Mart 05, 2016

La Liga 28. Hafta Cumartesi

* Real Madrid-Celta Vigo *

* Gol Var *

Real Madrid'te Toni Kross, Modric, Benzema sakatlıkları nedeniyle yoklar. Bale ve Marcelo dönüyor. Yedekte başlamaları bekleniyor.

Celta Vigo'da stoper Cabral cezalı. Stoper Fontas sakat. Başka bir eksikleri yok.

Benitez ayrıldığından beri uzun bir zamandır Kross ve Modric'siz bir Real Madrid izlemedik. Benitez döneminde rotasyon sık olduğundan dolayı Casimero'nun da sık sık 11'de başladığını izliyorduk. Modric'in eksikliğinde hafta içi Levante karşısında uzun zaman sonra 11'de başladı. Bugün de orta alanda Kovacic ile birlikte forma giyecekler. Bana kalırsa forvet hattından daha çok, Casimero'nun performansı Real Madrid adına belirleyici olacak.

Celta Vigo'ya gelirsek stoperden Cabral'ın eksikliğinde sağ bek Mallo stopere kaydırılıyor. Sağ beke Jonny, sol beke de Planas geliyor. Cabral sık sarı kart gördüğü için Mallo stoperde birçok kez oynadı. Bu konuda bir dezavantajları olmaz. Ancak defans bölgesinde ve takımın geneli bakımından kısa kalacaklar. Her ne kadar Benzema sahada olamayacak olsa da Real Madrid uzun bir takım, stoperleri ve hatta genç forvetleri Borja Mayoral ile duran toplarda Celta'ya büyük bir üstünlük kurarlar. Kornerden bir gol izlememiz de olasıdır bugün. 

Tempolu bir maç izleyeceğiz, iki taraf adına da pozisyonları görürüz, fakat 3.5 üstüne çıkabilecek bir maç beklemiyorum. 2-1 Skoruna yakınım. 

* Villarreal-Las Palmas *

* Villarreal kazanır *

Villareal'de stoper Musacchio, sol bek Jaume, forvet Samu ve orta saha Dos Santos sakatlıkları süren isimler. 

Las Palmas'ta stoper Aythami, orta saha Wakaso, Hernan ve Vicente'nin sakatlıkları var, orta saha Roque Mesea cezalı durumda. 

Las Palmas'ın orta alanındaki defansif oyuncu eksikliği deplasman maçlarında erken gol yemelerine ve oyunu tutamamalarına neden oluyor. Orta sahanın as iki ismi Wakaso ve Roque'nin de bugün yoklukları ile birlikte yine stoperin vazgeçilmez ismi Aythami'nin sakatlığı onları zorlayacaktır. Palmas kaliteli ve hücumda başarılı bir takım fakat savunma yapmayı becerebildiklerini söylemek zor. Çoğu zaman defansta eksik yakalanabiliyorlar. Villarreal bu tarz takımlara karşı 2-3 pasta ceza sahasına inmeyi başarıyor. Bugün de geniş alanda rahat bir oyun çıkarabilirler. Skor tahminim 2-0

 * Getafe-Sevilla *

* Sevilla kazanır *

Sevilla'da orta saha Krychowiak iyileşme sürecinde, kadroda yok. Mariano, Tremoulinas, Reyes ve Llorente de Madrid'e götürülmedi. 

Getafe'de kış transfer döneminde takıma katılıp ilk kez hafta içi Las Palmas'a karşı sol bekte görev yapan Alvaro Pereira kırmızı kartla cezalı duruma düştü. Sağ bek Damian, sol bek Lago, yedek sağ bek Vigaray sakatlıkları süren isimler. 

Getafe'de ciddi bir defansif zaaf var. Sol bekte aslında sol ön oyuncusu olan Yoda forma giyiyor. Yoda idare ediyor diyebiliriz ama asıl sorun sağ bekte de savunma yönü kuvvetli olan Damian Suarez'in yokluğunda ortaya çıktı. Takımda bek oynayabilecek hiç bir oyuncu yok. Aslında forvet arkası oynayan Emi, Las Palmas mücadelesinde sağ bek oynadı. Sevilla'ya karşı hücum oyuncularından bek yaratmaya çalışmak çok tehlikeli ki Palmas bunu 4 golle değerlendirdi. Sevilla'nın da rahat pozisyon bulacağı bir maç olacağını söyleyebilirim. 

İstatistiksel olarak Sevilla bu sahada Getafe'ye karşı zorlanıyor, ayrıca Sevilla'nın henüz deplasmandan 3 puan çıkaramadığını eklemeliyim. Fakat Getafe'nin savunma zaafları Sevilla'yı bana göre haklı olarak favori yapıyor.  

* Deportivo-Malaga * 

* Deportivo yenilmez *

Malaga'da sağ orta saha Juanpi ve yedeği Duda cezalı. Forvet Cop sakat. Sol açıklar Chori ve Atsu'nu sakatlıkları düzeldi kadrodalar. 

Deportivo'da stoper Sidnei en önemli eksik. Orta alan Juan Dominguez, Cani ve forvet Jona kadroda yoklar. 

Günün benim adıma merakla beklenen maçı olduğunu söylemeliyim. Deportivo'da Sidnei'in yokluğu önemli ama belli bir süre onsuz olacaklar. Stoperde Lopo ile onun yokluğunu kapatabilirler. Malaga açısından ise hücumun önemli isimleri Juanpi ve Cop'un yokluğunu doldurulabilir görmüyorum. Eğer bu iki oyuncu sahada olabilselerdi Atsu ve Chori'nin de katkısıya Malaga lehine çifte şans bahsi düşünebilirdim. Fakat Malaga'nın tüm hücum aksiyonlarını yaratan Cop ve Juanpi olmadan 1 gol belki bulabilirler fakat 2. golü bulmaları zor. Cop'un yerine Santa Cruz oynayacak ki Depor savunması için marke edilmesi zor olmayacaktır. Sağ önde ise orta saha özellikli genç Fornals'ın sahada olması bekleniyor.  

Deportivo'da ise düşüş sürüyor. İsyan eden Lucas dışında birkaç oyuncu daha çıkarmak zorundalar. Bugün arzulu ve iyi oynayan bir Deportivo izleyeceğimizi düşünüyorum. 1-1 ya da 2-1 gibi skorlarına yakınım. Beraberlik biraz daha ağırlıklı ama maçtan bir galip çıkarsa o da Depor olur diye düşünüyorum. 
 

2 yorum:

  1. eline saglik harika bi yazi yine iyi calismalar

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, elimden geldiğince fikirlerimi paylaşıyorum.

    YanıtlaSil