Eylül 23, 2018

La Liga 5. hafta Pazar

Levante - Sevilla

Levante'de sağ bek Coke sakat. Başka eksik yok. Sevilla'da Escudero, Mercado, Amadou ve Gonalons sakat.

Sevilla perşembe akşamı UEFA maçından çıktı. Kendilerini fazla zorlamadan güzel bir oyunla farklı kazandılar. Fazla değişiklik olmadan sahaya çıkacak gibi gözüküyorlar. Çarşamba günü Real Madrid ile oynayacaklar. O maç da akıllarda olacaktır. Andre Silva, Ben Yedder ve Franco Vazquez üçlüsü sahada olabilir. Avrupa maçlarında sol bekte görev yapan ve her defasında iyi oynayan Arana da sonunda ligde şans bulacak gibi gözüküyor. En az Escudero kadar hücuma destek verebilen Arana'nın çalım ve adam eksiltme gibi özellikleri de mevcut.

Levante tarafına bakarsak içerideki 2 maçlarında da kazanamadılar. Gol de yeseler maçı bırakmazlar.

İki taraf adına da pozisyonlu bir maç izleyeceğiz. Öğle maçı olmasına rağmen golleri öne koyarım. 2.5 üstü 7/10

Villarreal - Valencia

Valencia derbisinde iki takım da biraz yorgun olacaktır. Valencia, salı akşamı Juventus'u ağırlarken, Villarreal de Rangers ile perşembe günü oynadı. 

Valencia'da stoper Garay ve orta saha Kondogbia'nın eksikliği sürüyor. İyi haber defansif orta saha Coquelin'in iyileşmiş olması. Ofansif oyuncu Wass ise yeni eksik. 

Villarreal'de defansif orta sahalar Javi Fuego, Bruno ve Caceres sakat. 

İki takım da birbirinden kötü diyebilirim. Ancak bu tür derbi maçları bir çıkış için her zaman fırsattır. İki takımdan hangisinde bir ışık görüyorsun derseniz, ikisinde de bir ilerleme görmediğimi söylemeliyim. Villarreal ne orta sahada Rodri'nin yerini doldurabildi, ne de sağ açık Samu Castillejo'nun yerini. Hücum planları işlemiyor. Glasgow maçında Bacca ve Sansone ile hücumda birşeyler yapmaya çalıştılar. Bugün de bu iki oyuncu yedekten gelerek maçı kurtarmaya çalışacaklardır. Calleja 4-4-2'yi tercih ediyor. İki merkez orta saha Cazorla ve Fornals kenarlarda kayboluyorlar. Özellikle 8 numara Fornals'ın daha verimli olacağı bir sisteme geçmeden Villa adına olumlu düşünemiyorum. 

Valencia'ya gelirsek orta sahada bugün Soler ve Parejo oynayacak. Tandemde hatalarla oynayan Diakhaby yedeğe çekildi. Murillo onun yerine görev yapacak. Murillo uzun bir aradan sonra Juventus maçında sahadaydı. Çok iyi oynadığını söyleyemem ama uzun bir aradan sonra ilk kez sahadaydı, aynı şekilde Guedes'i de ilk kez 11'de görmüştük. Bugün Guedes yerine Chersyhev solda yer alacak. Sağda ise genç Ferran'ı görebiliriz. 

Beraberlik ağırlık bir maç izleriz. 1-1 skoruna yakınım. 02 çifte şans ile Valencia seçimini değerli buldum.  7/10

Barcelona - Girona

İki Katalan takımının maçı derbi havasında geçecek. Her iki takımda da önemli bir eksik yok. 

Girona oyun olarak Barcelona karşısında ezilmeyecektir. Elbette Barça yıldızlarıyla skoru bir anda farka taşıyabilir PSV maçında bir kez daha şahit olduğumuz gibi düşük tempoda bile bu farkı yapabiliyorlar. Öte yandan Girona 2. bölgede kapacağı topları çok hızlı değerlendirebilir. Aynı şekilde duran toplar da Barça kalesinde tehlileler yaratır. Deplasman ekibinin mutlaka skor üreteceğini düşünüyorum. İddaa açısından handikaptan başka bir seçenek yok. Barça handikabı geçerse yine son 10 dakikalık kısımda geçecektir. Handikabın karşısındayım. Girona 3 farkla yenilmez 5/10.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder