Mart 13, 2016

La Liga 29. Hafta Pazar

* Levante-Valencia *

TGS 2-3

Levante'de sağ bek Ivan Lopez ve sol bek Tono sakat. Yedek bek Orban da cezalı. Uzun bir aradan sonra iyileşen as sağ bek Pedro Lopez bugün kadroda ve 11'de başlaması bekleniyor.

Valencia'da orta saha Enzo, sol açık Bakkali ve sol açık Cheryshev sakat. Stoper Santos cezalı.

Valencia iki Bilbao maçı arasında bu maça çıkıyor. Bu nedenle biraz daha ev sahibi ağırlıklı bir maç olarak düşünülüyor. Levante'nin evindeki hücuma dönük futbolunu seviyorum. Ancak savunmada ve kaleci konusunda ciddi zaafları var. Valencia'yı skorsuz tutmaları bence çok zor. Maçta kalmak ve 3 puan için de yediklerinden fazlasını atmak zorundalar. Tabi bu maçın bir özelliği de Valencia bölgesinin iki takımı arasında oynanması. 2-1 skoruna yakınım. İki ekipten biri kazanabilir. Ben biraz daha Valencia'nın 3 puanına yakınım. Fakat taraf bahsi olarak skor denemesi dışında maça dokunmam.

* Sevilla-Villarreal *

* İlk yarı beraberlik *

Sevilla'da sağ açık Vitolo ve sağ bek Coke sakat. Orta saha Krychowiak'ın da sakatlığı sürüyor.

Villarreal'de forvet Soldado cezalı. Stoper Musacchio, sol bek Jaume Costa, forvet Samu ve sağ orta saha Dos Santos sakat.

İki ekip de perşembe günü Avrupa maçlarından çıktılar. Sevilla'nın en büyük kaybı Vitolo oldu. Vitolo sezon boyunca Sevilla'yı hücum bölgesine taşıyan ve ceza sahasına girişlerde sürekli rakibi eksilten, asist ve skor yükünü çeken bir futbolcu oldu. Vitolo olmayınca ne Reyes ne de Konopylanka aynı etkiyi gösteremediler oynadıkları maçlarda. O yüzden Emery bu sezon rotasyona sadece beklerini sokabiliyor. Ön alandaki kanat oyuncuları Krohn Dehli ve Vitolo'yu rotasyona aldığında takım üretken olmakta zorluk çekiyor.

Villarreal ise bu sezon en çok savunma yönünü geliştirdi. Kademeli defansları aşıldığı zaman, kalecileri Areola'yı aşmak zor. Napoli deplasmanı dahil son 4 deplasman maçlarında Athletic, Atletico, Napoli ve Celta mücadelelerinde çok az pozisyon verdiler ve Napoli maçında Hamsik'in ceza sahası dışından vuruşuyla bir gol yediler sadece. Villarreal'i mağlup etmek için Banega'nın ceza sahası üstünden şutlarına ihtiyaçları var, çünkü 18'in içinde Villarreal oyun kurulmasına izin vermiyor.

Oyunun zor açılacağı 0-0 gidebilecek bir maç olası. Hem hakem kaynaklı hem de maçın tansiyonu açısından kırmızı kartı olabilecek bir maç da görebiliriz. Maç sonu için de beraberliğe yakınım. 

Athletic-Betis

* Gol var *

Athletic'te Inaki dışında sakat yok. Sol bek Balenziaga cezalı.

Betis'te sol bek Vargas cezalı. Başka önemli bir eksikleri yok.

Valvarde Uefa maçları sonrası bazı değişikliklerle sahaya çıkıyor. Bugün sağ bekte De Marcos dinlenebilir. Yerine Boveda forma giyecek. Sol bekte Balenziaga'nın yerine Lekue, sol açıkta Muniain yerine de Sabin'in forma giymesi bekleniyor. Athletic evinde her zaman baskılı oynamayı seven bir takım. Çoğu zaman bu çoşkulu futbolda savunmayı öne çıkarıyorlar. Bu da başlarına iş açabiliyor.

Betis son bir ayda biraz kolay bir fisktürden geçti. Ligin alt sırasındaki rakiplere karşı topladıkları puanlar çok değerliydi. Buna rağmen her maçta üzerine koyarak gittiler. Musonda'nın takıma hızlı adaptasyonu ile skor anlamında zorlanmayan bir takım haline büründüler. Daha fazlasını yapıp yapamamak adına asıl testleri bu maç olacak. Önlerinde Atletico, Sevilla ve Celta deplasmanı gibi zorlu maçları da var. Bir anda kendilerini yine düşme potasında bulabilirler. Bu anlamda mümkün olduğu kadar içeride de dışarıda da puan toplamak zorundalar. İspanya'da bunun yolu da gol atmaktan geçer.

* Las Palmas-Real Madrid *

* İlk yarı 1.5 üstü *

Las Palmas'ta orta saha Hernan, Vicente ve Wakaso sakat. Hücum oyuncusu Tana'nın durumu belirsiz.

Real Madrid'te Toni Kross, James ve Danilo kadroda yoklar.

Palmas tarafında kadro çok net değil. Forvet arkasında oynayan takımın as ismi Tana iyileşti ve Setien onu mutlaka oynatmak ister. Tana sahaya çıkmazsa sistem değişip 4-1-4-1 sahaya dizilebilirler. Tana ile birlikte 4-2-3-1 daha olası olacaktır.

Real Madrid bu sezon oynadığı 13 deplasman maçının sadece 3'ünde kalesinde gol görmedi. Palmas bugün Real'e karşı 4-5 net pozisyon bulabilecek bir takım. Gol atmalarını da çok olası gördüğümü söylemeliyim. Ancak çok da değerli oranlar yok.

Real Madrid tarafında son haftaların fark yaratan ismi Lucas Vazquez. Bugün de Lucas'ın sağdan taşıyacağı toplar ve asistleriyle bu maçı kazanmaya yakın olurlar. 1-2 ya da 1-3 skorlarıyla Real'in kazanacağı bir maç bekliyorum. Yalnız Real deplasmandayken rahat bir oyunla, oyunun tüm kontrolünü eline geçirip maçları kazanamıyor. Aksine kırılma anlarında Keylor Navas her zaman maçlara damga vuruyor. Bunu da unutmamak gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder