Mart 01, 2016

La Liga 27. Hafta Salı

* Atletico-R. Sociedad *

* İlk yarı beraberlik *

Atletico'da stoper Savic, Tiago ve sol açık Carrasco sakat.

Real Sociedad'ta Canales, ve Agirretxe'nin sakatlıkları sürüyor. Stoper Inigo cezalı.

Atletico, Madrid derbisinden moralli çıkmış olsa da Sociedad mücadelesi kağıt üstündeki kadar kolay bir maç değil. Sociedad'ı maç boyunca rakibinden daha fazla topla oynarken ve daha üretken bir şekilde izleyeceğiz. Atletico, Madrid derbisinde olmadığı kadar savunmada zorlanacak ve terler dökecektir bu maçta. Sociedad'ın son haftalardaki oyunu yalnız hücum olarak değil, bir bütün halinde takım savunmasında kat ettikleri yol bakımından da önemli. Bugün tek eksikleri stoperde Inigo'nun yokluğu ki yerine sağ bekte izlediğimiz Elustondo oynayabilir. Savunma oyuncusu Diego Reyes'in özellikle deplasman maçlarında ön liberodaki kesici görevinden bahsediyorum. Atletico ile orta sahada mücadele edemediğiniz sürece savunmada eksik yakalanmanız her zaman normal olur. Sociedad ise 3'lü orta sahası ile Atletico'yu kilitlemeyi başarabilir.

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis – Oliver, Saul, Fernandez, Koke – Griezmann, Vietto

Real Sociedad: Rulli – Zaldua, Gonzalez, Elustondo, Yuri – Pardo, Reyes, Illarramendi,  – Vela, Jonathas, Oyarzabal

Yukarıdaki 11 ile Atletico'nun sahada olması bekleniyor. Gabi dinlenecek. Yokluğunda yerinde Saul'u göreceğiz. Saul bir defansif orta saha olmasına rağmen hücum bölgesine yakın oldumu daha başarılı olan bir isim. Kendi ceza sahası önünde ise her zaman hata yapmaya müsait, Gabi'nin kusursuzluğunu ondan bekleyemeyiz. Keza Oliver Torres, orta alanı rahat takımlar karşısında her zaman etkili oluyor. Ancak kademe anlayışı iyi ve kolay kolay pas hatası yapmayan rakiplere karşı kayboluyor. Bu maçın Atletico adına en büyük değişkeni Vietto olacaktır. PSV maçında ilk 11'de başlayan Vietto gol bulamasa da girdiği pozisyonlarla etkili bir görüntü çizdi. Bugün de daha çok sağ açıktan Socidedad'yı en fazla zorlayan isim O olur.

Sözün özü Atletico için zor bir maç, ev sahibi kazanır bahsini değerli görmüyorum. Dikkat edin. 1-1 benim aklımdan geçen skor. 

* Las Palmas-Getafe *

* Palmas kazanır *

Palmas aynı çizgisinde devam ediyor. Hücumda her zaman üretken ve skora gidebilen bir takımları var. Zaman zaman orta alandaki defansif eksikleri onları zorluyor. Bugün defansif orta saha Montoro dönüyor ama yedekte olabilir. Diğer orta sahalar Vicente ve Hernan'ın sakatlıkları sürüyor. Sağ bek David Simon da yok.

Getafe'de stoper Velezquez ve sağ bek Damian yok. Sol bek Lago ve bek Vigaray'ın da sakatlıkları sürüyor.

Palmas haftasonu Villarreal deplasmanına, bir sonraki hafta da içerde Real Madrid karşısına çıkacak. Bu iki maçta da puan kaybı hatta 0 puan ihtimali de fazla olacağı için Getafe maçında 3 puanı mutlaka almak isteyeceklerdir.

Getafe'de sol bekte Lago'nun yokluğunda aslında ön alan oyuncusu Yoda birkaç haftadır forma giyiyordu. Bugün hem sağ bekleri hem de stoperleri yok. Sağ beke kış transfer döneminde Alvaro Pereira'yı almışlardı bugün ilk kez sahada olabilir. Stoperde ise Vergini bir çok defa forma giydi, yine sahada olacak. Asıl değişiklik forvet hattında görünüyor. Haftalardır net pozisyonları harcayan forvet Alvaro yedeğe çekilip Stefan forma giyecek. Stefan beğendiğim bir forvet ancak iç sahada daha etkili bir isimdir. Getafe üretkinlik konusunda Sarabia 11'de olduğu sürece sorun yaşamıyor, ancak son vuruşları haftalardır çok kötü. Yalnız forvet olarak değil, bitirici vuruşlarda Lafita'yı aradıkları da bir başka gerçek. Üstelik defanslarının kırılgan yapısı her zaman başlarına iş açıyor. Bugün de baskı kuracak Las Palmas'a karşı oyunu dengelemekte bence zorlanacaklardır.

Ev sahibini avantajlı görüyorum. 2-1 skoruna yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder