Şubat 25, 2016

Avrupa Ligi Son 16 rövanşlar

* Molde-Sevilla *

Sevilla açısından kadro pek net değil, forvette yine Llorente bekleniyor. Banega haftasonu Barcelona karşısında cezalı durumda, bu yüzden bugün ilk 11'de olabilir.

İlk maçta çok üstün olan bir Sevilla izledm. Maç Mölde ceza sahasında oynandı. 4-5 gollü bir fark da ortaya çıkabilirdi. Ancak maçın ilk bölümlerine hızlı başlayan ve rakip kalede tehlike yaratan da bir Molde vardı. Maçın ilerleyen bölümlerinde ise maç kondisyonu açısından zorlandıkları görülüyordu. İç sahada bence gol atmak için yine hızlı ve atak başlayabilirler. Karşılıklı gol var riskini düşük orandan almaktansa Mölde lehine sürpriz bir bahis yapılabilir. Sonuçta Sevilla fazla kendini sıkmadan rahat oynayacaktır. Emery'nin rotasyonuna göre özellikle stoperde Fazio sahaya çıkarsa Molde'nin gol bulma şansı çok yüksek olur. 2-2 skoruyla gollü bir beraberlik aklımdan geçiyor, ama Sevilla aleyhine oynarken stake düşük olmalı, çünkü arada ciddi kalite ve kondisyon farkı vardı. 

* Rapid Wien-Valencia *

* 2.5 gol üstü *

İlk maçta erken skoru arttıran bir Valencia vardı. Rakibinin defansta yaptığı hatalar, kademe anlayışının sıfır olmasıyla, bomboş pozisyonlarda kolay goller buldular. Skor daha da farklı olabilirdi. İkinci yarıda Rapid Wien moral bozukluğuna rağmen topla daha fazla oynayan taraf oldu. Sağ taraftan yapılan ortalarla iki net pozisyona girdiler. Birini dışarı vururlarken, diğerinde forvet Jelic'in yakın mesafeden kafa vuruşunu Ryan çıkardı.

Bu akşam da Rapid kaldığı yerden başlayıp istekli olacaktır. Ancak savunma arasına atılacak toplar da yine Valencia kolay bir şekilde goller bulabilir. İlk maçın mükemmel oynayan 2 ismi Santa Mina ve Andre Gomes bugün de sahada olacaklar. İlk maçtaki 11'den tek fark Parejo yedekte başlayabilir.

Bence Molde-Sevilla maçındansa bu mücadelenin gollere daha açık olacağını düşünüyorum. 3.5 üstü de düşünülmeli. 

* Napoli-Villarreal *

* Gol var *

İlk maç 60. dakikaya kadar takımların birbirlerini tarttığı ve çekindiği bir mücadele şeklinde geçti. O dakikaya kadar en ciddi pozisyon maçın başlarında Reina'nın hatasıyla gelmişti, onu da Soldado değerlendirememişti. 60'dan sonra ise bambaşka bir oyun başladı. Higuain , Bakambu ve Insigne'nin sahaya girmesi ile iki taraf adına da orta sahaların çabuk geçildiği kale önü pozisyonların fazlasıyla yaşandığı bir mücadele başladı. Son 30 dakika nefesleri kesti diyebiliriz. Gol frikikten Denis Suarez ile geldi ki bence turu aralayan da büyük bir avantaj.

Bugünkü maçta mutlaka gol bulması gereken bir Villarreal var gözümde. 0-0 ile maçı bitireceklerini düşünmeyeceklerdir. Üstelik Napoli atak oynamaya başladığında savunmasındaki boşluklar da oluştuğunu izledik. Villarreal gol bulduğu takdirde Napoli için 3 golü zor görüyorum. 1-1 ya da 2-1 skorlarına yakın İspanyolların turu alacağı bir maç görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder