Eylül 19, 2016

La Liga 17 Eylül Cumartesi


Leganes-Barcelona

Leganes’te eksik yok. Barcelona’da Busquets, Digne, Aleix Vidal kadroya alınmadılar.

Barcelona açısından tek sorun alternatifi olmayan Busquets yerine o bölgede kimin oynayacağı. Enrique daha önce Mascherano’yu da Sergi Roberto’yu da o bölgede denedi. Sergi Roberto defansta zayıf kalırken, Mascherano oyunu yönlendirmede eksik kaldı. Yarın Rafinha’yı orada kullanacağına dair söylentiler var. Geçen haftaki rotasyondan sonra ön bölgede fazla değişikliğe gidebileceğini sanmıyorum.

Leganes’te 5-3-2 sistemiyle devam ediyor. Kolay kolay beklerini de ileriye çıkarmadıkları için eksik yakalanmıyorlar. Tek sorun 3’lü defansın bazen çizgide yakalanması olabiliyor. Barcelona Leganes savunması arkasına sarkmayı başaracaktır. Tek sorun kaleci Serantes ile karşı karşıya kaldıkları pozisyonları değerlendirip değerlendirmeyecekleri olacak. Hafta içi de La Liga devam edeceği için, maçın belli bölümlerinde temponun düştüğüne de şahit olabiliriz. Keza Enrique bazı isimlerinin mutlaka dinlendirmek isteyecektir.

11’lerde Suarez ve Messi ikilisini gördükten sonra Barcelona kazanır bahisleri yapılabilir. Aksi takdirde düşük oranların bir değeri yok oynanmamalı. Gündüz oynanacak karşılaşmada %65 nem olması bekleniyor. Leganes’in dirençli futbolunu düşündüğümde skorun 2-3 gol arasında kalmasını bekliyorum. 3.5 altı ilk aklıma gelen.

Tahmin: 3.5 altı

Oran:1.50

Atletico Madrid-S.Gijon

Atletico Madrid’te Tiago sakatlandı. Başka önemli bir eksikleri yok. S.Gijon’da as isim hücumun bir parçası Moi Gomez sakat.

Geçen sezon La Liga’ya yükselen Gijon, Atletico’yu 2 maçta da zorlayan ekiplerden biri olmuştu. Deplasmandaki maçta kalecisi Cuellar’ın kurtarışları mücadeleye damga vururken, Atletico zar zor 1-0 kazanmayı başarmıştı. Kendi evinde ise Griezmann’ın frikik golüyle 1-0 yenik durumda devreyi kapatan takım, maç sonunda 2-1 galip gelerek önemli bir işe imza atmış, belki de rakibini şampiyonluktan etmişti.

Gijon yine Atletico Madrid’i zorlayacaktır. Sürpriz bekler misin derseniz, zor derim. Çünkü PSV galibiyetiyle birlikte Atletico Madrid galibiyetlerle devam edecektir. Gijon’un baskılı futbolu ve hücuma rahat çıkması Atletico’ya biraz sorun yaratacaktır. Belli bölümlerde ev sahibini sıkıştırdıklarını izleyebiliriz. Gol atma ihtimallerini de yüksek gördüğümü belirtmeliyim.

Gijon’un 2 fark yemeyeceği bir maç öngörüm var. Bunun da iddaa’daki karşılığını olan Atletico Madrid tek farkla kazanır bahsini tavsiye ederim. Aklımdaki skor 2-1.

Tahmin: Atletico Madrid tek farkla kazanır.

Oran: 3.40

Eibar-Sevilla

Maç sağanak yağış altında oynanabilir. Öncelikle bunu belirtmem gerek. Bu ihtimali bilerek oynamanızda fayda var. Eibar’da kaleci Riesgo cezalı. Stoper Ramis sakat. Takashi kadroda yok. Sevilla’da N’Zonzi, Nasri, Pareja, sağ bek Mariano kadroda yoklar. Tremoulinas ve Krohn’un sakatlıkları sürüyor.

Sevilla’nın nasıl bir 11 ile nasıl bir sistemle çıkacağı tamamen muamma. Şilili teknik adamın İspanyol gazetelerini bile taklaya getirdiğini söyleyebilirim. Şu ana kadar deplasmanlarda önce gol yememeyi düşündü ve hücum edemeyen kadrolarla oynadı. Villarreal ve Juventus deplasmanları tamamen rakiplerinin kontrolünde geçti. Sevilla kalecisi Rico bu iki deplasmandan 0-0 ile dönülmesini sağladılar. Açıkcası yine böyle bir takım kurarsa, Eibar da bu sezona ofansif takımlar kurmadan başladığından az gollü bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.

Eibar’da iki haftadır gelen galibiyetlerin çok hak edilmiş olduğunu düşünmemekle birlikte hücumda istenilen seviyede değiller bana göre. Geçen sezonun çift forvetli, kanatları kullanan takımında hücumdaki isimler etkin değiller henüz. Sevilla geride risk almadan oynarsa Eibar’ın kolay pozisyona girmesini beklemem.

Erken tahminim 2.5 altıydı. 0-0 ya da 0-1 skorlarını görebileceğimizi düşünüyorum. Beraberliği bozan takım Sevilla olabilir.

Tahmin: 2.5 altı

Oran: 1.75

Las Palmas-Malaga

Bu mücadelenin de yağmur altında oynanma ihtimali var. Las Palmas’ta geçen hafta oynayamayan iki isimden Boateng iyileşti, 11’de olacaktır. Ama oyun kurucu Viera yetişemedi kadroda yok. Malaga’da stoper Weligton dışında eksik yok.

Palmas’ta yine Viera’nın yerine Tana forma giyecek. Tana’nın oyun kurma yapısı Viera kadar gelişmiş değildir. Fakat Tana’nın önde olduğu nokta gol vuruşları. Geçen hafta Sevilla karşısında harika bir gole imza atmayı ihmal etmemişti.

Malaga’da Juande Ramos 11’i oturtamadı. Arayışta. Geçen hafta çift forvetle başladı, savunmada açıklar verdi. Oyun kurucu Juanpi’yi kenarda oturtmak pek akıl karı değil. Forvet arkasında onu değerlendirebileceği 4-2-3-1’e dönebilir. Forvette de Charles’ı bekliyorum. Ramos’un Malaga’sı biraz daha kırılgan gözüküyor. Espanyol ve Villarreal maçlarında savunmada fazlasıyla pozisyon verdiler. Bu savunmanın Palmas’ı durdurabileceğine de pek ihtimal vermiyorum.

Viera’nın eksikliğinden dolayı Las Palmas kazanır bahsini biraz tehlikeli buluyorum. Beraberlik ihtimali olabilecek bir karşılaşma çünkü gözümde. Henüz 3 puanı olmayan Malaga’nın da kaybedecek birşeyi yok, skora yönelik oynamak zorundalar. Karşılıklı goller beklediğim bu mücadelede 2-2 skoruna yakın bir seyir görebiliriz.

Tahmin: 2.5 üstü

Oran: 1.80

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder