenilmez 9/10 bahsim olur. 5/10 Espanyol kazanır seçimi denenebilir. 0-1, 0-2 skorlarına yakınım. 

Real Betis - Sevilla

Endülüs derbisinde Betis'in kazanmaya daha çok ihtiyacı var. Eksikleri yok. Sevilla'da sol bek Escudero sakat.

Sevilla'da Escudero'nun yerine Aleix Vidal sol savunmada karşımıza çıkabilir. Orta alanın ortasında Roque Mesa ve Banega'yı kullanan Machin bugün o kısma bir Gonalons eklentisi yapabilir. Hücumda ise Sarabia ve Andre Silva'yı göreceğiz. Biraz daha defansif bir Sevilla sahada olacak. 

Real Betis ise ilk iki maçında skor bulmakta zorlandı. Pozisyonlara girmekte ise zorlanmıyor. Şu anda Setien ileri uçta Loren'e güveniyor gibi gözüküyor. 3. haftada da ona şans verecek. Fakat Sanabria ve Sergi Leon'u da düşünmesi gereken zamanlar geliyor gibi. Orta sahada Guardado yerine Canales'i göreceğiz. Kenarlarda Joaquin ve Takashi forma giyecekler. Özellikle Joaquin'in derbilerdeki performansı genelde muhteşem olur. Bugün de karşısında Aleix Vidal gibi savunma kısmı az olan bir isim olacağından yine maça damga vuran bir Joaquin görürsek şaşırmam. 

Muhtemel kadrolara Betis'in daha ofansif bir takımla sahada olacağını, Sevilla'nın ise dengeli bir takım sahaya süreceğini söyleyebilirim. Yazının başında da dediğim gibi Betis'in bu maçı kazanmaya daha çok ihtiyacı var. Fakat hem bitiricilik sorunları hem de Sevilla kalecisi Vaclik'in formu düşündürtücü. Taraf bahsi konusunda kesin bir fikrim yok. Maçta 2-3 gol görebiliriz. Büyük ihtimalle öne geçen takım maçın kontrolünü diğerine verecektir. Her iki taraf adına da 2-1 skoru içimden geçiyor. İkisinden biri kazanabilir. TGS 2-3 6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder