Şubat 21, 2016

La Liga 25. Hafta Pazar

* Vallecano-Sevilla *

* No bet *

Vallecano'da sağ bek Quini cezalı durumda. Forvet Javi Guerra kadroda yok.

Sevilla'da sağ bek Mariano, sol bek Escudero kadroda yoklar. Orta saha Krychowyak sakat.

İki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

Sevilla'nın deplasman maçlarına baktığımızda 11 maçta aldıkları en iyi sonucun 1-1, 0-0 ile beraberlikler olduğunu görüyoruz. Deplasmanda 11 maçta da 2 gol atmayı başaramadılar. Öne geçtikleri maçlarda dahil skoru korumaya yönelmeleri hep pahalayı patladı. Açıkcası bu 11 maçta da akılda kalıcı bir oyun oynadıklarını görmedim.

Vallecano'ya gelirsek içeride dışarda aynı oyunu oynamayı başaran savunmasıyla değil hücumu ile ayakta kalan bir takım. İç sahada az berabere kaldıklarını ya galip ya da mağlup olduklarını söylemek yanlış olmaz. Keyifli bir öğle maçı izleriz ancak gollü geçer mi çok emin değilim. Taraf bahsi açısından net bir fikrim yok.

* Athletic-Real Sociedad *

* R. Sociedad yenilmez *

Athletic'te stoper Etxeita cezalı. Forvet arkası Raul Garcia iyileşti ve kadroda.

R. Sociedad'ta Canales, Zurutuza, Agirrexte, Granero'nun sakatlığı sürüyor. Yeni bir eksikleri yok.

Son haftalarda iki ekip de iyi oynuyor. Bask derbisinde biraz daha Sociedad tarafına yakın olmamın sebebi Athletic'in perşembe akşamı yorucu bir Marsilya maçından çıkmış olması. Marsilya maçından 3 değişiklikle bugün Sociedad karşısında olacaklar. Perşembe akşamı sol açıkta izlediğimiz Sabin yerine Susaeta, forvet arkasında Eraso yerine Muniain ve stoperde cezalı Etxeita'nın yerine Boveda'nın oynaması bekleniyor. Raul Garcia'nın uzun aradan sonra takıma dönmesi iyiye işaret. Fakat sadece oyunun son bölümlerinde sahada olacaktır.

Sociedad'a gelirsek Diego Reyes'in sakatlıktan sonra defans bölgesine katılımı, biraz daha dengeli bir takım yarattı. Reyes'i iç sahada stoper olarak, dış sahada ise orta sahanın ortasında ön libero olarak kullanıyor Sacristan. Bugün de 3'lü bir orta alanla Bilbao karşısında olacaklar. İlerde de Vela, Oyarzabal ve Jonathas'ı göreceğiz. Ruben Pardo ve Illaramendi'nin ara pasları ile savunma arkasına koşular yapan bu 3 oyuncu son haftalarda gayet formda bir görüntü veriyor. Vela ve Oyarzabal'ın uyumu ve doğru koşuları Sociedad'ın kolay pozisyonlar bulmasını sağlıyor. Sociedad'ın mutlaka gol bulmasını bekliyorum. Ancak Bilbao tarafı gol konusunda biraz zorlanabilir. Bu anlamda tercihim deplasman tarafı.

* Atletico Madrid-Villarreal *

* 2.5 gol altı *

Atletico Madrid'te sağ açıkta Carrasco yeni sakat. Orta sahalar Agusto, Tiago ve Thomas'ın sakatlığı sürüyor. Stoper Jimenez cezalı.

Villarreal'de forvet Samu ve sol bek Jaume ve sağ kanat Jonathan Dos Santos sakatlıkları nedeniyle yoklar.

İki ekipte de ideal 11'den iki as isim forma giyemeyecek. Atletico'da stoper Jimenez'in yeri Savic ile dolacaktır. Fakat Carrasco'nun kapalı defansı açan driplingleri, arkasındaki Felipe Luis'i oyuna sokması, hem yaratıcı hem de çok fazla olmasa da bitirici özelliği bugün aranacaktır. Çünkü yerine Oliver Torres'in oynaması bekleniyor. Genç Torres, ligin orta ve alt sırasındaki takımlara karşı oynanan maçlarda zaman zaman oyuna dahil olarak asist özelliklerini sergileyebildi. Fakat kademe anlayışı bir üst seviyede kolay kolay pozisyon vermeyen takımlar karşısında fiziksel olarak çabuk düşebiliyor. Bugün de Oliver 11'de olursa Atletico hücumda eksik oynayabilir ki büyük ihtimalle de 2. yarıda yerini Angel Correra'ya bırakacaktır.


Villarreal'e gelirsek Jaume Costa'nın yerinde pek çok defa Adrian Marin forma giydi ve takıma alışkın bu anlamda sol bek sıkıntı olmayacaktır. Fakat Dos Santos her ne kadar bir çizgi oyuncusu olmasa da Villarreal'in orta alan savunması için önemli bir isim çünkü yerine muhtemel oynayacak olan Samuel Castillejo biraz daha savruk bir oyuncu. Çalımı sevdiği için tehlikeli yerlerde yapabileceği muhtemel top kayıpları Villarreal'e pozisyon olarak dönebilir. Eğer o bölgede Carrasco olabilseydi, muhtemelen Castillejo'nun top kayıpları daha pahalıya patlardı Villarreal'e. 

İki ekibin de oyunu kilitleyeceği ve savunma hatalarını bekleyeceği bir maça yakınım. 0-0 ya da 1-0 bir skor görmemiz olasıdır. 

* Malaga-Real Madrid *

* KG var *

Real Madrid'te Benzema yeni sakat. Pepe ve Bale'nin sakatlığı sürüyor. Varane da cezalı. 

Malaga'da sol açık Juan Carlos, sol açık Chori, sol açık Atsu sakat. Başka önemli bir eksikleri yok. 

Malaga iç sahada etkili bir futbol oynuyor. Eksiklerine bakınca sol kanatta biraz zorlanabilecekleri düşünülebilir. O bölgede ya hücuma dönük Horta ya da biraz daha orta saha özellikli oyuncu Fornals'ı görebiliriz.  Malaga'nın diğer formda hücum üçlüsü Charles, Cop ve Juanpi, birbirleriyle anlaşmakta zorluk çekmeyen tek toplar ve hızlı bir oyunla rakibi baskı altına alabilen oyuncular. Barcelona karşısında çok değil 1 ay önce evinde 1-2 yenilen Malaga deyim yerindeyse rakibine kök söktürmüştü. Bugün de farklı bir maç beklemem. Real Madrid kazanırsa bile bu tek farkla olur. Beraberlik ihtimali de güçlüdür bana göre. 1-1 ya da 1-2 skorlarına yakınım.

* Granada-Valencia *

* Valencia yenilmez *
 
Granada'da önemli bir eksik yok. 

Valencia'da sol bek Gaya ve stoper Abdennaur, orta saha Javi Fuego kadroda yoklar. 

Valencia önce Espanyol maçını kazanarak rahatladı, ardından Rapid Wienna karşısında ekstra gollü bir galibiyetle moral buldu. Rapid karşısındaki forvet üçlüsü bugün yedekte olacak. Valencia tam olarak 2 galibiyetle güvenilecek bir takım oldu demek zor. Espanyol'u yenerken bile son dakikalarda durum 2-2 olabilirdi. Bugün tandeme Mustafi'nin dönmesi savunmayı biraz daha rahatlatacaktır. Ancak yine kaleci Alves'in kurtarışlarını görmemiz olası maçta. Diğer yandan Granada'yı en kötü zamanlarında bile kupada iki maçta farklı mağlup etmeyi başardılar. Valencia'yı skora daha yakın görüyorum bu maçta. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder