Aralık 21, 2016

Kral Kupası son 16 rövanş maçları 21.12.2016

Eibar - Gijon

İlk karşılaşmada Eibar son dakikalarda da olsa 1-2 galip gelerek avantajı evine taşıdı. İzlediğim ilk mücadelede Eibar’ın daha iyi oynadığını söyleyebilirim. Gijon’da çok şeyler beklenen oyun kurucu Victor ve sol açık Burgui gibi isimler ligde de zaten yedeğe düştükten sonra performansları iyice düştü. Kupa maçında bile kendilerini gösteremediler. Keza bugün 11’de başlayacak olan forvet Viguera da teknik olarak vasat bir isim. İlk maçta penaltı kaçırmıştı ama takımının tek golünü bir uzun topla savunma arkasına atılan pasla net bir pozisyonda atabilmişti. Bugün yedekte beklemesi muhtemelen Carmona ve sakat olan yedek forvet Carlos Castro o gün Gijon adına takımın iyileriydi.

Eibar tarafında ise Nano, Ruben Pena, Jota ve Bebe dörtlüsü sahadaydı. İyi oynadılar, ilk yarıda bile maçı 2-0’a getirebilirlerdi. Galibiyet haklarıydı ve son dakika da olsa aldılar. Bu dörtlüden sadece Ruben Pena yedekte başlayabilir, onun yerine Kike Garcia forvette yer alacak. Eibar’ın yine daha iyi olacağı bir maç bekliyorum. İlk golü atarlar ve oyunu kontrol ederler. 1-0 ya da 2-0 skorlarına yakınım. Bahsim Eibar kazanır.

Osasuna - Granada

Granada evinde ilk maçı 1-0 kazandı. Bu karşılaşmada Osasuna turu geçmek adına gol atmak zorunda. Basklı başlamaya çalışacaklardır. Ancak hücumları kopuk kopuk olabilir, orta alanda da çok boşluk bırakabilirler.

İki takımın yedek oyuncularını karşılaştırınca, Granada’nın Bueno, Ponce, Atzili ve Javi Marquez dörtlüsüyle daha dengeli bir takım olabileceğini ve Osasuna’dan iyi oynayabileceğini düşünüyorum. 0-0 ya da 0-1 skorlarını görebiliriz. Granada yenilmez düşünülmeli.

Deportivo - Real Betis

Real Betis ilk maçı 1-0 kazandı. Kalesinde pozisyonlar da görmüştü ama şanslarıyla 1-0’da tutabildiler maçı.

Bu karşılaşmada Deportivo’da forvet Andone sakat. Sağ açık Charles Gil kadroda yok. Son haftaların formda oyuncuları Emre ve Babel yedekte olacaklar. Orta alanın as isimleri Borges ve Guillermo’da yedekteler. Forvette Joselu, sağda Bruno Gama, solda Marlos ve oyun kurucu Faysal olacak.

Betis’te ise kaleci Adan ve Joaquin dinlendiriliyor. Bu iki isim dışında as kadro ile sahada olacaklar. Oyun kurucu Cabellos, Donk ve Petros üçlüsünün önünde Ruben Castro ile Sanabria forveti yer alacak. Betis 1-0’ın avantajını korumak adına bence iyi bir kadro ile sahada oluyor. Mutlaka gol bularak turda kalmak isteyeceklerdir. Deportivo’nn hücum hattının yeteri kadar birbirini tanımaması da avantajlarına olabilir. Maç için gollü beraberlik beklentim var. 2-2 ya da 1-1 skorlarına yakınım. Deportivo 2. yarıda Babel ve Emre’yi sahaya sürerek oyunu değiştirmeye çalışacaktır. Beraberlik denenmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder