Aralık 17, 2016

La Liga 16. hafta Cumartesi

Atletico Madrid-Las Palmas

Atletico Madrid’te kaleci Oblak, sol bek Felipe, orta saha Tiago sakat. Angel cezalı. Las Palmas’ta stoper David cezalı. Ofansif oyuncu Boateng ve forvet Araujo sakat.

Atletico Madrid açısından zorlu zamanlardayız. Üst üste bu kadar sayıda yenilgi aldıklarına Simeone’den sonra hiç şahit olmamıştık. Yenilgiler genelde deplasmanda alınıyor. Deplasman açısından takımın dirençli futbolu olmadığı gibi fazla sayıda da gol kaçırmaya devam ediyorlar. Sociedad ya da Sevilla sınavlarında gol atmayı da hak eden belli bölümlerde iyi bir oyun oynamışlardı. Ancak Villarreal karşısında kötü olduklarını söylemeliyim.

Palmas açısından deplasmandan puan çıkarmak kolay değil. Gol bulabiliyor olmalarına rağmen, kalelerini gole kapatamadıkları bir gerçek. Deplasman maçlarına çoğunlukla iyi başlayamadıklarını ve duran toplardan goller yediklerini de özellikle belirtmem gerek.

Atletico istekli ve hırslı bir başlangıç yapabilir. Las Palmas’ın duran top zaaflarını da kullanacaklardır diye düşünüyorum. İlk yarı Atletico Madrid kazanır bahsini tavsiye ederim. 

Granada-Real Sociedad

Sociedad’ta iki as isim yok. Oyun kurucu Zurutuza cezalı ve forvet Willian Jose sakat. Granada’da son haftalarda orta alanda iyi iş çıkaran enerjik isim Uche cezalı.

Sociedad, eğer bugün tam kadro olsaydı üst bahsi düşünüyordum. Ancak Zurutuza ve Willian çok önemli eksikler.

Granada açısından ise Uche oyun içinde önemli bir mevkide yer alıyordu. Orta alan ve hücum arasında bağlantı kuran oyuncu Lucas’ın son haftalarda güvendiği isimlerdendi. Onun yerine Samper’in partneri Jon Toral olacak. Toral bende çok da iz bırakan bir oyuncu olmadı. Granada orta alanı hem fizik, hem de defansif olarak düşebilir.

İki takım da eksiklerini arar. Her ikisini tartıya koyduğumda gollü beraberlik çerçevesinde bir maç görebiliriz. 1-1 skoruna yakınım. KG var alınabilir. 

Sevilla-Malaga

Cumartesinin en zevkli maçı geç saatlerde başlıyor. Endülüs bölgesinden iki takım derbide karşılaşıyorlar.

İki takımın çok önemli bir özelliği var. Her ikisi de 90’da buldukları gollerle puan kazanan takımlar. 90’larda puan kazandırmayan goller de attılar. Ama maçlar aleyhlerine berabere ya da yenik giderken puan aldıkları golleri 3 kez 90’larda buldular. Sevilla içeride Alaves ve Las Palmas, deplasmanda Leganes maçlarını 90’da kazandı. Malaga, deplasmanda Espanyol ve Valencia maçlarında 90’da atıp berabere kaldı, içeride Deportivo sınavını ise 90’da kazandı. Bu karşılaşmada da 90’da skor değişebilir. Bu anlamda dikkat edilmeli.

Sevilla’da Fran Vazquez ve sağ bek Mariano cezalı. Sol bek Escudero sakat. Başka eksikleri yok. Malaga’da En Nesyri kadroda değil. Uzun süreli sakatlıkları devam ediyor. Sevilla Fran Vazquez’i aramaz. Ancak sağ bekte Mariano’nun hücumda ne kadar önemli bir isim olduğunu hep söylerim. Sampaoli ofansif bir takım sahaya çıkarabilir. Biraz da Mariano’nun bindirmelerini sağdan yapmak için Ben Yedder’i ileri üçlünün sağında kullanacak gibi gözüküyor. Geçen haftanın kahramanı Iborra da Fran’ın yerine sahada olacak.

Kadrolara göre çok gollü bir maç da şekillenebilir. 2.5 üstünün ideal olacağını düşünüyorum. 3-2 ya da 2-1 skorlarına yakınım. Sevilla’nın kazanacağını düşünsem de 1.35’ten riske girmeyin. Yüksek oran için Handikap 0 denenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder