Şubat 23, 2015

23 Şubat La Liga

* Levante kazanır *

Levante'de Rafael, Nikos, Ivanschitz, Sissoko ve José Mari kadro dışında. Ofansif oyuncu El Zhar ve sol bek Pedro sakat.

Granada'da oyun kurucu Piti, forvet Cordoba, teknik orta saha Fran Rico, sol bek Insua cezalı durumdalar. Stoper Murillo, sol açık Rochina, orta saha Ruben Perez sakat. Forvetler El Arabi, Riki ve Success kadroya dahil edildiler.

Maçın en kilit noktalarından biri şu olacak; Abel Resino geldiğinden beri oyun kurucu olarak görev yapan Piti ile birlikte orta alanda organizasyonu sağlayan Ruben Perez ve Fran Rico ikilisinin sahada olmayacak olması. Abel Resino orta alanda düz bir defansif orta saha Iturra'yı, forvette temposuz El Arabi'yi bazı maçlarda denemiş ancak yeterli verimimi alamamıştı. Bugün orta alanda istemediği oyuncularla sahaya çıkmak zorunda kalacak Abel Resino. Aynı zamanda Piti'nin yokluğunda forvette El Arabi ve geçen hafta tek forvet ilk kez sahaya sürdüğü Adrian Colunga'yı çiftli olarak oynatma ihtimali söz konusu. Granada'nın kaleye dikine gidebilen iki hızlı kanat oyuncusu var; sağda Robert Ibanez maç değiştirebilecek yetenekte bir oyuncu, sol açıkta Lass ise bal yapmayan arı görünümünde. Lass'ı izlerken sürekli "şimdi son pası atabilecek, şimdi kaleye vuruşunu yapabilecek" diye içimden geçirsem de o şimdiler bir türlü gelmiyor. Bugün ofansif bir Granada sahada göreceğiz. Ancak ilk maçında etkili bir görüntü vermeyen Adrian Colunga ile hiç birlikte sahaya çıkmamış olan El Arabi ikilisi bize ne verebilir benim için soru işareti. Öte yandan bu takımın orta sahasının çok kırılgan olacağını, defansif anlamda yeterli oyunu oynayamayacaklarını da düşünüyorum.

Levante'ye gelirsek Malaga maçında gösterdiler ki gol de yeseler maçı çevirmek için sonuna kadar uğraşıyorlar. Kapalı oynamayan takımlara karşı daha rahat bir oyun sergileyebiliyorlar. Bugün rakibine göre hücumda daha organize bir takım görüntüsünde olacaklarını düşünüyorum. Ayrıca maçın 2.5 üst oranının da değerli olduğunu düşünmekteyim. Levante'nin gollü bir maç sonunda galip gelmesini bekliyorum. 3-1, 3-0 gibi skorlar olasıdır.

LEVANTE: Mariño, Iván López, Navarro, Ramis, Toño, Xumetra, Camarasa, Diop veya Simao, Morales, Barral ve Uche.

GRANADA: Oier; Nyom, Babin, Mainz, Juan Carlos; Iturra, Javi Marquez; Robert, Adrián Colunga, Lass; ve El Arabi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder