Eylül 13, 2016

La Liga 28 Ağustos

Las Palmas-Granada

Las Palmas’ta ofansif oyuncu Tana ve orta saha Hernan sakat. Geçen hafta cezası nedeniyle stoperde yer alamayan as isim Lemos dönüyor. Granada’da eksik yok.

Palmas geçen hafta hak ettiği bir galibiyet aldı. Valencia savunmasının zaaflarını iyi değerlendirdiler. 2. yarıda ev sahibinin baskısı fazlaydı. Son bölümde Setien’in değişiklikleri her ne kadar geç de olsa etkili oldu ve farkı arttırarak kazanmayı bildiler. 3 yeni transferleri 11’e monte edilmişti. Boateng sol açıkta başladı, Livaja forvette, sağ bekte de Michel Macedo. Her 3 isim de skorda golleri ve asistleriyle etkili oldu. Uzun yıllardır takımda oynuyor gibiydiler. Tabi ki hücumun tamamlayıcıları sağda El Zhar ve oyun kurucu görevindeki Viera kusursuzdular.

Granada tarafında geçen hafta çıkan ofansif kadro yerine yeni transferlerden Barcelona’dan alınan orta saha Sergi Samper’in eklendiği 3’lü bir orta alan göreceğiz. İleride Ponce, Boga ve Cuenca ile desteklenecekler. Granada henüz hücumda zayıf ve Paco Jemez’in istediği düzeyde değil. Kenardan gelip maça etki edebilecek bir forvetleri Barral var sadece. Palmas’ı skorsuz tutmaları kalecileri Ochoa’ya rağmen zor. Puan almak için de gol bulmak zorundalar.

Ev sahibini gole yakın ve lige hazır görüyorum. 2’de 2 yapabilirler.

Tahmin: Las Palmas kazanır

Oran: 1.75

Alaves-S.Gijon

Alaves’de Stoperler Feddal ve Pantic sakat. Başka bir eksikleri görünmüyor. Gijon’da Dani Ndi, Lora ve Rachid kadro dışındalar.

S.Gijon hücum bölgesinde daha fazla olmak üzere kadrosunu değiştirdi, yenilendi. Bu yüzden geçen hafta onlara güvenememiştim. Kornerden buldukları gole kadar dengeli bir maç çıkardılar. Üretken olduklarını söyleyemem. Ancak öne geçtikten sonra rakibinin gardını düşürmeyi bilen kontratağa yatkın hızlı oyuncuları ile maçı alıp götürmeyi başardılar.

Alaves tarafında şanslı bir beraberlik vardı ilk haftada. Maç boyu savunmaya gömülmekten başka birşey yapmadılar. Bugün iç sahada “oynayan” taraf olmak zorundalar. Rakipleri 3 puanda ve rahat. Alaves ise aldığı bir puanın üzerine koymalı.

Geçen hafta daha çok beğendiğim Gijon’un yenilmezliği tarafındayım. Maç içinde mağlup duruma da düşseler kadro yapıları maçı zorlamayı ve pozisyona girmeyi başarır. 0-0 ya da 1-1 skorlarına yakınım.

Tahmin: Gijon yenilmez. (h) 2

Oran: 1.55

Athletic Bilbao-Barcelona

Defansif orta saha oynayan San Jose ve yedek forvet Viguera kadroda yoklar. Barcelona’da kaleci Bravo ayrıldı. Yeni transfer Cillessen kadroda değil. Iniesta ve Mathieu sakat.

Barcelona’da kalede Ter Stegen yer alacak. Bravo ayarında bir kaleci transfer etmedikleri için sanıyorum ki as kaleci olarak sezon boyunca Alman kalede olacaktır. Barcelona beklendiği gibi başladı. Formda bir hücum hattı var. Orta alanda kadroya dahil olan Andre Gomes ve Denis Suarez’in gösterişsiz oyunu da bu hücumu destekliyor. Arda’nın forvete yakın oynaması şimdilik Suarez’i de rahatlatır bir pozisyonda.

Bilbao hayal kırıklığıyla sezona başladı. Gijon maçının son 10 dakikalık bölümü hariç maçta yok gibiydiler. Topu rakip kaleye taşıyan ve atakları olgunlaştırmaya çalışan tek isim Williams’tı. Sonradan oyuna giren Muniain de ona biraz destek oldu. Aduriz ve Raul Garcia hazır bir görüntü vermediler bana. Barcelona maçları her zaman daha farklı olur ve Aduriz bu maçlara iyi konsantre olur. O yüzden Bilbao, Barcelona’yı zorlayacak bölümler yaratacaktır. Öte yandan teknik direktör Valvarde ilk maçta stoperde bek olan Boveda’yı tercih etti. Yine 11’de O gözüküyor. Boveda geçen sezon da ne zaman stoperde forma giyse rakiplerini kaçırdığı, zamanlama hatası yaptığı, penaltılara sebep olduğu maçlar oynadı. Gijon karşısında da penaltı yaptırdı. Boveda tercihi bir hata ve pahalıya patlayabilir.

Barcelona’nın ilk yarıdan üstünlüğü ele alabileceği bir maç görebiliriz. Bilbao da gole yakın olur, 2. yarıda bulmalarını bekliyorum. 1-3 skoruyla Barcelona galibiyeti tarafındayım.

Tahmin: İlk yarı Barcelona

Oran: 1.50

Villarreal-Sevilla

Sevilla’da stoper Carriço cezalı. Sol bekler Tremoulinas ve Escudero sakat. Orta saha Krohn Dehli ve Konoplyanka kadroda yok. Villarreal’de Bakambu, Soldado ve Dos Santos sakat. İyi haber Cheryshev iyileşti. Kadro henüz açıklanmadı. Cheryshev kadroda olabilir.

Sevilla’da stoperler Kolo ve Adil Rami dönüyorlar. Fakat Sampioli bu iki ismin dönmesine rağmen 4’lü bir savunma sahaya çıkaracak gibi gözükmüyor. 3-5-2 sistemiyle oynayabilirler. İç sahadaki kadar ofansif bir takım sahaya çıkmayacak. Marcedo-Rami-Pareja; Mariano, Kiyotake, Kranevitter, N’zonzi, Vitolo; Vietto, Fran Vazquez 11’i bekleniyor. Her ne kadar iki defansif orta sahayla oynayacak olsalar da savunma arasına atılan her uzun top ve kenarlardan kaçacak oyuncular Sevilla’yı yine hüsrana uğratacaktır. Villarreal’in sakatlarla başı dertte de olsa savunma arkasına koşuları yapan hızlı oyuncular var elinde. Sezonu 3 resmi maç ile açmalarına rağmen henüz galibiyet ile tanışmamaları da ekstra motivasyon olacaktır.

Özet olarak Sevilla’nın sistemi sorunlu, Villarreal’in de teknik direktörü. Zaman zaman iki takım da birbirine üstünlük sağlar, taraf bahsini seçmek zor. İkisinin de gol bulacağı bir maç beklerim. 3. ve 4. golü de maçta görebiliriz. 2-2 ya da 1-2 skorlarına yakınım.

Tahmin: 2.5 üstü

Oran: 1.60

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder