Şubat 07, 2016

La Liga 23. Hafta Pazar

* Levante-Barcelona *

3.5 üstü 

Levante'de sol açık Ruben, sağ bek Pedro Lopez, orta saha Jose Mari ve forvet Victor uzun süredir sakat olan isimler. Yeni transferler forvet arkası Verdu ve orta saha/defans Medjani kadrodalar.

Barcelona'da Rafinha sakat. Önemli bir eksik yok.

Levante ligin boyu kısalmışken akıllı transferler yaptı. Takımın skor yükünü çeken tek isim Deyverson, zaman zaman Morales'de ona katkı yapsa da en az 2-3 oyuncu daha skora katkı vermeli. Bu anlamda Rossi ve Verdu transferleri nokta atışlar oldu. Rossi son 2 haftada takıma çabuk uyum sağlayacağını gösterdi. Bugün Deyverson ile ilk kez sahada olacaklar. Tabi ki Barcelona'ya karşı çok az topla oynama süreleri elde edeceklerdir. Buna karşın ilerleyen haftalar için de hücumda Levante adına ipuçları dolu olan bir maç olacak. Ben pozisyon üretmelerini hatta gol bulmalarını da bekliyorum.

Diğer yandan Barcelona'da ileri 3'lü geçen sezon olduğu gibi formunu yükseltti. Şu durumda yüksek skorlu maçlara imza atıyorlarken bugün de skorun yüksek olabileceği bir maç beklemek yanlış olmaz. 1-5 ya da 1-6 skorlarına yakın bir maç görebiliriz.


* Real Betis-Valencia *

* TGS 2-3 *

Betis'te sağ bek Piccini, stoper Westermann sakatlığı süren isimler. Sağ açık Kadir, sağ açık Joaquin ve forvet arkası Fabian Ruiz sakat. Sağ açık Cejudo da cezalı. Kanat forvet Vadillo kadro dışında.

Valencia'da orta saha Javi Fuego, Enzo Perez ve forvet Paco sakat. Başka bir eksik yok.

Betis'te önemli oyuncuların eksiklikleri var. Merino takımın başına geldiğinden beri alt yapıdan çıkardığı Fabian Ruiz ve Cejudo'dan vazgeçmedi. Bugün Fabian'ın yerine Cabellos'u. Cejudo yerine de yeni transfer Musonda'yı sahada görebiliriz. Sol açığa ise forvette yer alan Ruben Castro geçip, forvete de Van Wolfkinsel dahil olabilir. Aslında sakat ve cezalı isimlerin yokluğu nedeniyle biraz daha ofansif bir Betis'i sahada göreceğiz.

Valencia'ya gelirsek ne oynayacaklarını bilmek hiç kolay değil. Lige bir şekilde tutunmak ve dönmek zorundalar ama haftalardır deplasmanda maçların çok kısa bölümlerinde bile iyi oynadıklarını görmedim. Bugün Betis kazanmak adına biraz daha istekli olacaktır sahada. Taraf bahsi çok zor. 2-1 gibi bir skora yakınım ama kim kazanır emin değilim.

* Celta-Sevilla *

* Sevilla kazanır *

Celta Vigo'da Nolito ve stoper Fontas sakat. Orellana ve sağ bek Mallo cezalı.

Sevilla'da orta saha Krychowyak sakat. Cristoforo, sol bek Tremolinas ve sağ bek Coke kadro dışındalar.

Celta'da orta saha Marcelo Diaz ve forvet Beauvue transferleri olmasına rağmen geniş bir kadro yok. Özellikle geçen sezondan beri üstüne basarak söylediğim defansın kalitesi diğer bölgelerin kalitesinin çok altında.

Sevilla ile kupada yapılan 4-0 kaybettikleri mücadelede son adam olarak arkada bırakılan bek Jonny'nin hataları kupanın ilk ayağında umutların bitmesini sağladı. Jonny bu hataları sezon başından beri yapıyor. Evlerinde 1-5 yenildikleri Valencia ve 1-3 yenildikleri Real Madrid maçlarında da yenen gollerde direkt etkisi vardı. Bugün Mallo sakatken Jonny'i sağ bekte izleyeceğiz. İki yeni transfer de ilk 11'de bekleniyorlar.

Sevilla'da hafta içi kupada mücadele eden takımdan bir iki değişiklik bekleniyor. Beklerde Mariano ve Escudero'yu, orta alanada da Cristoforo'nun yerine Carriço'yu izleyeceğiz.

Sevilla henüz ligde deplasmandan 3 puan çıkaramadı. Son bir aydır daha rahat skor üreten, kolay kolay da pozisyon vermeyen bir Sevilla izlediğimden artık deplasmandan 3 puan çıkarmanın zamanı gelmiş olabilir.

* Granada-Real Madrid *

3.5 üstü

Granada'da önemli forvet Penaranda iyileşti ve 11'de başlaması bekleniyor. Yeni transferler forvet Barral ve Cuenca kadrodalar. Sağ açıkta Rober ve sol açıkta Edgar sakat.

Real Madrid'te Bale ve Pepe sakat.

Granada düşmeme mücadelesi yapıyor. Şunu yıllardır söylerim La Liga'da kalmanın kodları daha fazla gol atmaktan geçer. Bu anlamda alt sıradaki takımlar hücuma dönük son gün transferleri yaptılar. Sandoval'da tecrübeli bir teknik adam. Son düzlüğe girilirken geniş bir hücum kadrosu elinde olsun istedi. Ceza sahasındaki bitiriciliği ve fırsatçılığı ön plana çıkan Barral gibi kurt bir golcüyü kadrolarına kattılar. Cuenca'da takım yapısına uygun bir transfer ve katkı verecektir.

Real Madrid'e gelirsek deplasmanda daha rahat pozisyon üretecekleri, futboldan keyif alan ve defansif oynamayacak bir takım karşılarında olacak. Granada'nın da pozisyonlarını ve gollerini izleyebiliriz maçta. 1-4, 2-4 gibi skorları olası görüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder