Eylül 13, 2016

La Liga 10 Eylül

Real Sociedad-Espanyol

Real Sociedad’ta Agirretxe ve Granero dışında eksik yok. Espanyol tarafında forvet Leo’nun durumu şüpheliydi ama kadroda. Milli takımdan geç dönen Caicedo kadroda değil.

Sociedad’ta geçtiğimiz 2 maçta Carlos Vela ve Willian Jose’yi ilk 11’de göremedik. Vela’nın bir sakatlığı vardı ve tam hazır değildi. Yeni transferleri 9 numara Willian da kulübede sezona başladı. Forvet bölgesinde Juanmi ve kenarlarda Oyarzabal ile Xabi Prieto’nun desteğiyle oynadılar. Bugün forvette yine Juanmi’yi görebiliriz, bu sefer Vela’yı ilk 11’de bekliyorum. Sol açıkta da Oyarzabal sahada yer alır. Sociedad hücumda henüz beklediğim seviyede değil. Juanmi’nin fırsatçılığını ne kadar beğensem de iç sahada kapanan rakiplere karşı zorlanabilirler.

Sociedad: Rulli; Zaldua, Mikel, Iñigo, Yuri; Illarramendi, Pardo, Zurutuza; Oyarzabal, Prieto, Juanmi

Espanyol’un hücum yönünden bir zaafı yok ama geriye kalan 2 maçta yedikleri 8 golde duran topların etkisi büyüktü. Kaleci Roberto cehpeden müthiş bir kaleci olmasına rağmen yan toplarda yaptığı basit hatalar takıma pahalıya patlıyor. Stoperde Alvaro takımdan ayrıldı. Takımın as stoperiydi. Yerine geçen sezonu Sociedad’ta tamamlamış olan Diego Reyes’i aldılar. Reyes geçen sezon beğendiğim bir isimdi. Bugün de hemen 11’e monte edilecektir. Espanyol’un savunma zaaflarını hızlı bir çözüm olacağını düşünüyorum.

Roberto; Javi López, Diego Reyes, O. Duarte, Ruben Duarte; Víctor Sánchez, Javi Fuego, Hernán, Piatti; Gerard, Leo Baptistao
    
Sociedad’ın biraz ofansif bir takımla çıkması halinde iki takımın gol bulacağı bir maç izleyebiliriz. Ama bundan çok emin değilim. Aynı şekilde Espanyol’da da eğer forvet Leo maça yetişemezse, sistemde bazı oynamalar olabilir. Espanyol’u geriye kalan iki maçta da beğendiğim için tercihim onlardan yana oldu. Yalnız yüksek güvenli bir tercih olmadığını belirteyim.

Tahmin: Espanyol yenilmez. (h) 2

Oran: 1.65
Celta Vigo-Atletico Madrid

Celta Vigo’nun eksikleri maçı etkiler. Forvette Guidetti, oyun kurucu Orellana ve defansif orta saha Marcelo Diaz sakat. Atletico’da önemli bir eksik yok.

Celta açısından Orellana olmadı mı rakip kalede yaratıcılığı azalmış bir takım sahada oluyor. Orellana’nın yokluğunda forvet arkasında Pablo Hernandez yer alabilir. Aspas’ı forvette göreceğimiz düzende Sisto ve Bongonda kenarlarda olacaklar. Celta Vigo için asıl kötü nokta kenardan gelip maça etki edebilir diye kesin konuşacağım bir isimleri olmayacak. Guidetti birinci tercih olmasa da bu takımla oynamaya alışkın merkez santraforları ve birçok kez geçen sezon sahadaydı. O da kişisel sorunlar nedeniyle kadroda yer almayınca yeni transferleri iki hücumcu Rossi ve Naranjo kenardan takviye yapacaklar. Ancak daha hiç oynamayan bu iki ismin Atletico gibi hatasız oynayan bir takım karşısında uyumlu bir tablo çizmeleri zor.

Atletico tarafında iki maçta alınan 2 beraberlik sürpriz oldu. Karşılarında iyi kalecileri ile direnebilen defansif takımlar buldu Atletico. Celta Vigo için bu tarz bir defansif yapıları olduğunu söyleyemem. Fakat Atletico’da güle oynaya kazanır demek kolay değil. Gamiero ve Griezmann’ı hala uyumlu görmüyorum. Aynı dili konuşan bu iki oyuncu için bence biraz daha zaman var. Simeone de bunun farkında olacak ki Torres ve Griezmann ikilisine tekrar dönecek gibi gözüküyor. Atletico’nun bugün 4-3-3 ile başlaması bekleniyor. Griezmann sağ açıkta olabilir.

%70 nem altında oynanması beklenen bu öğle maçında, iki galibiyetsiz takım sahaya çıkarken goller değerli olur derdim fakat sıcak maçı etkiler. Bu yüzden ilk yarısı için 0-0 geçilecek maç sonunda Atletico’nun 1 ya da 2 golle galip geleceği bir maç görebiliriz.

Tahmin: İlk yarı beraberlik

Oran: 1.85

Real Madrid-Osasuna


Real Madrid’te Casemiro, James ve Marcelo milli takımlarından geç dönünce kadroya alınmadılar. Keylor Navas da iyileşme sürecinde. Benzema ve Ronaldo kadrodalar.

Osasuna’da sağ bek Javier Flano dışında eksik yok.

Osasuna geleneksel olarak Real Madrid’e zorluk çıkaran bir takımdır. Özellikle kendi sahasında oynarken kök söktürürler. Bugün de belli bölümlerde sinir bozucu defansif sistemleri ile Real’i zorlayacaklardır. 5-3-2 dizilen takım, mümkün olduğu kadar oyunu 0-0 götürmek ister.

Real tarafında Marcelo’nun yerine Nacho oynayabilir. Orta alanda Kross, Modric ve Asensio bekleniyor. Ronaldo, Morata ve Bale’li bir ön alan göreceğiz. Ronaldo futbolu özlemiş olabilir ama çokta iştahlı bir maç çıkarır mı emin değilim.

İddaa açısından 4 farklı bir galibiyet sonrası Real Madrid kazanmış sayılacak. Hafta içi de şampiyonlar ligi devam edeceği için bu 4 fark kolay yakalanır diyemem, maçın 2. bölümünde Benzema, Lucas ve Kovacic oyuna girebilir. Fark onların oynayacağı bölümde gelebilirse gelir diye düşünüyorum. Ben 2-3 gol skoru arasındaki bir maça daha yakınım. Bu yüzden handikabın karşısındayım.

Tahmin: Osasuna 4 veya daha fazla farkla yenilmez.

Oran: 1.48

Sevilla-Las Palmas

Las Palmas’ta önemli isimler sakatlıkları nedeniyle kadroya giremediler. Oyun kurucu Viera ve sol açık Boateng kadroda yoklar. Sevilla’da Krohn Dehli sakat. Forvet Vietto ve stoper Carriço kadroda yoklar.

Palmas’ın son anda gelen bu kadro sürprizi maçı biraz etkileyecektir. Normalde Palmas’ın puan alabileceği 2 gol bulabileceği bir maç bekliyordum. Fakat Viera başta olmak üzere Boateng de ilk iki maçta hücumun önemli parçaları oldular. Yerlerine geçen sezonun forvet arkasında görev yapan bu sezona sakat başlayan ve artık hazır olan Tana ile defansif sağ iç oyuncusu diyebileceğimiz Momo forma giyecekler. Palmas oturmuş bir takım. Forvet kısmında Livaja ile Tana ilk kez birlikte oynayacaklar belki bazı paslarda biraz sorun olabilir ama Sevilla’nın ağır savunması düşünülünce hele 3’lü de maç içinde kalırlarsa Palmas eksiklerine rağmen gol bulur.

Sevilla tarafında Nzonzi’nin tek defansif orta saha olduğu, Nasri, Sarabia, Vitolo, Franco Vazquez’in hücumda yer alacağı, forvette de Ben Yedder’i göreceğimiz bir 11 sahada olabilir. Jorge Sampioli sanırım Nasri’yi oyun kurucu pozisyonunda düşünüyor. Franco’yu sol içte, onu da sağ içte oynatarak ceza sahası içine girmelerini isteyecektir. Sevilla hala sistemini tam oturtamadı ve arayışta. Bugün beklediğim gibi oynarlarsa beğenilecek bir Sevilla ortaya çıkabilir.

Las Palmas’ın eksikleri yüzünden çok gol göremeyebiliriz. Ancak karşılıklı goller öncelikle değerlendirilmeli.

Tahmin: KG var.

Oran: 1.45

Malaga-Villarreal

Malaga’da stoper Kone ve sol bek Ricca sakat. Villarreal’de Bakambu, Soldado, stoper Bonera ve forvet Pato sakat.

Erken tahminlerimi yazarken de zorlandığım bir karşılaşmaydı. İki ekipte de henüz birşey göremiyorum. Malaga tarafında forvette Sandro tek forvet oynayabilecek bir oyuncu değil. Bugün belki Charles ile çift forvet çıkabilirler ama kesin olabilir diyemiyorum.

Villarreal’de Bakambu ve Soldado’nun sakatlığı sonrası Pato’da bugün yok. Elde Santos Borre ve Sansone kaldı. Tek olumlu haber Cheryshev ve Jonathan dos Santos’un iyileşmiş olması. Chershev ilk 11’de yer alabilir. Villarreal’in hücum hattı da henüz uyumlu değil. Borre ve Sansone Sevilla maçında %100 pozisyonları gol yapamadılar.

Maçın çok fazla alt gibi gözüktüğünü söyleyebilirim. Fakat iki ekibin henüz kazanamamış olması gollü bir maçı getirebilir. O yüzden düşük oranlardan alt oynamayın.

Erken tahminim İlk yarı beraberlik’ti. Ama maça dokunmuyorum. 1-1 ya da 2-1 skorları bana olası geliyor.

Barcelona-Alaves

Barcelona henüz kadroyu açıklamadı. Iniesta, Ter Stegen, Andre Gomes, Mathieu sakat. Luis Suarez ve Neymar ülkelerinden yeni döndüler. Büyük ihtimalle Suarez de kadroda yer almayacak. Messi de riske edilmeyebilir.

Barcelona tarafı Fifa virüsünden şikayetçi. Messi, Arda ve Paco Alcacer dışında takımın tamamı milli takımlardaydı. Bugün değişik bir 11 sahada göreceğiz. Bu sezon alternatifli bir kadro Enrique’nin elinde var ve herkese forma vermeyi düşünüyor. Arda, Neymar ve Paco Alcacer’li bir ön alan görebiliriz. Orta sahada Rakitic ve Busquets ‘in yeri garanti Rafinha diğer isim olabilir.

Alaves tarafı iki beraberlikle lige başladı. Yeni bir teknik direktörle başlamalarına rağmen kadrolarını oturttular. Son transferleri Kızılyıldız’dan aldıkları Katai yedekte başlayacak. İkinci yarıda oyuna girebilir. Sağ ve sol açıkta yer alan Edgar ile Ibai Gomez takımı ileri taşıyan isimler. Edgar sürükleyici ve çizgiyi kullanmayı seven bir kanat oyuncusu, keza Ibai Gomez ise daha çok gol vuruşu iyi olan içeri kateden bir isim. Forvet bölgesinde Deyverson biraz savruk da olsa ona yapılan yüksek ortalar Barcelona’nın başına iş açabilir.

Barcelona bugün gol yerse şaşırmam. İddaa açısından 4 farkı geçmelerini zor görüyorum.

Tahmin: Alaves 4 veya daha fazla farkla yenilmez.

Oran: 1.38

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder