Eylül 13, 2016

La Liga 26-27 Ağustos

Real Betis-Deportivo

İki tarafta da muhtemel transfer haberleri takımı etkileyebilir. Deportivo tarafında forvet Lucas Arsenal ile görüşüyor. Sidnei de Valencia ile. Real Betis’te de teknik adam Poyet forvet Ruben Castro’nın ayrılmaması için dua edeceğini söylüyor.

Deportivo açısından Lucas kadroda yer aldı ama 18’de olması beklenmiyor çünkü Arsenal ile görüşme halinde. Sidnei ise 11’de başlayacak. Lucas’ın Deportivo’nun önemli bir parçası olduğunu söylemek zor değil. Bugün yeni transfer Andone onun yerine forma giyecek. Andone da kapasite olarak yüzde yüzünü vermeye çalışan bir forvettir. Lucas kadar teknik beceresi ve bitiriciliği yüksek değildir. Fakat her pozisyonda yer alır, hızlı ve güçlü bir isimdir.

Real Betis tarafında, Barcelona karşısında 5-3-2 sistemi vardı. Bugün 4-3-3 çıkacak gibi gözüküyorlar. Sanabria merkez forvet, kenarlarda Ruben Castro ve Joaquin yer alacaklar. Real Betis, Ruben Castro’nun solda yer aldığı 4-3-3’ü daha önceki hocaları zamanında da denedi. Depor’da Lucas ne kadar önemliyse Betis’te de Ruben Castro o kadar önemlidir. Bu ismi kenara atarak kalede uzaklaştırmak hele ki daha takıma alışmayan Sanabria’yı merkezde kullanmak bana pek akıllıca gelmiyor. Tabi ki geçen sezon Betis’i kurtaran yegane isim olan Musonda’nın kenarda oturması da ayrı bir hatadır. Betis bugün üretken olmakta zorlanabilir. Hücumda kopuk kopuk olabilir.

Yeni teknik direktörü Gazka ile birlikte Deportivo topun gerisinde kalmayı seçecek bir oyun anlayışıyla sahada olur. Betis’in hücumda çoğalamaması onların işine gelecektir. 1-1 skoruna yakın bir maç görebiliriz.

Tahmin: Deportivo yenilmez.

Oran: 1.52

Espanyol-Malaga

İki takımda da önemli bir eksik yok. Espanyol 6-4’lük muhteşem maçla sezonu açtı ama elinde 0 puan var. Malaga ise kazanıyorum derken son dakikalarda yediği gole engel olamadı.

Taraf bahsi açısından seçim yapmak güç. Oyun olarak Malaga’ya daha yakın bir maç olabilir. Fakat skor bulma açısından Espanyol’un ön alanı gollerle moralli başlamışken özellikle forvette Leo takımı taşıyabilir diye düşünüyorum. Malaga tarafında Osasuna karşısındaki 11 sahada olacak. Juande Ramos forvette Sandro’yu tercih ediyor. Sandro, Barcelona’da da umutlu olduğum bir forvetti fakat geçen sezonun yarısından sonra düşüşe geçti ve bir türlü kendini toparlayamadı. Osasuna maçındaki görüntüsü birinci tercih değil, yedek tercih olurum diye bas bas bağırıyor. Çok basit pozisyonlarda saçma sapan vuruşlar yapıyor. Malaga açısından Charles 2 sezondur bu takımla birlikte bir isim ve bence 11’de başlasa Malaga açısından daha hayırlı olabilir.

Maç ile ilgili net bir tercihim yok. Bu yüzden maça dokunmuyorum.

Eibar-Valencia

Eibar’da önemli bir eksik yok. Valencia’da Mustafi-Arsenal ile görüşme halinde kadroda değil. Kaleci Diego Alves kadro dışında. Sağ açık Fede sakat.

Eibar’da henüz Mendilibar ideal 11’ini bulamadı. Geçen sezonun önemli hücum oyuncuları Saul Berjon, Keko ve Borja Baston takımdan ayrılınca, yeni bir hücum hattı yaratmaya çalışıyor. Ancak geçen sezondan kalan hücumun diğer tamamlayıcıları forvet Sergi Enrcih ve Takashi Iniu’ye tamamen gözlerini kapamış durumda. Fizik olarak hazır olmayabilirler, fakat birbirini tanıyan oyuncular üzerinden bir kadro kurulup, üzerine yeni gelenler monte edilmeli. Mendilibar ise Sergi ve Takashi’yi kulübeye hapsetti. Bugün de 11 yerine kulübede başlayacakları gözüküyor. Muhtemel 11’lere göre 4-3-3 ile dizilişi ile sahada olacaklar. Orta saha 3’lü bir yapıyla oluşturulacak. Rivera, Escalante ve David Garcia. Önlerinde solda Bebe, forvette asıl mevki forvet arkası olan Adrian ve sağda yeni forvet Kike gözüküyor. Açıkçası bu kadroda hücumu ileriye taşıyacak oyuncu Bebe olur. Bebe, geçen sezon Rayo’da Paco Jemez’in elinde çok aşama kaydetti. Takım oyuncusu olmayı başardı. Eibar’da ise daha yeni ve takım arkadaşlarıyla gerekli uyumu sağlayamadığı zaman yine bencil Bebe’ye dönüşebilir. Şimdilik tehlikeli nokta bu. Henüz uyumlu görmüyorum onu. Şu kadro duran toplar dışında hücum aksiyonlarında çok zorlanır.

Valencia’ya gelirsek beklediğim gibi 3 puan alamadan başladılar, beni yanıltmadılar. Rodrigo ve Nani ilk maçta cezalıydı. Bugün 11’de olacaklar. Elde kalan tek forvetleri Paco Alcacer-Barcelona’ya gitmek istiyor. Bugün kadroda ama yedekte başlayacak. Forvet bölgesinde geçen haftanın çok çalışan ismi Santa Mina oynayacak kenarlarda Nani ve Rodrigo ona destek olacaklar. Valencia’nın çözmesi gereken sorunu iki stoperi ve orta sahalarının defansif yetersizlikleri. Kenardan yapılan ortalara, kornerden gelen toplara geçen sezondan beri bir tane çıkıp vuran oyuncu yok. Rakipler bütün yüksek topları topluyor ve gol yapıyor. Tek olumlu haber yeni transferleri Mario Gomez’in orta alanda bugün 11’de beklenmesi. Mario Gomez iyi bir defansif orta sahadır. Valencia’nın göbeğini toplayacaktır.

Duran topların tehlikeler yaratacağı bir maç görebiliriz. Hücum aksiyonlarında ise iki takım da zorlanabilir. 1-1 skoruna yakın. Beraberlik ve 2.5 alt maçı görmemiz olası.

Tahmin: 2.5 altı

Oran: 1.50


Osasuna-Sociedad

Ligin yeni takımı Osasuna, defans yaparak ayakta kalacak. Bunu da iyi becerdiklerini söyleyebilirim. Sociedad’ı ise henüz hücumda yeterli görmüyorum.

Osasuna deplasmanda Malaga karşısında 5-3-2 ile çıktı. Bugün de iç sahada bu sistemle mücadele edebilirler. Hücuma çıktıklarında biraz daha açılıp forvet kısmına takviye yapacaklardır desem de ilk 11’e seçtikleri oyuncular ile orta sahadan o desteği bir tek De Las Cuevas verebiliyor. Bu anlamda oyun ancak 2. yarıda açılabilir. Sol bek Fuentes tek eksik.

Sociedad’ta Osasuna’dan farklı değil. Forvette geçen hafta da 9 numara pozisyonunda yer alan Juanmi oynayacak gibi gözüküyor. Juanmi’yi ne kadar sevsem de forvet olmadığını forvet oynayamayacağını buradan haykırmak gerek. Kenarda geçen sezon Las Palmas’ta mükemmel bir sezon geçiren tam bir forvet Willian Jose dururken, Juanmi orada oynamaz. Oynarsa da paslı oynamaya çalışan, 3. bölgede kaleci ile karşı karşıya hala pas yapmaya çalışan Barça altyapılı Eusebio’nun takımı ceza sahasında top tutmakta çok zorlanır.

İlk yarısı 0-0 geçilebilecek. Maç sonunda ancak son 15 dakikalık bölümde risklerin alınabileceği bir maç görebiliriz. 2.5 altı ve ilk yarı beraberlik değerlendirilmeli.

Tahmin: 2.5 altı

Oran: 1.45


Real Madrid-Celta Vigo

Real Madrid’te Ronaldo, kaleci Navas, Isco ve Benzema sakat. Pepe ve Modric iyileşti. Modric’in 11’de başlaması bekleniyor. Celta Vigo’da stoper Fontas ve defansif orta saha Marcelo Diaz sakat.

Real Madrid ilk maçını rahat bir şekilde geçti. Sociedad, 3. bölgede çok fazla top kaybı ile oynayınca kaleci Kiko Casilla bir kurtarışı harici çok rahat bir maç çıkardı. Özellikle Morata’nın performansı gol atamamış olmasına karşın haftanın en iyi oyunlarından biriydi. Bugün de Morata’nın bu oyununu devam ettirebileceğini düşünüyorum. Gol de bulacaktır.

Celta Vigo kendi evinde ilk maçta biraz hakem tarafından da vuruldu. İlk yarıda net bir pozisyonları gol olurken, ofsayt nedeniyle hatalı bir şekilde sayılmadı. Fakat hakemi ayrı bir yere koyarsak, takımın hücumda yeterli seviyede olduğunu izleyemedim. Özellikle kendi evinde maçın son 15 dakikalık kısmına 1-0 yenik girerlerken, hazır çift forvetle risk de almışken baskı kurup 1-1’i bulmasını, bulamasa da rakibini ceza sahasına hapsetmesini beklersiniz. Celta bunu yapamadı. Aslında bu son 15 dakikada yapamadığı baskıyla beni hayal kırıklığına uğrattı. Fizik olarak yeterli olmadıklarını da söylemek zor değil. Orta alanda Marcelo Diaz’in defansif yerini doldurmak kolay değil. Celta bugün işin savunma kısmında epey zorlanır.

İlk yarıdan Real’in gol ya da goller bulacağını düşünüyorum. İlk yarı 1.5 üstü değerlendirilmeli. Real Madrid’in penaltı kazanabileceği bir maçı da görmemiz olasıdır.

Tahmin: İlk yarı 1.5 üstü

Oran: 1.65


Leganes-Atletico Madrid

Atletico Madrid tam kazanıyorum derken son dakikada olağanüstü bir gol yiyerek ilk maçına beraberlikle başlamak zorunda kaldı. Leganes ise Celta Vigo karşısındaki mücadelesi ve azmiyle puanı hak etmişti, 3 puan daha moralli bir açılış oldu.

Simeone son 4 sezondur açılış maçlarında 2 kez berabere kalmıştı ve 2’si de deplasmanda alınmış beraberliklerdi. 5. sezonunda bu sefer iç sahada beraberlik ile başladı. Griezmann cezası nedeniyle 1-1 biten maçta yoktu. Onun yerine oynayan Gamiero kale içinden %100 iki pozisyonu harcadı. Bugün Griezmann ile birlikte ilk kez forvette yer almaları bekleniyor. Ama uyumlu olabilir mi pek emin değilim. Sanki 2. yarıda Torres oyuna girdikten sonra hücumda Griezmann’ın daha rahatlayacağı bir maç görebiliriz.

Leganes tarafında önemli eksik cezalı oyun kurucu Timor. Celta maçında 5-3-2 oynayan takım bugün 4-4-1-1 ile sahaya çıkabilir. Forvette Guerrero tek başına Celta defansını epey zorlamıştı. Bugün Atletico’ya hücum ederken illa ki desteğe ihtiyacı var. Bu anlamda yalnız kalabilir.

Atletico Madrid’in kazanacağı bir maç beklesem de 1.35 orandan risk almam banko olarak da görmem. Kırana kırana, top savaşının fazla olacağı, bol kartlı bir maç bekliyorum. Leganes’in 2 fark yemeyeceği seçenek bana daha cazip gelir. Bu yüzden tek farklı Atletcio Madrid kazanır bahsini yüksek orandan tavsiye ederim.

Tahmin: Atletico Madrid tek farkla kazanır.

Oran: 3.20

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder