Şubat 06, 2016

La liga 23. Hafta Cumartesi

* Atletico Madrid kazanır *

Atletico'da stoper Godin, sol bek Felipe, sağ bek Juanfran cezalı. Stoper Savic sakat. Orta saha Tiago ve Agusto sakat.

Eibar'da en golcü isim Borja Baston Atletico'dan kiralık olduğu için sahada yer almayacak. Stoperler Pantic ve Ivan Ramis ile sol bek Luna sakat.

Eibar hafta içinde transferin son günü iki stoperinin sakatlığı sonrası apar tapar Sociedad'tan Ansotegi'yi kadrosuna kattı. Ansotegi, Eibar alt yapısında yetişmiş tecrübeli bir isim. Yalnız bu sezon Las Palmas ile oynanan kral kupası maçları hariç hiç sahaya çıkmadı. Maç eksiği var. Eğer bugün tandemde Maura Dos Santos ile birlikte yer alırsa çok aksayacak bir Eibar savunması görmemiz olası.

Diğer yandan Atletico Madrid'in defansı tamamen değişik olacak. Sağ bekte Jesus Gamez'i, tandemde Saul ve Jimenez'i, sol bekte de genç isim Lucas'ı göreceğiz. Simeone kadrosunu akıllı bir şekilde kullandığı için bu oyuncular pek çok defa sahada yer almış oyuncular. Sol bekte 19 yaşındaki Lucas da Kral Kupasında ilk turlarda 2 sezondur şans bulan bir oyuncu. Bugün eğer Borja sahada olsaydı Atletico için gol yiyebilecekleri biraz daha zor bir maç izleriz derdim. Ancak Borja olmayınca Eibar'ın takım dişlilerinden biri kopuyor. Hücumda yeteri kadar çoğalamıyorlar. Borja'nın yerine Sergi Enrich tek forvet sahada olacak. Onun arkasında ya Adrian'ı ya da yeni transferlerden Peleteiro'yu göreceğiz.

2-3 gol bulabilecek bir Atletico bekliyorum. Ancak tabi ki defansları değişik olacağı için skor tahminim yok.

* Athletic-Villarreal *

Bilbao'da sağ bek De Marcos cezalı, forvet arkası Raul Garcia sakatlıkları nedeniyle yoklar.

Villarreal'de forvet Adrian ve Samu sakatlığı süren isimler. Defansif orta saha Pina da yeni sakat.

Çok fazla gollü geçebilecek bir karşılaşma gibi gözükse de dikkatli olmak gerek. İki savunma da zaman zaman açıklar verebiliyor. Ancak kalecilerin performansları ön plana çıkabiliyor. Bu maçta da kaleci kurtarışlarını fazlasıyla görebiliriz.

Alt/üst konusunda maça dokunmam. 0-0 biterse de şaşırmayacağım bir maç. 3/10 kadar beraberlik değerlendirilebilir. 

* Vallecano-Las Palmas *

* İlk yarı 1.5 üstü *

Vallecano'da sağ açık Lass takımdan ayrıldı. Granada'dan eski oyuncuları tecrübeli Piti'yi kadrolarına kattılar. Takımda önemli bir eksik yok.

Las Palmas'ta defansif orta sahalar Hernan ve Vicente sakat. Onların yokluğunda transfer edilen Montoro'da geçen hafta sakatlandı. Orta sahadan Culio Zaragoza'ya transfer oldu. Sağ açık El Zhar sakat. Başka önemli bir eksik yok.

Vallecano 6 puanlık bu maçı kazanmak zorunda. Son haftalarda yükselen bir performansları var. Rakibin mecburen ofansif bir orta alanla sahaya çıkacak olması onların da işlerine gelicektir. Maçların ilk yarılarına fazlasıyla baskılı başlayabiliyorlar. Palmas da deplasmanda erken gol yiyebilen bir takım. İlk yarıda 2 gol görebileceğimizi düşünüyorum. Maçın devamı için de 3.5 üstüne çıkabilecek 3-2 ya da 3-1 skorlarına yakın, Vallecano'nun galip gelebileceği bir maç bekliyorum.

Ancak goller daha değerlidir.

* S.Gijon-Deportivo *

* Gol var *

Deportivo'da forvet Jona kadro dışında. Sağ açıkta Fede uzun bir aradan sonra kadroda.

Gijon'da stoper Bernardo sakat. Önemli bir eksikleri yok.

Sporting: (4-2-3-1) Cuéllar – Vranjes, Luis Hernández, Meré, Isma López – Rachid, Sergio Álvarez – Carmona, Ndi, Jony - Sanabria
Deportivo: (4-4-2) Lux – Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro – Cani, Álex Bergantiños, Mosquera, Fajr – Luis Alberto, Lucas. 


Erken tahminimi yazarken çifte şans Deportivo ya da gol var arasında kararsız kalmıştım. Sporting'te kaleci Cuellar'ın maça yetişememe ihtimalı vardı. Cuellar olmasaydı Deportivo yenilmez bahsini biraz daha ön planda tutardım. Şimdi ise iki kalede de pozisyonu zengin bir mücadele izleyeceğimizi düşünüyorum. Belki Vallecano maçı kadar gollü geçmeyecektir. Ancak Deportivo'nun 3 puan hasreti ile Gijon'un alt sıradaki rakipleri birbirleri ile oynarken 3 puan alıp aradan sıyrılma isteği iki ekibin de maçı bırakmamasını sağlayacaktır. Önceliğim karşılıklı goller, taraf bahsi içinse çok zor bir mücadele. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder