Şubat 22, 2015

22 Şubat İspanya Tahminleri

* Sociedad yenilmez *

Real Sociedad'ta sağ bek Carlos, stoper Mikel, oyun kurucu Zurutuza, forvet Vela sakat, sağ bek Yuri cezalı.

Sevilla'da orta saha Krychowiak cezalı. Orta saha M'bia, kaleci Beto, sağ bek Coke, forvet Iago sakatlıkları nedeniyle yoklar.

Sevilla iki Gladbach maçı arasında hücumda birkaç ismi dinlendirebilir. Reyes ve Vitolo üst üste sahaya çıkan oyunculardı. Aynı şekilde Bacca'nın da ilk 11'de olması beklenmiyor.

Sociedad beraberliklerle ilerlemeye çalışıyor. Vela'nın yokluğundan daha fazla etkilenebilirler diye düşünüyordum. Ancak sistemleri zaten hücum futboluna dayanmadığı için daha çok az ve öz hücum edeyim dengeli oynayım, açık vermeyim mantığıyla skor noktasında Vela'yı aramıyorlar. Chori ve Canales'in de asist ve gollere katkısı yeterli düzeyde. Duran topları iyi kullanan bir takıma dönüştüler. Sevilla'da bu noktada iyi olmasına karşın bugün orta sahada oynayan, duran topların etkili iki ismi M'Bia ve Krychowiak'ın sahada olmayacak olması ibreyi Sociedad tarafına çevirebilir.

Öğle maçları sürpriz sonuçlara açık olabiliyor. Sevilla'nın iki Gladbach maçı arasında sahaya çıkacak olması, Bacca,Vitolo, Banega ve Reyes'in muhtemel 11'de olmayacak olmaları beraberlik ya da Sociedad galibiyeti tarafını değerli kılıyor benim gözümde. 1-1 ya da 2-1 skorlarını olası görüyorum.

Real Sociedad: Rulli; Zaldua, Ansotegi, I. Martinez, de la Bella; Granero, Pardo, Hervias, Canales, Chory; Agirretxe

Sevilla: Rico; Diogo, Arribas, Kolodziejczak, Tremoulinas; Iborra, Carrico, Suarez, Deulofeu, Alex; Gameiro

* No bet *

Athletic'te defansif orta saha Iturraspe ve genç forvet Guillermo sakat.

Rayo'da orta saha Baena, sol açık Aquini, sol bek Insua, stoper Ba kadroda yoklar.

Athletic hafta içi oynadığı Torino maçında Aduriz ve Susaeta'yı bir de sol bek Balenziaga'yı dinlendirdi. İki yedek forveti Viguera ve Willams'tan aldığı katkı Torino maçında önemli olsa da orta sahadaki San Jose ve Mikel Rico'yu orta sahanın alternatifsizliği nedeniyle dinlendiremiyor olması büyük bir sorun Athletic açısından. Son haftalarda hücum anlamında formlarını yükselttiklerinden bahsediyorum. 0-0 biten Granada maçında bile ortalamının üstünde bir futbol sergilediler. Bugün akılları biraz Torino maçında olabilir. Bir de zayıf noktaları orta sahanın yorgunluğu olacaktır.

Rayo'ya gelirsek inişli çıkışlı bir grafikleri var, ne deplasmanda ne de evlerinde şunu ortaya koyarlar demem zor. Beraberlik almadıklarını, yenilerek ya da kazanarak yollarına devam ettiklerini hep söylüyorum. En son Real Sociedad deplasmanında akıllı bir oyun ortaya koyup kendi sistemlerinin dışına çıkıp topun gerisinde kalmayı seçmişlerdi. Bugün de sürpriz bir şekilde bunu yapabilirler. Ufak bir miktar Rayo kazanır bahsi yapılabilir maça. Bunun dışında güvenli bir tahminim yok.

ATHLETIC CLUB: Iraizoz; Iraola, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José, Rico; Susaeta, De Marcos, Muniain; Aduriz.

RAYO VALLECANO: Toño; Tito, Zé Castro, Amaya, Nacho; Licá, Fatau, Jozabed, Kakuta; Bueno; Leo Baptistao

* 3.5 gol altı *

Villarereal'de kaptan orta saha Bruno, sağ bek Mario, yedek sol bekler Jokic ve Adrian sakat.

Eibar'da forvet Piovaccari cezalı. Bek Abraham sakat. Sakatlığı düzelen isimler forvet Manu ve orta saha Errasti.

Villarreal'de Salzburg maçları arası takımın en önemli oyuncuları Cherysev ve Vietto dinlenecekler. Trigueros ve Uche'nin de dinlenmelerini olası görüyorum.

Eibar son oynadığı Elche maçına kadar kötü bir performans çizdi. Elche maçında ise 1-0'lık yenilgiyi haketmediler, maç boyu kaleci Tyton'u geçemediler. Son haftalarda Eibar'ın kaleci ve defansının üst üste yaptığı hataların puan kayıplarına sebep olduğunu anlatıyorum. Elche maçında ise daha dikkatli oynamaya çalışan, daha kompakt ilk yarıdaki Eibar'a benzeyen bir takım vardı sahada. Bugün de aynı şekilde kapalı bir takımla sahaya çıkabileceklerini düşünüyorum. Piovaccari'nin yokluğu önemli olsa da forvet Manu'nun iyileşmiş olması ellerini biraz güçlendirecektir.

Villa'ya gelirsek evlerinde üstün bir tabloları var, bugün de her ne kadar yedekleri ile sahaya çıkacak olsalar da puan kaybı sürpriz olur. Yalnız pozisyonlar üretseler de skoru bulmada biraz zorlanabileceklerini düşünüyorum. Özellikle sol açıkta Campell'ın performansı henüz takıma ayak uydurmuş bir görüntü vermiyor. 1-0 ya da 2-0'lık skorlarla zorlanarak kazanabilecek bir Villarreal bekliyorum.

* KG var *

Elche'de stoper Pellegrin, yedek defans Jose Angel ve orta saha Mosquero sakat.

Real Madrid'te Khedira, Modric, James, Sergi Ramos, Coentrao sakatlığı süren isimler.

Real'in şu aralar iyi olmadığını söylememe gerek yok sanırım. Üst üste hücumda iştahını kaybetmiş bir takım izliyorum. Schalke maçında dikkat ettiğim şuydu önce Ronaldo boş pozisyonda Bale'yi görmeyip defansı zorlamayı seçerken, birkaç dakika sonra Bale aynı şekilde Ronaldo gibi davrandı. Bu tehlikeli inatlaşmalar takım için tehlike çanlarının çaldığını işareti. Real için de Barcelona için de şunu söylemek lazım Ronaldo ve Messi mutlu olmalı, yüzleri gülmeli. Şu aralar Ronaldo açısından yüzünde mutluluk görebildiğimi söylemem zor. Üstelik Deportivo maçında kale içinde ıska geçtiği top da kafasının başka yerlerde olabileceğinin kanıtı gibi duruyor. Bugün bir şekilde maçı kazanacaklardır ancak şu aralar farkla kazanabilecek bir Real olur demek de zor. Elche hücum anlamında evinde iyi maçlar çıkarabiliyor. Barcelona'ya 6-0 yenildikleri maçta bile ikinci yarı 10 kişi kalmadan önce Barcelona'dan daha çok pozisyona girmişlerdi. Bugün onlar için en kötü şey yine bir kırmızı kart olabilir.

ELCHE: Tyton; Damián Suárez, Roco, Lombán; Pasalic, Adrián González; Aarón, Fayçal Fajr, Víctor; Jonathas.

REAL MADRID: Casillas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Lucas Silva, Kroos, Isco; Bale, Benzema ve Cristiano.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder