Eylül 13, 2016

La Liga 11 Eylül


S.Gijon-Leganes

Öğle maçında karşılaşacak iki ekipte de eksik yok. İki maçlar sonunda her ikisi de 4 puan aldılar ve mağlup olmadılar.

Gijon’un yeni hücumcuları gözümde sınıfı geçti. İç sahada Bilbao’yu yenerlerken gördüğüm şu oldu, öne geçtikten sonra Gijon öldürücü bir takım olabilir. Fakat öne geçene kadar sıkıntılılar. Çünkü Burgui, Duje Cop, Moi ve Victor dörtlüsü daha çok açık alanda etkili oyuncular. İşin diğer tarafında Leganes 5-3-2 olarak dizilen defansif bir takım. Atletico Madrid maçında defansta çok kalmak zorunda kaldılar. Fakat Celta Vigo karşısında sürekli oyunun içinde kaldıkları az adamla hücuma çıkarken bile etkili olduklarını gördüm. Geçen sezonu Gijon’da yedek forvet olarak geçiren Guerrero takımın dişli yapısına uyum sağlamış. Deplasmanda orta alanda kapılan toplarla onu kaçırmaya çalışıyorlar. Guerrero’nun taşıdığı ya da topu tutup oyunu açtığı bölümlerde ceza sahasında etkili oluyorlar.

Gijon: Cuellar; Douglas, Mere, Amorebieta, Isma Lopez; Cases, Sergio Alvarez, Moi, Burgui, Víctor; Cop

Leganes: Serantes, Víctor Díaz, Rico, Bustinza, Mantovani, Marín; Timor, Alberto, Unai, Gabriel; Guerrero

Gijon’un yukarıda saydığım hücum dörtlüsü, çalım seven fuleli oyuncular, haliyle riske giren oyuncuların kaptırdığı toplar da takımın geride eksik yakalanmasına neden olabiliyor. Leganes bu oyun tarzıyla Gijon’da başarılı olacaktır.

26 derece hissedilen sıcaklık altında öğle maçında nem %50 civarlarında olacak, rahat futbol oynanabilir, tabi Leganes’in tarzı itibariyle çok gol beklemem. Gol tarafındansa Leganes’in puan almasından yanayım.

Tahmin: Leganes yenilmez. (h) 2

Oran: 1.50

Valencia-Real Betis

Valencia’da stoper Abdennaur sakat. Başka önemli bir eksikleri yok. Real Betis’te ilk maçta sakatlanan orta saha Jonas Martin ve forvet Sanabria sakatlıkları nedeniyle yoklar. Dani Cabellos kadroda yok.

Valencia 2 maçta yenilgiyle başladı. İlk maçta karşılarında yer almış, ikinci maçları için 2.5 altını tavsiye etmiştim. İki maçta da çok kötü oynadıklarını düşünmüyorum. Çünkü geçen sezon Neville yönetiminde daha kötü hallerini de görmüştüm. Las Palmas maçının 2. yarısı ve Eibar maçının ilk yarısında pozisyonlar bulan ve rakibini oynatmayan bir takım vardı. Bu bölümlerde özellikle Santa Mina’nın kaçırdığı net pozisyonlar maçların kırılma anları oldu. Özellikle Palmas maçında, rakibin elini kolunu sallaya sallaya ceza sahasına inmesine seyirci kalan defansif orta sahalar ve stoper tandemi yenilgide başrolü oynadılar. Bugün Valencia iki maçtakinden farklı olarak değişecek. Yeni transferler Garay ve Managala tandemi oluşturacak. Kaleye de Alves’in geçmesi bekleniyor. Forvet hattında da Munir’i izleyeceğiz. Eibar maçında ilk kez sahne olan defansif orta saha Mario Suarez de orta alanda yer alacak.

Betis tarafında ilk iki maç sonunda Poyet bende iyi izlenimler bırakmadı. Fazla edilgen bir futbol oynatıyor, rakiplerinden çekiniyor. İç sahada Deportivo karşısında galibiyet isterken, galibiyeti getirebilecek değişiklikleri çok geç yaptı. Musonda’nın 75 dakika kenarda oturtulması anlamsız. Bugün sol açıkta başlayabilir. Sağda Joaquin, forvette Ruben Castro yer alacak. Orta alan ise 3 defansif isimden kurulacak. Geçen sezon Real Betis’i kurtaran alt yapı hocaları Juan Merino bu takıma daha hakimdi. Fabian, Dani Cabellos gibi isimleri 11’e monte etmiş, Musonda önderliğinde izlemesi keyifli bir takım ortaya çıkarmıştı. Yeni Betis henüz oturmadı. Üretkenlik zorlanabilirler.

Valencia’nın yeni isimlerinin sahaya olumlu olarak yansıyacağı. Munir’in forvete geçmesiyle birlikte gol vuruşlarında artık zorlanmayacak bir Valencia izleyeceğiz. Paco geldikten sonra Valencia geçen sezon iç sahada 4 maç oynadı. 2 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. Aldığı iki galibiyette de ilk yarıları önde kapatmıştı. Bugün de ilk yarı için Valencia golünü bekliyorum.

Tahmin: İlk yarı Valencia

Oran: 1.90

Granada-Eibar

Eibar’da sol açık Takashi ve sotper Ramis kadroda yok. Granada’da kadro açıklanmadı. Yeni transferler Atzili ve Bueno kadroda olabilirler.

Granada için Las Palmas maçında yenen goller ve oynanan kötü futbol Paco Jemez’i biraz sinirlendirdi. Son gün çok sayıda transfer yaptılar. Eski Rayo’lu forvet arkası Beuno, kanat forvet Carcela, stoper Vezo gibi isimler kadroya katıldı. Bu 3 isim de bugün 11’de olabilir. Paco hücumda varlık gösterebilen bir takım istiyor. Şu ana kadar Boga dışında parlayan oyuncuları olmamıştı. Bueno’nun katkısıyla ofansif olarak daha iyi bir takım izleyeceğiz. Stopere Vezo’yu istemesi de büyük ihtimale ayaklarına hakim olduğu için. Fakat Vezo kötü bir stoper. Kaleci Ochoa’nın da yan topları zaafları var. Sanıyorum sezon boyunca yüksek toplardan çok çekebilir Granada.

Eibar tarafında Mendilibar bu sezon daha defansif başladı. Tek forvet arkasında 3’lü bir orta saha ile oynuyor. Takımı hücuma taşıyan oyuncu sol çizgiyi iyi kullanan ve her pozisyonun içinde olan Bebe. Ancak kale içine getirdiği toplarda Eibar çoğalamıyor. O noktada 2. forvet Sergi Enrich aranıyor. Sanıyorum maçın 2. yarısında hücuma dönük bir takım izleriz.

İki takımdan birinin maç içinde öne geçeceğini düşünüyorum. Çok gollü bir maç izlemeyiz. 1-1 skoru çerçevesinde geçebilir.

Tahmin: KG var

Oran: 1.65

Deportivo La Coruna-Bilbao

Deportivo’da sol açık Bruno Gama sakat. Başka önemli bir eksik yok. Athletic’de kaleci Iraizoz kadroya alınmadı.

Deportivo tarafında sistem değişikliği bekleniyor. Garitano 5-3-2’yi sezon başı hazırlık maçlarında da denemişti. 3 stoper, 2 bek, 3 orta saha ve iki forvet ile sahada olacaklar. Bilbao savunma arkasına koşu yapabilen hızlı oyunculara ve bu oyunculara pas atabilen isimlere sahip. Eğer Deportivo 3’lü oynarken beklerinin ikisini birden rakip ceza sahasına salarsa Bilbao bundan faydalanır. Ben bu hataya düşebileceklerine ihtimal vermiyorum. Garitano kolay kolay risk alan bir teknik direktör değil. Forvette Lucas ayrıldıktan sonra Joselu’yu transfer ettiler. Joselu Real altyapısından yetişmiş bir isim. Jese ve Morata’lı dönemden geliyor. O dönem onların gölgesinde kalmıştı. Son dönemlerini Bundesliga ve Premier Lig’de geçirdi. Mayıs’tan beri resmi maça çıkmadı, bugün 11’de forvette Andone’nun yanında yer alması bekleniyor ama bence maç kondisyonu sıkıntı yaratacaktır.

Bilbao istediği gibi başlayamadı. Aduriz ve Raul Garcia henüz formda değil. Oynadıkça açılacaklar. Şimdilik Williams takımı sürüklüyor.

Taraf bahsi olarak maça dokunmuyorum. 2.5 altı seçimi erken seçimimdi. Kadro bilgilerinden sonra da farklı düşünmem.

Tahmin: 2.5 altı

Oran: 1.45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder