Şubat 28, 2016

La Liga 26. Hafta Pazar

* Villarreal-Levante *

* No bet *

Villarreal'de sol bek Jaume, sağ orta saha Dos Santos, ve forvet Samu sakat.

Levante'de sağ bekler Pedro ve Ivan Lopez sakat. Sol açık Ruben, bek Orban ve Juanfran forvet Ghilas ve orta saha Jose Mari kadro dışında.

Villarreal zorlu bir perşembe maçı oynadı Napoli'de. Bu maçta mutlaka rotasyon yapmak zorundalar. Soldado, stoper Victor Ruiz yedek kulübesinde başlayabilirler. Her bölgede aynı kaliteyi sunacak alternatifleri de yok.

Levante deplasmanlarda gol atmakta ve puan almakta zorlanıyor. Bu durum Villarreal'i öne çıkarsa da pazar öğle maçlarında ev sahiplerinin maçların ilk bölümlerinde oyunun içine giremediklerine pek çok kez şahit oldum. Bugün Villarreal'e düşük orandan oynamaktansa miktarı düşürerek tek farklı galibiyetleri düşünülebilir. 

* Valencia-A.Bilbao *

* Gol var *

Bilbao'da Inaki sakat, Raul Garcia cezalı. 

Valencia'da stoper Abdennaur dışında önemli bir eksik görünmüyor.  

İki ekip de perşembe akşamı Avrupa Ligi maçlarından çıktılar. Valencia daha fazla rotasyonlu kadrosuyla kolay bir maç oynarken Bilbao fazla efor sarfettiği zor bir maçtan çıktı. 

Bugün muhtemel 11'lerde Valvarde Aduriz'i yedek kulübesinde başlatacak gibi gözüküyor. Üst üste 90 dakikalarda sahada kalan forvet için 2. yarıda oyuna girmek verimini arttırabilir. Forvette Sabin Merino ve Eraso'nun oynaması bekleniyor. Kenarlarda De Marcos ve Susaeta başlayacaklar. Marsilya maçında dinlendirilen Benat da sahada olacak. Muhtemel Aduriz'in yedekte olması ve Inaki ile Raul Garcia'nın eksiklikleri varken Bilbao gol atar demek o kadar kolay değil. Burda devreye giren Valencia'nın savunması, Espanyol ve Granada maçlarından 2-1 ile galip ayrılırlarken hücumda güzel işleyen bir takım gördüm. Organize hücumlar geliştirdiler, pozisyonlara girdiler. Özellikle Granada maçında 3-4 gol de bulabilirlerdi. Ama diğer yandan, savunmada boş pozisyonları da rakiplerine vermeye devam ettiler. Kanatları iyi kullanan her takım Valencia'ya karşı gol bulabilir. Üstelik kısa takım olmanın dezavantajıyla yüksek topları süpürmekte zorluk çekiyorlar. 

2-1 ya da 1-1 skorlarına yakın bir maç izleriz. 

* Deportivo-Granada * 

* 2.5 üstü *

Deportivo'da stoper Sidnei sakat. Başka önemli bir eksikleri yok. 

Granada'da orta saha Ruben Perez cezalı. 

Granada'da yeni teknik direktör Jose Gonzalez birinci lig tecrübesine sahip bir teknik adam değil. Kritik bir zamanda göreve geldi, ne verebileceğini de kestirmek kolay değil. Bugün kadroda fazla değişiklik yapmadan sistemi 4-4-2'ye çevirerek sahaya çıkacak gibi gözüküyor. Ruben'in yerine Krhin orta sahada yer alabilir. El Arabi ve Penaranda çift forvet, Success ve Rochina'da kanatlarda yer alacaklar. 

Deportivo tarafında ise Espanyol maçına başladıkları 3 orta sahalı sistem aynı şekilde devam edecek. Espanyol maçında sakat olan takımın kalbi Lucas bu sefer sahada olacak. 3 orta saha ile Espanyol maçına çıkmalarına rağmen maç içinde aciz duruma düştükleri ve rakibinin üstünlüğüne karşılık veremediklerini gördüm. Kaleci Lux'un kurtarışları olmasaydı ağır bir yenilgi alabilirlerdi. Uzun zamandır sakat olan orta saha Borges henüz hazır değil ama Victor biran önce maç kondisyonunu bulması için bugün onu yine sahaya sürecek. Stoperde Sidne'in yerine de Lopo'yu izleyeceğiz. Son haftalardaki Deportivo'nun takım savunmasındaki düşüşler başlarını ağrıtıyor. Bugün orta sahayı kalabalıkta tutsalar da çok işe yaracağını sanmam, yine kalelerinde gol görmeleri olası. Gol düellosu şeklinde geçebilecek bir maç görebiliriz. 

2-2 ve 3-2 skorlarına yakınım. 

* Barcelona-Sevilla *

* KG var *

Sevilla'da Banega cezalı. Stoper Fazio sağ bek Mariano ve forvet Llorente kadroda yoklar. Krychowyak sakat.

Barcelona'da önemli bir eksik yok. 

Hafta içi de La Liga'da program devam edecek. Luis Enrique böyle yoğun haftalardan geçerken sürpriz rotasyonlar yapmayı seviyor.  Alves'in yerine Aleix sağ bekte bekleniyor. Arda'nın 11'de başlaması yükske ihtimal. Sürpriz rotasyon ise Sergio Bosquets yedekte başlayabilir, yerine ya Mascherano ya da Sergi Roberto'yu görebiliriz. Bosquets'in gösterişsiz bir oyunu olsa da Barcelona'nın önemli dişlilerinden biri. Hem atak kesiciliği hem de çaldığı topları oyuna sokması bence onu yeri doldurulamaz yapıyor. Bugün de 11'de olmazsa Sevilla'nın gol bulma ihtimali daha yüksek olur. 

3-1 ya da 2-1 skorlarına yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder