Aralık 10, 2016

La Liga 15. Hafta Cumartesi

Osasuna-Barcelona

Osasuna'da orta sahadan Digard ve defans Flano'nun sakatlıkları sürüyor. Daha önce forma şansı bulmuş Fran Merida, Jaime Romero, Javi Alamo, Tienza gibi isimler kadro dışındalar.

Barcelona'da Neymar dışında eksik yok.

Barça puan kayıpları nedeniyle bugün oyuncu dinlendirmek gibi bir lükse sahip değil. Iniesta'nın tekrar dönüşü, takımın havasını değiştirmiş durumda. Neymar'ın yokluğunda onun bölgesinde oynayınca skora epey yakın olan Arda'nın da pozitif hali bu maç öncesi olumlu durumlar. Belki Mascherano yerine Pique'nin yanında Umtuti'yi göreceğiz. Bunun dışında as kadro sahada olacak.

Diğer yandan Osasuna'da Caparros'un gelişi takımı geriye götürdü. Önceki teknik adam ayrılmadan önce oturmuş bir takım vardı sahada. Bir oyun planı ile oynuyorlardı. Sürekli maçın içinde kalmayı başarıyorlardı. Caparros ile birlikte sadece Atletico Madrid maçının ilk 20 dakikalık bölümünde iyi oynayabildiler. Devamında ise ilk golü yedikten sonra dağıldılar.

Bu maçta da Osasuna'dan fazla birşey beklemiyorum. İlk golü kalelerinde gördükten sonra, çözülmeye ve arka arkaya pozisyonlar vermeye başlıyorlar. Barcelona bu tarz takımlara karşı genelde 2. ve 3. golü atmakta zorlanmaz. Birden fazla farkla kazanırlar. Barcelona (h) 1

Sociedad-Valencia

Sociedad'ta önemli bir eksik yok. Valencia'da as stoper Garay, orta saha Enzo Perez ve Nani sakat. 

Sociedad pazartesi günü Deportivo karşısında sürpriz bir yenilgi aldı. 5-1 gibi bir skor ortaya çıktı. Kötü mü oynadılar evet kötüydüler. O maçta tek eksikleri as orta saha oyuncuları Zurutuza'ydı ama defansif olarak verdikleri açıkları buna bağlayamayız. 

Diğer yandan Valencia, Malaga karşısında kazanır diye düşünüyordum. Tek önemli eksikleri Nani'ydi. Nani olmayınca güvenimin düşük olduğunu belirtmiştim. 2-1 kazanacaklar derken, Malaga'nın yoğun baskısıyla geçen maçta son saniyede golü yemeyi başardılar. Açıkcası içeride oynarken önde bir takım rakibine bu kadar oynama şansı vermemeli. Ama Valencia'nın elinde yedekten girip, ileride top tutabilecek, oyunu rahatlatabilecek bir oyuncusu yok. Bu tarz tek oyuncuları Nani aslında. 

Sociedad'ın Deportivo karşısında savunma arasına atılan toplarda çaresiz kalması aklımda da olsa, Valencia böyle pozisyonları deplasmanda kısıtlı bölümlerde bulabiliyor. Değerlendirebildiğinde de 1 gol bulabiliyor sadece. Sociedad ise iç sahada oyunu kontrol edip, rakibine oynama şansı vermiyor. Garay'ı olmayan bir Valencia savunması Sociedad'tan 2 ya da 3 gol yiyebilir. Bu da puan alma şanslarını çok düşürecektir. 2-1 ya da 2-0 skorlarına yakınım. Real Sociedad kazanır.

Las Palmas-Leganes

Palmas'ta yedek forvet Araujo, ofansif oyuncu Boateng ve sol bek Castellano sakat. Leganes'te sol açık Szymanowski, kanat forvet Robert, sol bek Diego ve forvet Kone sakat. Forvet Luciano ve sol bek Adrian Marin kadroya alınmadılar. 

İki ekipte de eksikler var ve eksiklerin genelde hücum kısmından olduğunu söyleyebilirim. Palmas'ta Boateng aranacak bir isimdir. Oynadığı her maçta tüm enerjisini ortaya koyan ve sürekli ceza sahası içinde arayan bir oyuncu Ganalı. İç sahada son Athletic ve Celta Vigo maçlarında gollerini atarak, hücuma katkısını da her defasında ispatlıyor. 

Leganes tarafında ise düşüş var. Hücumda as isimleri sakatlanınca, bir türlü alternatifler yaratılmadı. Garitano'nun bugün takıma defans yaptırmaktan başka çaresi yok. 5-2-3 ile sahaya çıkacak gibi gözüküyorlar. Kalecileri Serantes sezonu kapatınca, özel izinle A.Bilbao'nun 3. kalecisi Herrerin'i transfer ettiler. Herrerin Villarreal maçında yabancılık çekmedi. Asıl sınavını bugün verecek. Bilbao'da geçen sezon Avrupa Ligi ve Kral Kupası maçlarında kaleyi koruyan isimdir. Tecrübesiz bir kaleci değil, sadece yan toplarda hatalı çıkışlar yapabiliyor. 

Leganes'in direneceği, Palmas'ın ise goller kaçıracağı bir maç görebiliriz. 1-0 ya da 1-1 skorlarına yakınım. 2.5 altı ilk tercihim. 

Real Madrid-Deportivo

Real Madrid, Barça ile aradaki puan farkını koruyunca, bu maçta as isimlerini dinlendirme lüksünü yaratabildi. Modric, Ronaldo ve Benzema kadroda yoklar. Bale ve Coentrao sakat. 

Deportivo'da sağ açık Bruno Gama ve yedek sağ bek Laure sakat. 

Deportivo'da işler yolunda, takım oturdu. Hücumda birbirlerine alıştılar. Forvet Andone skor bulmaya başlayınca artık puan almaya da başladılar. Andone 4 lig maçında 5 gol attı. Formda bir dönemden geçiyor. Ama Romen stoperin gol bulması için bir maçta en az 4 pozisyona girmesi gerekiyor. Bitiriciliği yüksek bir isim değil ne yazık ki. 

(4-2-3-1) Tyton – Juanfran, Albentosa, Sidnei, Navarro – Borges, Guilherme – Carles Gil, Çolak, Babel - Andone.

Real Madrid'te orta alanda Kross, Isco ve Kovacic, ön alanda Morata, Asensio ve Lucas olacak. Bekler Danilo ile Nacho'dan oluşacak. Bence temposu yüksek bir maç izleyeceğiz. 5 golle kendini bulmuş bir Deportivo rakibi de eksikken hücumda cesur davranacaktır. Garitano da 11'i bozma niyetinde değil.  

(4-2-3-1) Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Nacho – Kroos, Kovacic – Lucas Vazquez, Isco, Asensio – Morata 

3-1 ya da 3-2 skorlarına yakınım. İddaa açısından Real Madrid'in 3 farkla kazanamayacağını düşünüyorum.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder