Şubat 21, 2015

21 Şubat La Liga tahminleri

* No bet *

Barcelona'da sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Malaga'da stoper Sergio sakat, orta saha Camacho ve forvet Amrabat cezaları nedeniyle yoklar.

Barcelona'da City maçı öncesi rotasyon 11'de de olabilir. 2. yarı istenilen skor elde edildikten sonra da olabilir.

Malaga'da Amrabat'ın eksikliğinden daha önemli olan Sergio Sanchez'in eksikliği. Amrabat formdayken Malaga'yı hücuma taşıyan en önemli oyuncu olduğundan bahsediyordum. 2. yarı itibariyle iyi bir dönemde değil, ilk 11'deki yerini de kaybetti. Malaga hücum oynamayı seven ve Barcelona'ya karşı da bu özelliğinden taviz vermeyecek bir takım. Malaga teknik direktörü Javi Gracia geçen sezon Osasuna'yı çalıştırırken kendi evinde Barcelona ile 0-0 berabere kalmış, deplasmanda ise 7-0 yenilmişlerdi. Barcelona bu sezon da deplasmanda Javi'nin takımıyla 0-0 berabere kaldı. Bu maçı da farklı kazanmaları olasıdır bana göre. Tabi 7 gollü bir fark beklemiyorum. Malaga'nın da gol bulabileceği bir maçı izleyebiliriz. Özellikle Javi Guerra Valladolid'te oynarken Barcelona'ya karşı gol şansı tutan bir forvet olmuştur. Bugün de onu gole yakın görmekle birlikte 3-1 ya da 4-1 gibi skorları olası görüyorum. Handikap 0'da da kalabalir, 3 fark gelebilir de.

FC BARCELONA: Bravo; Alves, Piqué, Bartra, Alba; Busquets, Rafinha, Iniesta; Messi, Suárez, Pedro.

MÁLAGA: Kameni; Rosales, Angeleri, Weligton, Boka; Samu García, Recio, Darder, Castillejo; Juanmi ve Javi Guerra.

* No bet *

Cordoba'da oyun kurucu Fede, Valencia'dan kiralık olduğu için kadroda yok. Orta saha Ekeng cezalı. Sağ bek Gunino da kadroda değil.

Valencia'da orta saha Enzo Perez, sağ bek Barragan cezalı. Forvet Paco sakat.

Cordoba evinde oynadığı üst üste 3 maçta da (Eibar, Real Madrid ve Almeria) maçların ilk bölümlerinde ilk golü buldu, üstün bir oyun ortaya koydu, farkı açabilecekleri birçok pozisyon da buldular buna karşın rakipler ilk ataklarında golleri bularak Cordoba'dan puan çalmayı başardılar. Ve Cordoba iyi oynadığı bu 3 maçtan sadece 1 puan alabildi. Bu maçta en büyük eksikleri Fede olacak. Fede olmayınca organize olmakta zorluk çekebiliyorlar.

Valencia'ya gelirsek deplasman performanslarının kötü olduğunu hep söylüyorum. Bugün de bu maçtan puan çıkarmaları duran toplar ve kornerler sayesinde olabilir. Cordoba'nın en fazla hata yaptığı ve üst üste Real, Almeria, Sevilla maçlarında goller yediği kornerler Valencia'ya da gol getirebilir. Yine de Cordoba alt sıradaki bütün takımlar sıçrama yapmışken onlar da evlerinde iyi oynayıp puan alamıyorken bu sıçramayı da yapabilirler. Ben maça dokunmuyorum.

CÓRDOBA: Juan Carlos; Campabadal, Pantic, Crespo, Edimar; Krhin, Rossi, Zuccilini; Bebé, Florin, Ghilas.

VALENCIA: Alves; Cancelo, Mustafi, Otamendi, Gayà; Javi Fuego, Parejo, André Gomes; Feghouli, Piatti, Negredo.

* Kg var *

Deportivo'da oyun kurucu Luis Farina, forvetler Helder ve Toche uzun süredir sakatlığı süren isimler. Orta saha Wilk de kadro dışında. Yedek sağ bek Laure cezalı.

Celta'da sağ bek Mallo'nu sakatlığı sürmekte başka bir eksikleri yok.

Ligin ilk yarısında iki takım karşı karşıya geldiklerinde Celta iyi bir dönemden geçerken, Depor ise düşme trendindeydi. Yine kg var bahsini önerdiğim maçta Deportivo son dakikalarda 2-1 götürdüğü maçta penaltı kaçırarak mağlup olmuştu.

Bugün iki takımda çıkış trendinde ve iyi bir seviyede. Celta tekrar formunu buldu. Nolito ve Orellana'dan çok Krohn dehli'nin iyi oyunu Celta'yı tekrar yukarılara çıkarmakta. Krohn gösterişsiz bir futbol oynasa da orta sahadan çıkan bütün paslar ona ait. Celta'nın şu an henüz forma girememiş tek oyuncusu forvetleri Larrivey.

Depor açısından yeni bir 3. bölge oluştuğunu söylüyorum. Tek forvetle sahaya çıkan takımdan 3 forvetle oynayan bir takıma dönüştüler. Bu 3. bölge oyuncuları üst üste birlikte sahaya çıktıkça uyumluluk daha fazla artacaktır.

Bugün iki taraf adına da üstün bir futbol beklemiyorum. Maçta kazanan çıkarsa bunu kaleciler belirleyebilir. Zevkli ve pozisyonlu bir maç görebiliriz.

Deportivo: (4-2-3-1) Fabricio – Juanfran, Sidnei, Lopo, Luisinho – Álex Bergantiños, Celso Borges – José Rodríguez, Lucas, Cavaleiro – Oriol Riera.

Celta: (4-3-3) Sergio – Sergi Gómez, Cabral, Fontás, Jonny  – Augusto, Radoja, Krohn-Dehli  – Orellana, Larrivey, Nolito

* 2.5 gol üstü *

Atletico'da Koke ve sağ bek Ansaldi sakat.

Almeria'da Atletico'dan kiralık olan orta saha Thomas kadroda yok. Yeni transferlerden sağ açık Espinosa da kadroda değil.

Almeria Afrika kupasından dönen Thievy ve Zongo'nun katılımı ile hücum anlamında tekrardan alternatifli bir kadroya sahip oldu. Zongo'yu ilk 11'de düşünmese de Thievy'i ideal takımın oyuncusu olarak düşünmekte Juan Ignacio. Ignacio takımın başına geçtiğinden beri 8 lig maçınının 2'sinde gol atamadılar. İçeride Sevilla'ya karşı birçok pozisyon ürettikleri maçta, bir de Espanyol deplasmanında kötü oynadıkları maçta. Bugün Atletico karşısında da gol bulabilirler, pozisyonlara girebilirler.

Atletico'ya gelirsek bir yandan Celta yenilgisi, bir yandan hafta içi oynayacakları Leverkusen maçı ilk yarıda çok istekli bir takımı sahaya çıkarabilir. Atletico evinde oynadığı 12 maçın 11'inin ilk yarısını önde kaparken, bu maçların 6'sında ilk yarıda 1.5 gol üstü skorunu da gördük. İlk yarıdan gollerin olabileceği maç sonunda 3 golün çıkabileceği bir maç bekliyorum.

ATLÉTICO DE MADRID: Moyá; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Arda Turan, Gabi, Tiago, Saúl Ñíguez; Griezmann ve Mandzukic.

ALMERÍA: Julián Cuesta; Michel Macedo, Trujillo, Fran Vélez, Dubarbier; Verza, Azeez, Corona; Wellington Silva, Thievy ve Hemed.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder