Mart 02, 2016

La Liga 27. Hafta Çarşamba

* Levante-Real Madrid *

 * Real Madrid kazanır *

Levante'de stoper David Navarro cezalı. Sağ bekte Tono ve Pedro'nun sakatlıkları sürüyor. Başka önemli bir eksikleri yok.

Real Madrid'te Bale, Benzema, Marcelo, Modric sakat. Ramos ve Carvajal cezalı.

Bir tarafta takımının yarısı eksik bir Real Madrid, diğer tarafta can derdinde son sıradaki Levante. Real Madrid bugün Ronaldo'nun o beğenmediği ve oynamaktan memnun olmadığı genç isimlerle sahaya çıkarak bu maçı kazanmalı. Tabi asıl soru kazanıp kazanamayacakları. Sezon başından beri as kadrolarla çıktıkları deplasman maçlarında bile rakiplerinin oyununa boyun eğen bir takım izledim. Çoğunlukla Ronaldo'nun kaçırdığı goller nedeniyle deplasmanlarda maksimum 2 gol sayısında kalıyorlar.

Diğer yandan Levante'nin de güvenilecek bir tarafı yok. Hücumda son haftalarda daha iyi olsalar da bugün de ayrıca birçok pozisyon bulurlar ancak skor bulma konusunda özellikle oranlar da düşükken pek güvenebileceğimi söyleyemem. Levante'nin defans hattı ise Real Madrid eksik de olsa açıkları ve boşlukları kolaylıkla bulabileceği bir çizgide. Defans arkasına kolay sarkacak Real Madrid için penaltı ihtimalini de yüksek gördüğümü söylemeliyim. 1-3 ya da 0-3 gibi skorlarına yakınım.

* Celta Vigo-Villarreal *

* Gol VAR *

Celta Vigo'da orta saha Pablo Hernandez cezalı. Stoper Fontas'ın da sakatlığı sürüyor. 

Villarreal'de stoper Musacchio, sol bek Jaume, orta saha Dos Santos ve forvet Samu sakat. 

Villarreal pazar günü Levante karşısında ön alanda yedek hücum oyuncularına yer verdi. Özellikle iyileşen forvet Adrian'ın skora katkısı üst düzeydeydi. Bugün as isimler Denis, Soldado ve Bakambu'yu sahada görürüz. 2. yarıda ise Adrian'ın desteğini mutlaka bekliyorum. 

Vigo'da Nolito tekrar sahalara döndü. Bugün ilk 11'de başlama ihtimali kuvvetli. Pablo cezalı olunca, yine forvet arkasında Orellana'nın oynaması bekleniyor. Aspas ve Guidetti de aynı anda sahada olacak. Bu 3'lüye Nolito'nun da katılımı halinde gol atan ve gol yiyen bir takım ortaya çıkıyor. Eibar ve Levante'ye karşı bile yüksek skorların çıktığı maçlar izledim Vigo'nun sahasında. Bugünkü karşılaşma da 3.5 üstüne açıktır. 2-2 ya da 3-3 skorlarıyla keyifli bir maç görebiliriz. 

* Sevilla - Eibar *

* Sevilla kazanır *  

Sevilla'da stoper Kolo cezalı, Krychowyak sakat. Başka eksikleri yok. 

Eibar'da sağ bek Capa, sağ açık Keko, sol bek Luna, hücum oyuncusu Jota kadroda yoklar. 

Eibar'ın zaafı duran toplar, Sevilla ise bu sezon iç sahadaki maçlarda yüksek korner yüzdesiyle oynarken, savunulması zor bir takım hüvviyetine büründü. Bugün Gamiero yerine Llorente'nin forvette başlaması bekleniyor, arkasında Banega, kenarlarda Vitolo ve Konopylanka olacaklar. Orta alanda N'Zonzi ve Iborra'yı görebiliriz. Sevilla 11'indeki muhtemel 1.90 boy ortalamasına sahip 4 oyuncuyu Eibar'ın kısa takımı zor savunacaktır. Sevilla 2 ya da 3 gol bularak maçı kazanmaya yakın. 

* Athletic-Deportivo *

* IY 1 *

Deportivo'da stoper Sidnei sakat. Kaleci Lux cezalı.

Günün en zor maçı aslında, benim de yazarken VAR ya da ilk yarı 1 seçeneği arasında kaldığım bir mücadeleydi. 

Deportivo'nun bu sahada puan alma yüzdesi her zaman yüksek olmuştur. Son 2 maçtır ligin ilk yarısındaki Deportivo'yu mumla aratıyorlar. Düşen bir oyunları var. Özellikle defans bölgesinde kolay kolay açık vermeyen takımda kaleci Lux son maçlarda ağır yenilgileri önleyen isim oldu hep. Bugün Deportivo'nun tepki vermesi gereken bir maç fakat orta alanda yine oyunun kontrolünü rakibe kaptırabileceklerini düşünüyorum. Lux'un yerine kalede Pletikosa'nun ilk kez oynaması bekleniyor. Deportivo için hem kaleci bilinmez, hem de moralsizlik düşünülmesi gereken problemler. Ayrıca Victor bu maçta rotasyon uygulayıp bazı isimleri kenara çekse yerine oynatabileceği aynı kalitede oyunculara sahip değil, üstelik haftalardır hep aynı oyuncularla oynadığı için Oriol Riera, Jonas, Fede gibi isimler maç kondisyonundan çok uzak. 

Sözün özü Bilbao'yu ilk yarı için tavsiye ederim ama Deportivo'nun bu maçta tepki verip gol bulma ihtimali de yok değil. İlk yarı 1 maç sonu 0 gibi bir ihtimal düşünülebilir. 

* Malaga-Valencia *

* Malaga kazanır * 

Malaga'da sol kanat Juan Carlos dışında eksik kalmadı. Sol açıklar Atsu ve Chori iyileştiler. 

Valencia'da sol bek Cancelo cezalı. Orta saha Enzo sakat. 

Malaga'nın iç sahada daha fazla olmak üzere birbirleriyle iyi anlaşan ve üretken olmakta zorluk çekmeyen bir ön alan üçlüsü var. Cop, Charles ve Juanpi bugün de Valencia için korkulu rüyalardan olacak. 

Valencia ise Bilbao maçında rakibinin defansif oyununu çözmekte çok zorlandı. 90 dakikada 2 net pozisyonları vardı. Valencia skor bulmak için daha fazla sayıda pozisyona ihtiyaç duyuyor. Bugün Malaga'ya karşı tabi ki pozisyonları olur ancak rakiplerinden daha fazla bulabileceklerini düşünmüyorum. Sarı kartı bol, muhtemel kırmızı kartı da olabilecek bir maç görebiliriz.   
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder