Aralık 18, 2016

La Liga Pazar

Leganes-Eibar

Leganes, önce Villarreal'den içeride  sonra Palmas'tan dışarıda puan almayı başardı. Bence bir dönüm noktasıydı bu iki maçta. Hücumda sol açık Szymanowski ve sağ açık Robert'in sakatlığı sürüyor. Onların yerini doldurabilecek oyuncuları sonunda çıkarabildiler. Forvet hattında Guerrero oynuyor, sol açıkta da Darwin Machis. Ligin ilk maçında Celta Vigo deplasmanından 3 puanla dönerlerken de bu iki futbolcunun oyunuyla bunu başarmışlardı. Palmas karşısında rakipten daha fazla pozisyona girdiler, penaltı golüyle de olsa puanı kaptılar.

Eibar'da deplasmanlar çok iyi geçmiyor. Kaleci Riesgo, stoper Ramis ve oyun kurucu Fran Rico sakat. Bask ekibinin iyi bir hücum kadrosu var. Deplasmanda skor bulmakta zorlanmıyorlar ama maç kazanma noktası onları zorluyor. Çünkü savunmayı öne çıkarmak ve deplasmanda da baskılı oynamaya çalışmak ev sahiplerinin ekmeğine yağ sürüyor.

Bu maçta topla daha fazla oynamak isteyen taraf Eibar olabilir, Leganes ise kontra fırsatlarını kovalayacaktır. Leganes'te stoper Mantovani ve sol bek Victor Diaz cezalı.

Her iki takımda da defansif eksikler maçı etkileyecektir. Karşılıklı gollerin olabileceği bir maç var aklımda.

Deportivo-Osasuna 

Osasuna için ölüm kalım maçı olacaktır. Ancak şu ana kadar yeni teknik direktörleri Caparros ile başabaş oynayabilecekleri Leganes ve Gijon gibi deplasmanlara da konuk oldular ama hiç bir varlık gösteremediler ve farklı yenildiler. Osasuna açısından güvenilecek bir taraf olduğunu düşünmüyorum. Stoper Miguel Flano ve joker oyuncu bek oynayan orta saha oynayan Oier cezalı durumda. Forvet Oriol Riera, Deportivo'dan kiralık olduğu için kadroda yok. 

Deportivo'da önemli bir eksik yok. Real Madrid maçında beklediğim gibi oynadılar. 2 gol atma noktasına da yaklaşacaklarına emindim bunu da başardılar. Sezonun büyük bölümünü sakat geçiren Madrid menşeli Joselu sonradan oyuna girerek Deportivo'ya hayat verdi. Son dakikada yedikleri gol şanssızlıktı. Eğer akılları Real Madrid maçında kalmadıysa yine iyi oynayacak olan bir Deportivo bekliyorum. Özellikle Osasuna'nın orta alanı rakip karşılaşamaktan ve kademeli defans anlayışından epey uzak. Emre'nin rahat oynayabileceği bir maç izleyebiliriz. 

Osasuna genelde maçların ilk bölümlerinde yenik duruma düşmeyi başarıyor. Deportivo açısından da iç sahadaki son 5 maçın ilk yarıları galip kapanmıştı. Deportivo'nun ilk yarıyı önde kapatmasını bekliyorum. 

Barcelona-Espanyol

Bu karşılaşmada Barcelona'nın 3 farkla kazanmasına karşıyım. Çekindiğim tek nokta maçın hakemi Lahoz. Lahoz, Barcelona maçlarında kırmızı kartlar çıkarmasını çok seven bir hakemdir. Üstelik genelde Barcelona lehine bu kartları çıkarır. Hakemi bir kenara koyarsak, Espanyol'un son haftalardaki savunma performansı ve iyi oyunu üst düzey bir takım olma yolunda ilerlemelerini sağladı. Bugün Atletico Madrid maçına çıktıkları düzenle sahada olacaklar. Orta alanda Diop ve Fuego ikilisi olacak. Forvette Caicedo tek başına yanlarda Piatti ve Gerard, forvet arkasına ise Jurado oynayacak. Barcelona'ya karşı hızlı oynayarak gol bulabilecek bir takımın sahada olabileceğini söyleyebilirim. Sağ bek Victor Sanchez, forvet Leo ve sağ açık Hernan önemli 3 eksikleri. Sağ bekte Victor'un yerini doldurmakta güçlük çekebilirler.

Barcelona tam kadro. Sakat ya da cezalı isimleri yok. Espanyol'un savunma yapısını kolay çözemeyebilirler. 2-1 ya da 1-0 skorlarına yakınım. Espanyol 2'den fazla farkla yenilmez bahsini alabilirsiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder